kalíšek
knorr bohatý bujon zeleninový
na 250ml vývaru
250
g
cherry rajčátka
3
lžíce
tymián
čerstvý, nasekaný
2
lžíce
rama culinesse
2
lžíce
olivový olej
sůl
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
Cizrnu namočíme na 3 hodiny do studené vody (nebo ještě lépe přes noc). Poté vodu slijeme a v čerstvé vodě bez soli uvaříme doměkka.
2
Chřest ve spodní části oloupeme, tvrdší konce odlomíme nebo odřízneme a ve slané vodě uvaříme do poloměkka (3 – 5 minut) a rychle zchladíme v ledové vodě. Chřest nakrájíme na 5 cm kousky.
3
Cibuli nakrájíme nahrubo, zlehka orestujeme na olivovém oleji, přidáme chřest, krátce spolu opečeme, přidáme rajský protlak a po 1 minutě zalijeme vývarem.
4
Cizrnu, napůlená rajčata a tymián přidáme ke chřestu a dochutíme případně solí a pepřem. Zjemníme máslem nebo rostlinným tukem