
Špagety s brynzovou omáčkou, restovanou zeleninou a schwarzwaldskou šunkou - upgrade 2025 4 future UAP session Ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety al dente. Po scezení je pokapeme olivovým olejem a promícháme. Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu dle chuti (např. paprika, cuketa, mrkev). Osolíme, opepříme a okořeníme směsí na paellu (nebo jemnějším kořením dle preferencí). Zeleninu restujeme krátce – měla by zůstat pevná a šťavnatá. Na druhé pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje, přidáme česnek nakrájený na plátky a krátce ho osmahneme. Zalijeme smetanou a přidáme brynzu. Mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Ochutíme trochou sójové omáčky (volitelně), solí a pepřem. Konzistenci upravíme podle potřeby – pokud je omáčka řídká, zahustíme ji škrobem rozmíchaným v mléce; je-li hustá, zředíme trochou mléka. Špagety přelijeme omáčkou a promícháme. Na talíř klademe špagety do středu, okolo rozprostřeme zeleninu a navrch přidáme nudličky schwarzwaldské šunky. Doporučení: Servírujeme s vychlazeným suchým bílým vínem - Bryndza se nesnáší se sladkým vínem – lepší by bylo suché bílé (např. Sauvignon blanc) ;-)
Jarko, já když pročítám nové recepty mám pocit, že je nikdo nekontroluje... škoda. ztv. má být tzv. nebo to je nějaká nová zkratka???
Podle toho, že je recept už zařazený, předpokládám, že byl zkontrolován. Ale co ty pravopisné chyby ???!
Vážený Aleši, zkuste si chuťově vedle sebe dát: česnek, švarcvaldskou šunku, sojovou omáčku, bryndzu, květák nebo brokolici a další inkredience se specifickou chutí a to nemluvím o zapíjení růžovým. Ale jako dort pejska a kočičky dobrý.