• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špagety Albor Royale S.A.R.
Napište svůj komentář k receptu

Špagety Albor Royale S.A.R.

autor: Aleš Boráň
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špagety Albor Royale S.A.R.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g šunka Schwarzwaldská
    • 1
      ks cibule
    • máslo
    • sůl
    • olivový olej
    • 4
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 1
      balení špagety
    • 1
      ks smetana
    • 150
      g bryndza plnotučná
    • koření paela(vitana)
    • 250
      g zelenina (brokolice,květák,mrkev)
    • 1
      ks polosladká sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Uvaříme špagety ve slané vodě, scedíme, pokapeme olivovým olejem a zamícháme. Na pánev dáme máslo a necháme ho roztát, pak do něj dáme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Osolíme, opepříme a přidáme na zeleninu paela koření dle chuti. Zeleninu uděláme tzv. na skus ne rozvařenou. Do druhé pánve dáme trochu olivového oleje, do něj na kolečka nakrájený česnek a mírně osmahneme do česneku dáme smetanu a v ní rozpustíme brynzu, přidáme trochu sojové polosladké omáčky, osolíme a opepříme. Pokud je to hustá omáčka rozředíme mlékem, pokud je řídká přidáme trochu škrobu (2 kávové lžíce rozmíchané v 1 dcl mléka) a zahustíme. Omáčka by měla být tak akorát ani řídká, ani hustá. Špagety omáčkou zalijeme, promícháme. Dáme na talíř, kolem dokola poklademe paela zeleninku a nahoru nasypeme syrovou schwarzwaldskou šunku nakrájenou na nudličky. <BR>K jídlu podáváme rosé víno, popř deci sladkého bílého vína. Přeju dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špagety zapečené se sýrem

Špagety zapečené se sýrem

Špagety s mletým masem a zeleninou

Špagety s mletým masem a zeleninou

Špagety se špenátem a sýrem

Špagety se špenátem a sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • GORA
    GORA | 27. 5. 2025 15:03

    Špagety s brynzovou omáčkou, restovanou zeleninou a schwarzwaldskou šunkou - upgrade 2025 4 future UAP session Ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety al dente. Po scezení je pokapeme olivovým olejem a promícháme. Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu dle chuti (např. paprika, cuketa, mrkev). Osolíme, opepříme a okořeníme směsí na paellu (nebo jemnějším kořením dle preferencí). Zeleninu restujeme krátce – měla by zůstat pevná a šťavnatá. Na druhé pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje, přidáme česnek nakrájený na plátky a krátce ho osmahneme. Zalijeme smetanou a přidáme brynzu. Mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Ochutíme trochou sójové omáčky (volitelně), solí a pepřem. Konzistenci upravíme podle potřeby – pokud je omáčka řídká, zahustíme ji škrobem rozmíchaným v mléce; je-li hustá, zředíme trochou mléka. Špagety přelijeme omáčkou a promícháme. Na talíř klademe špagety do středu, okolo rozprostřeme zeleninu a navrch přidáme nudličky schwarzwaldské šunky. Doporučení: Servírujeme s vychlazeným suchým bílým vínem - Bryndza se nesnáší se sladkým vínem – lepší by bylo suché bílé (např. Sauvignon blanc) ;-)

  • Ladia - | 18. 2. 2010 08:47

    Jarko, já když pročítám nové recepty mám pocit, že je nikdo nekontroluje... škoda. ztv. má být tzv. nebo to je nějaká nová zkratka???

  • Jarka O. | 17. 2. 2010 18:40

    Podle toho, že je recept už zařazený, předpokládám, že byl zkontrolován. Ale co ty pravopisné chyby ???!

  • alena benesova | 17. 2. 2010 14:45

    Vážený Aleši, zkuste si chuťově vedle sebe dát: česnek, švarcvaldskou šunku, sojovou omáčku, bryndzu, květák nebo brokolici a další inkredience se specifickou chutí a to nemluvím o zapíjení růžovým. Ale jako dort pejska a kočičky dobrý.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bryndza Česnek Cibule Koření Máslo Olivový olej Pepř mletý Polosladká sojová omáčka Smetana Špagety Sůl Šunka Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Litý koláč s tvarohem

Litý koláč s tvarohem

Pampeliškový med II.

Pampeliškový med II.

Biskupský chlebíček s čokoládou II.

Biskupský chlebíček s čokoládou II.

Litá buchta

Litá buchta

Limetkový cheesecake s borůvkami

Limetkový cheesecake s borůvkami

Pikantní vepřová pečínka

Pikantní vepřová pečínka

Česnekové bramborové knedlíky s houskou

Česnekové bramborové knedlíky s…

Jednoduchý obrácený koláč s ovocem

Jednoduchý obrácený koláč s ovocem

Risotto s medvědím česnekem

Risotto s medvědím česnekem

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

99
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
85
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
34
Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
Cuketa / patizon na…
28
Makový (ořechový) závin od Lidušky
Makový (ořechový) závin…
28
Jablečná buchta
Jablečná buchta

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Špagety Albor Royale S.A.R.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact