• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Špagety all'Amatriciana
Napište svůj komentář k receptu

Špagety all'Amatriciana

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špagety all'Amatriciana
Špagety all'Amatriciana
Špagety all'Amatriciana
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • špagety nejlepe italske (De Cecco, Barilla)
    • 150
      g slanina italska slanina Guanciale
    • 1
      ks papričky peperoncini
    • nakládaná loupaná rajčata mala konzerva 400 g
    • 1
      dl bílé víno - suché
    • pecorino pecorino romano

Postup přípravy receptu

1
Guanciale nakrájíme na proužky a opečeme v nepřilnavé pánvi na mírném ohni společne s papričkou. Nepřidáváme žádný tuk, guanciale nám jej pustí. Jakmile slanina zprůhlední (nesmí se připálit-změnila by se chuť omáčky) zalijeme vínem a necháme odpařit. Přidáme rozkrájená rajčata a a vaříme cca 15 minut dokud se rajčata nerozpadnou, poté vmícháme cca 2 lžíce nastrouhaného pecorina. Mezitím si podle návodu uvaříme špagety, když mají náležitou tvrdost, slijeme (neproplachujeme!) a rovnou je přidáme k omáčce. Promícháme, jednotlivé porce ještě bohatě posypeme pecorinem, můžeme opepřit a ihned podáváme.
2
Tradiční "primo piatto" italského kulinářství. Recept pochází z italského městečka Amatrice v kraji Lazio, kde se jim živili pastýři. Původně kromě špaget obsahoval jen guanciale a pecorino. Postupem času byl obohacen rajčaty. Kromě špaget je také hodně rozšířená verze s bucatini (které v Česku známe pod názvem makarony), také guanciale bývá nahrazován další neuzenou italskou slaninou "pancetta". Guanciale na rozdíl od pancetty má odlišnou chuť i vůni, jelikož je z části krku vepře a pancetta je část břicha (guancia-líčko, pancetta-bříško), s pancettou či jinou slaninou získáme úplně odlišnou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

All exclusive s jahodami

All exclusive s jahodami

Špagety s nivou a slaninou

Špagety s nivou a slaninou

Progresivní špagety, základní recept

Progresivní špagety, základní recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • beemiks | 15. 9. 2014 00:48

    libovka, hlavne nesetrit pecorinem , ;-) jednoduche, genialni. Diky, cau 8-)

  • anonymous | 24. 7. 2014 09:50

    děs, tato italaská sra..a, vřele NEDOPORUČUJI

  • Mrázková | 4. 5. 2012 14:36

    Lákavý recept i s exkurzí do slunné Itálie :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Pokrmy Z těstovin Vepřové Oběd Večeře Smažení Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Nakládaná loupaná rajčata Papričky peperoncini Pecorino Slanina Špagety
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Zelný salát s koprem

Zelný salát s koprem

Ferrero Rocher na plechu

Ferrero Rocher na plechu

Hraběnčin rebarborový koláč

Hraběnčin rebarborový koláč

Barevná minutka - trikolora

Barevná minutka - trikolora

Plněné knedle ve vajíčku

Plněné knedle ve vajíčku

Domácí nugát

Domácí nugát

Plněné máslové sušenky

Plněné máslové sušenky

Bůček na pivu - pikantní

Bůček na pivu - pikantní

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

73
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
46
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
45
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
42
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
38
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Špagetové překvapení
Špagetové překvapení
Špagety aglio olio
Špagety aglio olio
Špagety ala carbonara
Špagety ala carbonara
Špagety alla puttanesca
Špagety alla puttanesca
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
  • Recepty.cz
  • Špagety all'Amatriciana
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact