plechovka
tuňák - ve vlastní šťávě
kousky-ne drcený
2
ks
feferonka
2 maličké feferonky nebo 1 větší
0,70
dl
olivový olej
1,50
lžíce
olej
na vaření špaget
2
špetka
sůl
na vaření špaget
strouhaný parmazán
na posypání
Postup přípravy receptu
1
Dáme vařit špagety - nezapomeneme přidat olej a sůl.
2
Mezitím si oloupeme česnek a jednotlivé stroužky nakrájíme na tenké plátky. Nakrájíme na plátky feferonky. Nastrouháme citronovou kůru.
3
Na malé pánvičce si zahřejeme olivový olej a dáme smažit česnek společně s feferonkou, dokud česnek nezačne zlátnout. Potom pánev odstavíme a do teplého oleje dáme citronovou kůru. Necháme chvilku stát.
4
Slijeme špagety. Smícháme se směsí z pánvičky a přidáme kousky tuňáka.
5
Vše promícháme a podáváme s nastrouhaným sýrem (dá se použít i jiný sýr, který má sladší chuť).