• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Špagety alla puttanesca
Napište svůj komentář k receptu

Špagety alla puttanesca

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špagety alla puttanesca
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • špagety mnozstvi pro 2 osoby
    • 3
      ks rajčata 3-4 rajcata, zalezi na velikosti; take muzeme pouzit sterilovana loupana rajcata v konzerve 400 g
    • 4
      ks ančovičky
    • 8
      ks černé olivy cca, vypeckovane
    • 1
      lžíce kapary
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks papričky peperoncini nemusi byt
    • petrželová nať hrst
    • panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Rajčata nařízneme a spaříme v horké vodě, poté oloupeme a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, dáme smažit oloupaný celý česnek. Dále přidáme rozkouskované ančovičky, olivy nakrájená na kousky a kapary, můžeme přidat papričku. Promícháme a chvíli restujeme, přidáme rajčata, pokud použijeme rajčata sterilovaná, tak je rozmačkáme vidličkou a vše vaříme cca 15 minut. Nakonec vmícháme část petrželky, můžeme dosolit, ale ingredience jsou již dostatečně slané.
2
Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu. Když mají požadovanou tvrdost, slijeme, neproplachujeme a rovnou je přidáme k omáčce. Na větším plameni vše dobře promícháme a ihned podáváme. Jednotlivé porce dodatečně posypeme zbylou petrželkou.
3
Jeden z klasických italských receptů.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Malloreddus alla campidanese

Malloreddus alla campidanese

Gnocchi alla casa

Gnocchi alla casa

Spaghetti alla Carbonara po italsku

Spaghetti alla Carbonara po italsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Smith-P. | 15. 10. 2011 04:42

    Řekl bych, že ta místo petrželky patří oregáno, jinak to vypada v pořádku. Tento pokrm se stal populárním v šedesátých letech 20. století. Autorem receptu na sugo alla puttanesca je údajně jistý pan Sandro Petti, který spoluvlastnil podnik "Rancio Fellone", který byl restaurací a nevěstinec v jednom. Recept prý vymyslel někdy v padesátých letech. Co je na tom pravdy, nevíme. ;-)

  • pippiva
    pippiva | 13. 10. 2011 11:14

    Mate pravdu, dokonce jedna z mnoha teorii o vzniku tohoto nazvu predpoklada, ze vznikl ve verejnych domech v Neapoli, jelikoz jeho priprava byla dostatecne rychla a chutna pro znavenou "klientelu". Ale je to jen nepotvrzena teorie. :-D

  • cuoco | 13. 10. 2011 10:17

    <3 Vyborne spagety , aj recept co si pridala je super, mi davame extra krevety ale to je na kazdom individualne. Len neviem preco :-D =-O sa vzdy , vsade pouziva Talianske meno. V preklade :-D je to vulgarne (špagety děvka )

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Z těstovin Oběd Večeře Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ančovičky Černé olivy Česnek Kapary Panenský olivový olej Papričky peperoncini Petrželová nať Rajčata Špagety
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ženevské řezy

Ženevské řezy

Kuřecí prsíčka ala iNDY

Kuřecí prsíčka ala iNDY

Kotlety na smetaně II.

Kotlety na smetaně II.

Smažené plněné kapustové listy (závitky)

Smažené plněné kapustové listy …

Celerové placičky

Celerové placičky

Kávovo-ořechové řezy

Kávovo-ořechové řezy

Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Gratinované brambory s hořčicí

Gratinované brambory s hořčicí

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Doporučujeme

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

87
Linecké těsto - netrhá se
Linecké těsto - netrhá se
28
Plovdivské po mém
Plovdivské po mém
26
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
21
Jemná kuřecí polévka
Jemná kuřecí polévka

Zajímavé články

Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
AHA.cz Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho  strach

Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho strach

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Další doporučené recepty:

Špagety aglio olio
Špagety aglio olio
Špagety ala carbonara
Špagety ala carbonara
Špagety all'Amatriciana
Špagety all'Amatriciana
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
  • Recepty.cz
  • Špagety alla puttanesca
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact