• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Špagety alla puttanesca
Napište svůj komentář k receptu

Špagety alla puttanesca

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špagety alla puttanesca
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • špagety mnozstvi pro 2 osoby
    • 3
      ks rajčata 3-4 rajcata, zalezi na velikosti; take muzeme pouzit sterilovana loupana rajcata v konzerve 400 g
    • 4
      ks ančovičky
    • 8
      ks černé olivy cca, vypeckovane
    • 1
      lžíce kapary
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks papričky peperoncini nemusi byt
    • petrželová nať hrst
    • panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Rajčata nařízneme a spaříme v horké vodě, poté oloupeme a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, dáme smažit oloupaný celý česnek. Dále přidáme rozkouskované ančovičky, olivy nakrájená na kousky a kapary, můžeme přidat papričku. Promícháme a chvíli restujeme, přidáme rajčata, pokud použijeme rajčata sterilovaná, tak je rozmačkáme vidličkou a vše vaříme cca 15 minut. Nakonec vmícháme část petrželky, můžeme dosolit, ale ingredience jsou již dostatečně slané.
2
Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu. Když mají požadovanou tvrdost, slijeme, neproplachujeme a rovnou je přidáme k omáčce. Na větším plameni vše dobře promícháme a ihned podáváme. Jednotlivé porce dodatečně posypeme zbylou petrželkou.
3
Jeden z klasických italských receptů.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Malloreddus alla campidanese

Malloreddus alla campidanese

Gnocchi alla casa

Gnocchi alla casa

Spaghetti alla Carbonara po italsku

Spaghetti alla Carbonara po italsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Smith-P. | 15. 10. 2011 04:42

    Řekl bych, že ta místo petrželky patří oregáno, jinak to vypada v pořádku. Tento pokrm se stal populárním v šedesátých letech 20. století. Autorem receptu na sugo alla puttanesca je údajně jistý pan Sandro Petti, který spoluvlastnil podnik "Rancio Fellone", který byl restaurací a nevěstinec v jednom. Recept prý vymyslel někdy v padesátých letech. Co je na tom pravdy, nevíme. ;-)

  • pippiva
    pippiva | 13. 10. 2011 11:14

    Mate pravdu, dokonce jedna z mnoha teorii o vzniku tohoto nazvu predpoklada, ze vznikl ve verejnych domech v Neapoli, jelikoz jeho priprava byla dostatecne rychla a chutna pro znavenou "klientelu". Ale je to jen nepotvrzena teorie. :-D

  • cuoco | 13. 10. 2011 10:17

    <3 Vyborne spagety , aj recept co si pridala je super, mi davame extra krevety ale to je na kazdom individualne. Len neviem preco :-D =-O sa vzdy , vsade pouziva Talianske meno. V preklade :-D je to vulgarne (špagety děvka )

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Z těstovin Oběd Večeře Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ančovičky Černé olivy Česnek Kapary Panenský olivový olej Papričky peperoncini Petrželová nať Rajčata Špagety
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní žebírka na grilu

Pikantní žebírka na grilu

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Krůtí ragú se žampiony

Krůtí ragú se žampiony

Cizrnové kari

Cizrnové kari

Falešný tatarák z uzeniny

Falešný tatarák z uzeniny

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Aspikové mističky

Aspikové mističky

"POLÁRKA"  vanilkové řezy

"POLÁRKA" vanilkové řezy

Sýrovo-šunková pomazánka

Sýrovo-šunková pomazánka

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

27
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
22
Francúzska cibuľová polievka
Francúzska cibuľová…
21
Houbový guláš
Houbový guláš
20
Jogurtový chléb
Jogurtový chléb
17
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Špagety aglio olio
Špagety aglio olio
Špagety ala carbonara
Špagety ala carbonara
Špagety all'Amatriciana
Špagety all'Amatriciana
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
  • Recepty.cz
  • Špagety alla puttanesca
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact