Vejce rozmícháme se strouhaným parmazánem a špetkou petržele. Na pánvi s trochou másla osmažíme uzený bůček nebo slaninu. Přidáme nakrájenou cibuli a vše lehce osmažené zalijeme bílým vínem. Uvaříme špagety, dáme je do mísy s vejcem a sýrem. Přidáme slaninu a promícháme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonymous
|3. 2. 2017 21:28
Karbonara je muj nejoblibenejsi druh spaget
Martin Klaudy
|9. 9. 2006 17:51
Jsem z toho trochu rozpačitý a ital by se asi rovnou zastřelil.Správně se ke slanině s cibulí přidává víno,ale po jeho odpaření se vše zalije smetanou a nechá přejít varem,tím vše trochu zhoustne,pak se vmíchají špagety,odstaví z plotny a promíchají a do toho se vmíchají žloutky,ne celá vejce! Tím,že se následně vše smíchá se žloutky tepelně upraví,teprve potom se sype parmezán.