• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Špagety aglio olio
Napište svůj komentář k receptu

Špagety aglio olio

autor: Víťa Jaroš
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 176
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špagety aglio olio
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 500
      g špagety
    • 4
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • olivový olej
    • bazalka
    • 150
      g parmazán
    • červené feferonky sušené

Postup přípravy receptu

1
Špagety uvaříme podle návodu na obalu.
2
Mezitím na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém orestujeme plátky česneku a jemně pokrájenou feferonku (pokud máme jen drcenou, tak tu až na závěr přimícháme do špaget.
3
Špagety scedíme a rovnou vložíme na pánev s česnekem a feferonkou a krátce prohřejeme a smícháme dohromady.
4
Jemně osolíme a opepříme.
5
Pokud máme k dispozici čerstvou bazalku (či jiné oblíbené bylinky), přidáme též. Oheň vypneme a za stálého míchání vsypeme nastrouhaný parmazán.
6
Hotové špagety aglio olio můžeme podle chuti posypat dalším sýrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Spaghetti aglio, olio e peperoncini

Spaghetti aglio, olio e peperoncini

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Houbové aglio olio

Houbové aglio olio

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Agi | 11. 8. 2016 17:34

    Soulasím ...

  • ježdík | 14. 12. 2015 14:17

    Pepku námořníku a to Ti pověděl zase kdo ty jelito....

  • michal Ježdík | 14. 12. 2015 14:14

    Do italských originálních receptů a to převážné většiny přijde bazalka i parmesan....protože a zkrátka jednoduše jsou to produkty či bylinky pro Itálii jednoznačné......jestli se někdo rozhodne někam jednu či onu surovinu nedat je na zvážení hlavně když tam místo limetky či citronu nenaleje třeba MAGI... O:-) .Vařte jednoduše čerstvě nezahuštujte moukou smýchanou z vodou....a hodně spokojených hostů doma či restauraci Vás nemine.Zdar a sílu máš v sýru čus.... ;-)

  • Michala | 21. 3. 2013 13:01

    Omyl. Do pasty aglio olio e peperoncino krom feferonek patří jen česnek, olivový olej a petrželová nať. Žádná bazalka ani parmazán.

  • Pepek | 1. 8. 2012 15:54

    Do aglio olio feferonky nepatřej.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Špagety
Pokrmy Z těstovin Červenec Oběd Večeře Pozdní večeře Restování Vegetariáni Vegani Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Červené feferonky Česnek Olivový olej Parmazán Pepř mletý Špagety Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lehký tvarohový koláč

Lehký tvarohový koláč

Kuřecí ražniči pro lenochy

Kuřecí ražniči pro lenochy

Kynuté koláče od maminky

Kynuté koláče od maminky

Jablíčka v županu II.

Jablíčka v županu II.

100% rajská šťáva - sterilovaná

100% rajská šťáva - sterilovaná

Fantastické sušenky KOKA

Fantastické sušenky KOKA

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše a zdravě

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše…

Gratinované brambory (nejen) s česnekem

Gratinované brambory (nejen) s…

Gurmánská krkovička

Gurmánská krkovička

Doporučujeme

25 minut
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem

Zapečené tortilly s brokolicí a…

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

67
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
31
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
31
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem
Zapečené tortilly s…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s…

Zajímavé články

Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Taylor Swift propaguje nové album: Ďábelsky krátká sukýnka!

Taylor Swift propaguje nové album: Ďábelsky krátká sukýnka!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Další doporučené recepty:

Špagetová omeleta
Špagetová omeleta
Špagetová Roláda
Špagetová Roláda
Špagetové překvapení
Špagetové překvapení
Špagety ala carbonara
Špagety ala carbonara
Špagety all'Amatriciana
Špagety all'Amatriciana
Špagety alla puttanesca
Špagety alla puttanesca
  • Recepty.cz
  • Špagety aglio olio
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact