• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špagety all'Amatriciana
Napište svůj komentář k receptu

Špagety all'Amatriciana

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špagety all'Amatriciana
Špagety all'Amatriciana
Špagety all'Amatriciana
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • špagety nejlepe italske (De Cecco, Barilla)
    • 150
      g slanina italska slanina Guanciale
    • 1
      ks papričky peperoncini
    • nakládaná loupaná rajčata mala konzerva 400 g
    • 1
      dl bílé víno - suché
    • pecorino pecorino romano

Postup přípravy receptu

1
Guanciale nakrájíme na proužky a opečeme v nepřilnavé pánvi na mírném ohni společne s papričkou. Nepřidáváme žádný tuk, guanciale nám jej pustí. Jakmile slanina zprůhlední (nesmí se připálit-změnila by se chuť omáčky) zalijeme vínem a necháme odpařit. Přidáme rozkrájená rajčata a a vaříme cca 15 minut dokud se rajčata nerozpadnou, poté vmícháme cca 2 lžíce nastrouhaného pecorina. Mezitím si podle návodu uvaříme špagety, když mají náležitou tvrdost, slijeme (neproplachujeme!) a rovnou je přidáme k omáčce. Promícháme, jednotlivé porce ještě bohatě posypeme pecorinem, můžeme opepřit a ihned podáváme.
2
Tradiční "primo piatto" italského kulinářství. Recept pochází z italského městečka Amatrice v kraji Lazio, kde se jim živili pastýři. Původně kromě špaget obsahoval jen guanciale a pecorino. Postupem času byl obohacen rajčaty. Kromě špaget je také hodně rozšířená verze s bucatini (které v Česku známe pod názvem makarony), také guanciale bývá nahrazován další neuzenou italskou slaninou "pancetta". Guanciale na rozdíl od pancetty má odlišnou chuť i vůni, jelikož je z části krku vepře a pancetta je část břicha (guancia-líčko, pancetta-bříško), s pancettou či jinou slaninou získáme úplně odlišnou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

All exclusive s jahodami

All exclusive s jahodami

Špagety s nivou a slaninou

Špagety s nivou a slaninou

Progresivní špagety, základní recept

Progresivní špagety, základní recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • beemiks | 15. 9. 2014 00:48

    libovka, hlavne nesetrit pecorinem , ;-) jednoduche, genialni. Diky, cau 8-)

  • anonymous | 24. 7. 2014 09:50

    děs, tato italaská sra..a, vřele NEDOPORUČUJI

  • Mrázková | 4. 5. 2012 14:36

    Lákavý recept i s exkurzí do slunné Itálie :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Pokrmy Z těstovin Vepřové Oběd Večeře Smažení Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Nakládaná loupaná rajčata Papričky peperoncini Pecorino Slanina Špagety
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boršč

Boršč

Jogurtové řezy

Jogurtové řezy

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O…

Ovocné želé s mascarpone

Ovocné želé s mascarpone

Řízky naruby - na zelenině (leču)

Řízky naruby - na zelenině (leču)

Čoko muffiny

Čoko muffiny

Nadýchaný piškotový dort

Nadýchaný piškotový dort

Čokoládová pěna s jahodami

Čokoládová pěna s jahodami

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

103
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…
62
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos -…
36
Dýňové pudinkové řezy
Dýňové pudinkové řezy
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Karamelizovaná ryba v hliněné nádobě
Karamelizovaná ryba v…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Nova odtajnila podzimní trumfy! Na co se mohou diváci těšit?

Nova odtajnila podzimní trumfy! Na co se mohou diváci těšit?

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Špagetové překvapení
Špagetové překvapení
Špagety aglio olio
Špagety aglio olio
Špagety ala carbonara
Špagety ala carbonara
Špagety alla puttanesca
Špagety alla puttanesca
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
  • Recepty.cz
  • Špagety all'Amatriciana
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact