• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Souvlaki s tzatziki
Napište svůj komentář k receptu

Souvlaki s tzatziki

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki
4fotografie
Nahrát fotku
 

Přeneste se alespoň obrazně do prosluněného Řecka díky souvlaki - marinovaným vepřovým kouskům navlečeným na větvičkách rozmarýnu. Báječně chutnají s okurkovými tzatziki z pravého řeckého jogurtu.

Suroviny

4 porce
    • 600
      g vepřová krkovice
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička mořská sůl
    • 60
      ml olivový olej
    • 1
      ks citron nastrouhaná kůra a šťáva
    • rozmarýn
  • Tzatziki
    • 1
      ks okurka salátová
    • 200
      g řecký jogurt - pravý
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      snítka máta
    • 2
      snítka kopr
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 2
      lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájejte na kostky. Česnek a sůl utřete na pastu a přišlehejte v misce k oleji i s citronovou šťávou a kůrou. Ze snítek rozmarýnu otrhejte jehličky, nechte jen štětičku na vrcholku. Jehličky nasekejte a přihoďte do marinády. Přidejte kostky masa a dobře promíchejte. Přikryjte a nechte alespoň hodinu odpočinout v chladu.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Odleželé maso navlékněte na větvičky rozmarýnu a špízy opečte na rozpáleném grilu nebo pánvi 2–3 minuty z každé strany.
3
Okurku oloupejte, zbavte semínek a nastrouhejte na jemném struhadle. Důkladně z ní vymačkejte všechnu vodu. Vmíchejte jogurt, prolisovaný česnek, najemno nasekanou mátu i kopr. Přidejte podle chuti sůl, pepř, citronovou šťávu, pak 2 lžíce olivového oleje. Promíchejte a podávejte vychlazené.

RADA: 7 zdravých salátů na celý týden

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřový špíz s jablky

Vepřový špíz s jablky

Souvlaki s tzatziki

Souvlaki s tzatziki

Vepřové špízy

Vepřové špízy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Zeleninové Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citron Citronová šťáva Kopr Máta Mořská sůl Okurka salátová Olivový olej Pepř mletý Řecký jogurt - pravý Rozmarýn Sůl Vepřová krkovice

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boršč

Boršč

Jemná perníková buchta

Jemná perníková buchta

Koblížky jedna báseň

Koblížky jedna báseň

Mazanec ze sušeného droždí

Mazanec ze sušeného droždí

Koláč z podmáslí

Koláč z podmáslí

Česnekové knedlíčky (nočky) ze strouhanky

Česnekové knedlíčky (nočky) ze…

Brambory zapečené se zeleninou

Brambory zapečené se zeleninou

Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí

Pečené vepřové plátky v debrecínském…

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

57
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
50
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
36
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
31
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
31
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Anna Dvořáková (23) o nervovém kolapsu: Přestalo mi fungovat tělo!

Anna Dvořáková (23) o nervovém kolapsu: Přestalo mi fungovat tělo!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Další doporučené recepty:

Sorrentinos, ravioly se sýrovou omáčkou
Sorrentinos, ravioly se sýrovou omáčkou
Soté z vepřového masa
Soté z vepřového masa
Soté ze zeleného chřestu a cizrny
Soté ze zeleného chřestu a cizrny
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki
Śpagetový salát III.
Śpagetový salát III.
Spaghetti aglio olio e peperoncino
Spaghetti aglio olio e peperoncino
  • Recepty.cz
  • Souvlaki s tzatziki
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact