• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špagety all'Amatriciana
Napište svůj komentář k receptu

Špagety all'Amatriciana

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špagety all'Amatriciana
Špagety all'Amatriciana
Špagety all'Amatriciana
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • špagety nejlepe italske (De Cecco, Barilla)
    • 150
      g slanina italska slanina Guanciale
    • 1
      ks papričky peperoncini
    • nakládaná loupaná rajčata mala konzerva 400 g
    • 1
      dl bílé víno - suché
    • pecorino pecorino romano

Postup přípravy receptu

1
Guanciale nakrájíme na proužky a opečeme v nepřilnavé pánvi na mírném ohni společne s papričkou. Nepřidáváme žádný tuk, guanciale nám jej pustí. Jakmile slanina zprůhlední (nesmí se připálit-změnila by se chuť omáčky) zalijeme vínem a necháme odpařit. Přidáme rozkrájená rajčata a a vaříme cca 15 minut dokud se rajčata nerozpadnou, poté vmícháme cca 2 lžíce nastrouhaného pecorina. Mezitím si podle návodu uvaříme špagety, když mají náležitou tvrdost, slijeme (neproplachujeme!) a rovnou je přidáme k omáčce. Promícháme, jednotlivé porce ještě bohatě posypeme pecorinem, můžeme opepřit a ihned podáváme.
2
Tradiční "primo piatto" italského kulinářství. Recept pochází z italského městečka Amatrice v kraji Lazio, kde se jim živili pastýři. Původně kromě špaget obsahoval jen guanciale a pecorino. Postupem času byl obohacen rajčaty. Kromě špaget je také hodně rozšířená verze s bucatini (které v Česku známe pod názvem makarony), také guanciale bývá nahrazován další neuzenou italskou slaninou "pancetta". Guanciale na rozdíl od pancetty má odlišnou chuť i vůni, jelikož je z části krku vepře a pancetta je část břicha (guancia-líčko, pancetta-bříško), s pancettou či jinou slaninou získáme úplně odlišnou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

All exclusive s jahodami

All exclusive s jahodami

Špagety s nivou a slaninou

Špagety s nivou a slaninou

Progresivní špagety, základní recept

Progresivní špagety, základní recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • beemiks | 15. 9. 2014 00:48

    libovka, hlavne nesetrit pecorinem , ;-) jednoduche, genialni. Diky, cau 8-)

  • anonymous | 24. 7. 2014 09:50

    děs, tato italaská sra..a, vřele NEDOPORUČUJI

  • Mrázková | 4. 5. 2012 14:36

    Lákavý recept i s exkurzí do slunné Itálie :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Pokrmy Z těstovin Vepřové Oběd Večeře Smažení Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Nakládaná loupaná rajčata Papričky peperoncini Pecorino Slanina Špagety
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajská polévka se zakysanou smetanou

Rajská polévka se zakysanou smetanou

Květáková polévka II.

Květáková polévka II.

Indické rybí kari

Indické rybí kari

Ořechovo-ananasová buchta

Ořechovo-ananasová buchta

Zapékané kysané zelí

Zapékané kysané zelí

Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)

Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)

Švestkové (třešňové) šátečky s tvarohem

Švestkové (třešňové) šátečky s…

Fazolková rýže - (nejen) příloha

Fazolková rýže - (nejen) příloha

Mletá směs s fazolemi

Mletá směs s fazolemi

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

40
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně
Játrové špecle (gnocchi)…
19
Dýňová tortila
Dýňová tortila
19
Sobí sušenky
Sobí sušenky

Zajímavé články

Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které…
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
AHA.cz Veselka Kate v Lánech? První slova Zemana o zeťákovi a vnoučatech

Veselka Kate v Lánech? První slova Zemana o zeťákovi a vnoučatech

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Letní trendy kalhoty podle stylistky: Jak je nosit, aby vám nepřidaly kila?

Letní trendy kalhoty podle stylistky: Jak je nosit, aby vám nepřidaly kila?

Ženy.cz Když hysterka… je váš muž!

Když hysterka… je váš muž!

Blesk.cz Petra Bučková, hvězda komedie Kouzlo derby: Nudapláže pro mě skončily!

Petra Bučková, hvězda komedie Kouzlo derby: Nudapláže pro mě skončily!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která nejvíce milují peníze. Co všechno jsou pro ně ochotni udělat?

6 znamení zvěrokruhu, která nejvíce milují peníze. Co všechno jsou pro ně ochotni udělat?

Další doporučené recepty:

Špagetové překvapení
Špagetové překvapení
Špagety aglio olio
Špagety aglio olio
Špagety ala carbonara
Špagety ala carbonara
Špagety alla puttanesca
Špagety alla puttanesca
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
  • Recepty.cz
  • Špagety all'Amatriciana
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact