Toto je původní recept na Šopský salát z Bulharska. Pouze čerstvá zelenina! Bravo!
Manželce to správně uděláš tak, že se vykoupeš, pak ji pohladíš, namažeš jí podvozek lubrikantem a hraješ si s ní až do úplného bezvědomí. Na salát bych se vykašlal. :-D :-D :-D
Poradíte mi někdo prosím jak to udělat správně,chtěl bych udělat manželce radost.DÍKY O:-)
Já netvrdím, že salát, který jsem popsala, je šopák, jen jsem napsala, jak se dá vylepšit a rozhodně jsem netvrdila, že do šopáku patří olivy nebo salát, jen jak se dá zveřejněný recept vylepšit... ;-)Řešila jsem hlavně to, že takhle holé nám to prostě nechutná....
Neřeším jestli je recept pravý nebo levý,ale jestli nám chutná.Sto lidí-sto chutí.Do ,,pravého,, ,jak jsem slyšel,žádná zálivka ani salát,olivy,sůl,pepř... nepatří.Jsou tam například pečené papriky ;-) .
Mě to takhle chutná a vrátil bych to s olivama,ty tam nepatřej.
Tohle když mi někde přinesou, tak to vracím. Takový salát je pro mne suchý, neochucený, nedodělaný, prostě ošizený a rozhodně nakrájenou zeleninu posypanou sýrem nepovažuji za šopák.Doporučuji vylepšit olivami, olivovým lejem, pepřem a dle chuti solí.Výborný je také smíchaný s ledovým salátem natrhaným na kousky.
Přesně takto ho připravuji-bez zálivky(tu jen málokdy).S cibulí to nepřeháním a přes léto používám lahůdkovou.Podle chuti sýru použiji i sůl,někdo na talíři i opepří ;-) ... .Měli jsme ho včera jako přílohu k rohlíkovému koláči.