• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špagety ala carbonara
Napište svůj komentář k receptu

Špagety ala carbonara

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 34
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špagety ala carbonara
Špagety ala carbonara
Špagety ala carbonara
Špagety ala carbonara
Špagety ala carbonara
Špagety ala carbonara
Špagety ala carbonara
Špagety ala carbonara
6fotografií
Nahrát fotku
 

„Alla carbonara“ znamená „po uhlířsku“. Není jisté, zda se jídlo jmenuje podle výrobců dřevěného uhlí nebo podle tajného spolku karbonářů bojujícího za sjednocení Itálie. Každopádně jednoduchá a dokonalá kombinace vajec, slaniny a těstovin se rozšířila po celém světě. Tak se do ní pusťte taky!

Špagety Carbonara

Suroviny

4 porce
    • 100
      g pancetta
    • 100
      g pecorino
    • 2
      ks vejce
    • 300
      g špagety
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička pepř drcený
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Pancettu nakrájejte na malé kostičky, pecorino nastrouhejte najemno, vejce rozklepněte do misky a prošlehejte vidličkou. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Ve vroucí vodě uvařte na skus špagety, asi 7 minut.

RADA: Jak uvařit těstoviny, aby se neslepily

2
Rozpalte větší pánev, dejte do ní pancettu, neoloupané stroužky česneku, které jste předtím rozmáčkli plochou stranou nože, i hrubě mletý pepř. Restujte, dokud nebude slanina opečená dozlatova, občas promíchejte. Jakmile je slanina zlatavá a křupavá, odstraňte česnek.

RADA: Vejce za pár minut k použití

3
V tuto chvíli už by měly být uvařené špagety. Odlijte do misky pár naběraček vody ze špaget, sceďte je a dejte do pánve ke slanině. Promíchejte a přilévejte po lžících vodu z těstovin, aby na pánvi vznikla krémová emulze, která obalí špagety, a stále míchejte. Spotřebujte tak 1 až 2 naběračky vody.
4
Vejce v misce promíchejte se sýrem. Pánev odstavte z plotny a vlijte vejce se sýrem, rychle a důkladně promíchejte a hned přendejte z pánve do talířů. Přidejte trochu pepře a nastrouhaného sýra a ihned podávejte.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelené špagety

Zelené špagety

Červené špagety

Červené špagety

Citronové špagety s křupavou posýpkou

Citronové špagety s křupavou posýpkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota FOOD
Oběd Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Pancetta Pecorino Pepř drcený Špagety Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Malinový koktejl

Malinový koktejl

Bílkový chlebíček

Bílkový chlebíček

Rychlá svačina

Rychlá svačina

Chléb skoro jako Šumava

Chléb skoro jako Šumava

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem II.

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv…

Polévka s červenou řepou

Polévka s červenou řepou

Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu

Pomerančová marmeláda pro domácí…

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Maková bábovka hrníčková a rychlá

Maková bábovka hrníčková a rychlá

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

54
Kuřecí "Matteo" roládky
Kuřecí "Matteo" roládky
38
Špagety aglio olio
Špagety aglio olio
24
Skvělé boloňské špagety
Skvělé boloňské špagety
24
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
23
Gratinované brambory (nejen) se špenátem
Gratinované brambory …

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Špagetová Roláda
Špagetová Roláda
Špagetové překvapení
Špagetové překvapení
Špagety aglio olio
Špagety aglio olio
Špagety all'Amatriciana
Špagety all'Amatriciana
Špagety alla puttanesca
Špagety alla puttanesca
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
  • Recepty.cz
  • Špagety ala carbonara
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact