Uvaříme špagety ve slané vodě, zcedíme, pokapeme olivovým olejem a zamícháme. Na pánev dáme máslo a necháme ho roztát, pak do něj dáme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Osolíme, opepříme a přidáme na zeleninu paela koření dle chuti. Zeleninu uděláme tzv. na skus ne rozvařenou. Do druhé pánve dáme trochu olivového oleje, do něj na kolečka nakrájený česnek a mírně osmahneme do česneku dáme smetanu a v ní rozpustíme brynzu, přidáme trochu sojové polosladké omáčky, osolíme a opepříme. Pokud je to hustá omáčka rozředíme mlékem, pokud je řídká přidáme trochu škrobu (2 kávové lžíce rozmíchané v 1 dcl mléka) a zahustíme. Omáčka by měla být tak akorát ani řídká, ani hustá. Špagety omáčkou zalijeme, promícháme. Dáme na talíř, kolem dokola poklademe paela zeleninku a nahoru nasypeme syrovou schwarzwaldskou šunku nakrájenou na nudličky. <BR>K jídlu podáváme rosé víno, popř deci sladkého bílého vína. Přeju dobrou chuť.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ladia -
|18. 2. 2010 08:47
Jarko, já když pročítám nové recepty mám pocit, že je nikdo nekontroluje... škoda. ztv. má být tzv. nebo to je nějaká nová zkratka???
Jarka O.
|17. 2. 2010 18:40
Podle toho, že je recept už zařazený, předpokládám, že byl zkontrolován. Ale co ty pravopisné chyby ???!
alena benesova
|17. 2. 2010 14:45
Vážený Aleši, zkuste si chuťově vedle sebe dát: česnek, švarcvaldskou šunku, sojovou omáčku, bryndzu, květák nebo brokolici a další inkredience se specifickou chutí a to nemluvím o zapíjení růžovým. Ale jako dort pejska a kočičky dobrý.