• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Špagety Albor Royale S.A.R.
Napište svůj komentář k receptu

Špagety Albor Royale S.A.R.

autor: Aleš Boráň
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špagety Albor Royale S.A.R.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g šunka Schwarzwaldská
    • 1
      ks cibule
    • máslo
    • sůl
    • olivový olej
    • 4
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 1
      balení špagety
    • 1
      ks smetana
    • 150
      g bryndza plnotučná
    • koření paela(vitana)
    • 250
      g zelenina (brokolice,květák,mrkev)
    • 1
      ks polosladká sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Uvaříme špagety ve slané vodě, scedíme, pokapeme olivovým olejem a zamícháme. Na pánev dáme máslo a necháme ho roztát, pak do něj dáme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Osolíme, opepříme a přidáme na zeleninu paela koření dle chuti. Zeleninu uděláme tzv. na skus ne rozvařenou. Do druhé pánve dáme trochu olivového oleje, do něj na kolečka nakrájený česnek a mírně osmahneme do česneku dáme smetanu a v ní rozpustíme brynzu, přidáme trochu sojové polosladké omáčky, osolíme a opepříme. Pokud je to hustá omáčka rozředíme mlékem, pokud je řídká přidáme trochu škrobu (2 kávové lžíce rozmíchané v 1 dcl mléka) a zahustíme. Omáčka by měla být tak akorát ani řídká, ani hustá. Špagety omáčkou zalijeme, promícháme. Dáme na talíř, kolem dokola poklademe paela zeleninku a nahoru nasypeme syrovou schwarzwaldskou šunku nakrájenou na nudličky. <BR>K jídlu podáváme rosé víno, popř deci sladkého bílého vína. Přeju dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špagety zapečené se sýrem

Špagety zapečené se sýrem

Špagety se špenátem a sýrem

Špagety se špenátem a sýrem

Špagety s mletým masem a zeleninou

Špagety s mletým masem a zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • GORA
    GORA | 27. 5. 2025 15:03

    Špagety s brynzovou omáčkou, restovanou zeleninou a schwarzwaldskou šunkou - upgrade 2025 4 future UAP session Ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety al dente. Po scezení je pokapeme olivovým olejem a promícháme. Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu dle chuti (např. paprika, cuketa, mrkev). Osolíme, opepříme a okořeníme směsí na paellu (nebo jemnějším kořením dle preferencí). Zeleninu restujeme krátce – měla by zůstat pevná a šťavnatá. Na druhé pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje, přidáme česnek nakrájený na plátky a krátce ho osmahneme. Zalijeme smetanou a přidáme brynzu. Mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Ochutíme trochou sójové omáčky (volitelně), solí a pepřem. Konzistenci upravíme podle potřeby – pokud je omáčka řídká, zahustíme ji škrobem rozmíchaným v mléce; je-li hustá, zředíme trochou mléka. Špagety přelijeme omáčkou a promícháme. Na talíř klademe špagety do středu, okolo rozprostřeme zeleninu a navrch přidáme nudličky schwarzwaldské šunky. Doporučení: Servírujeme s vychlazeným suchým bílým vínem - Bryndza se nesnáší se sladkým vínem – lepší by bylo suché bílé (např. Sauvignon blanc) ;-)

  • Ladia - | 18. 2. 2010 08:47

    Jarko, já když pročítám nové recepty mám pocit, že je nikdo nekontroluje... škoda. ztv. má být tzv. nebo to je nějaká nová zkratka???

  • Jarka O. | 17. 2. 2010 18:40

    Podle toho, že je recept už zařazený, předpokládám, že byl zkontrolován. Ale co ty pravopisné chyby ???!

  • alena benesova | 17. 2. 2010 14:45

    Vážený Aleši, zkuste si chuťově vedle sebe dát: česnek, švarcvaldskou šunku, sojovou omáčku, bryndzu, květák nebo brokolici a další inkredience se specifickou chutí a to nemluvím o zapíjení růžovým. Ale jako dort pejska a kočičky dobrý.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bryndza Česnek Cibule Koření Máslo Olivový olej Pepř mletý Polosladká sojová omáčka Smetana Špagety Sůl Šunka Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety

Bramborové krokety

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Domácí tlačenka

Domácí tlačenka

Karamelovo-ořechové řezy

Karamelovo-ořechové řezy

Výborný kuskus

Výborný kuskus

Kuřecí noky do polévky

Kuřecí noky do polévky

Kynuté skořicové uzlíky

Kynuté skořicové uzlíky

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika masovo-zeleninová směs

(nejen) Masové roládky / závitky s vejcem

(nejen) Masové roládky / závitky s…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

89
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
42
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
25
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)
25
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
24
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Špagety Albor Royale S.A.R.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact