• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Šopský salát
Napište svůj komentář k receptu

Šopský salát

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 176
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šopský salát
Šopský salát
Šopský salát
Šopský salát
Šopský salát
Šopský salát
Šopský salát
Šopský salát
Šopský salát
7fotografií
Nahrát fotku
 

Prapůvodní domovinou šopského salátu je Bulharsko, kde také získal svůj název – připravovali ho totiž tamní obyvatelé zvaní Šopové. Z balkánského poloostrova se pokrm dostal až k nám a stal se jedním z nejoblíbenějších zeleninových salátů.

Šopský salát

Suroviny

2 porce
    • 1
      ks cibule
    • 50
      g slunečnicový olej
    • 1
      špetka sůl
    • 300
      g rajčata
    • 1
      ks okurka salátová
    • 250
      g balkánský sýr
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 300
      g zelená paprika

Postup přípravy receptu

1
Okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata a papriky rovněž omyjeme a nakrájíme, cibuli nakrájíme nadrobno, smícháme s olejem a citronovou šťávou, osolíme, opepříme. Šopský salát necháme asi 1 hodinu odležet.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Pak salát jemně promícháme a bohatě posypeme strouhaným sýrem. Je to osvěžující salát.

RADA: Tipy na 7 letních salátů

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šopský salát alá Verunka

Šopský salát alá Verunka

Šopský salát jinak

Šopský salát jinak

Šopský salát II.

Šopský salát II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ....BUBLINKA.... | 27. 3. 2018 14:05

    Moc dobrý

  • AnetkaTom
    AnetkaTom | 20. 5. 2017 19:46

    Rychlá a dobrá klasika :)

  • bublítek | 4. 4. 2017 10:54

    Milá Terko,pokud té zeleniny nakrájíš metrák,bude to celkem pro dost lidí...Nikdo tam nepsal,z jakého množství zeleniny to dělá....Prostě z mála pro jednoho,z více pro více lidí....na blbou otázku blbá odpověď.....:-(

  • Janina | 16. 1. 2017 17:34

    Google není pro většinu potřeba... Čubrica je co se chuti týče, opravdu velice dobrá a já ji dávám nejen do salátu... Pokud někdo chce opravdu pravý bulharský šopák, tak doporučuji čubricu použít. Její sehnání není nic složitého :) ... Tip pro pražáky nebo kdo má možnost se tam dostat... Pár metrů od Florence je bulharský obchůdek, ve kterém prodávají vše možné, včetně různých druhů koření :) ... mohu jen doporučit :) A co se týče nepražáků, tak počeštěná čubrice se dá sehnat i ve větších marketech... ;-)

  • Jindra | 11. 1. 2017 12:57

    Já souhlasím s Terezou. Také jsem zaměnil cibuli za černé olivy. Jsou výborné do salátu.

  • šopažrout | 11. 12. 2016 14:52

    protože po večerech neběhám po městě s kalachem a nehoním sousedy,tak žádnou čubricu (kterou tady vygooglilo pár chytrolínů) určitě neshánějte. Je to směs koření který cpou na balkáně do všeho-a bohužel i do šopáku.. Nemá cenu dělat z toho nějakou složitost-je to jen nakrájená zelenina se sýrem. Dochucujte podle vlastní chuti-když vám poprvé nebude moc chutnat,není nic složitého udělat to příště trochu jinak ;-) Salátům zdar!

  • Rad Ka | 23. 7. 2016 12:50

    Za mě bez cibule, olivy můžu, balkán na kostičky.

  • františek | 25. 6. 2016 18:46

    Tak mletou papriku do šopáku snad může dát jen naprostý antikuchař.

  • Michal | 24. 6. 2016 10:53

    Jo jo, palec nahoru :)

  • Michal | 24. 6. 2016 10:51

    Dobrý den. šopák dělám podle svého postupu. Nebudu ho popisovat, ingredience dává každý podle sebe. Ale co si myslím, že je důležité vědět, je, že by se měly ingredience promíchat v míse RUKAMA. Vznikne s toho taková *hmota*, ne v hanlivém slova smyslu, je to estetičtější, než ingredience prostě naplácat na sebe, a chutě se tak více prolnou. Pak chladíme hodinu v chladničce a servírujeme posypané bazalkou, kdo nemá rád, zkusí jiné koření, hlavně ta prosím Vás nervěte Papriku (sypanou) :D. Pěkný den. ;)

  • fulltwist | 3. 1. 2016 13:11

    pobavil :D

  • Tereza J. | 14. 12. 2015 15:29

    Dobrý den, pro kolik je to tak lidí? Děkuji Terza

  • Tereza J. | 14. 12. 2015 15:29

    Dobrý den, pro kolik je to tak lidí? Děkuji Terza

  • Tereza | 28. 10. 2015 11:30

    Já přidávám černé olivy ty jsou nejl k tomu balkánu :-) <3

  • Terka | 28. 10. 2015 11:29

    :-D asi tak vtip super :-D

  • Petrch.praha | 28. 7. 2015 12:52

    Mám rád šopák se zálivkou z octa , soli a vody..pokapaný olivovým olejem a s cibulkou :-P

  • milan a jana | 27. 7. 2015 14:58

    nej recept

  • milan a jana | 27. 7. 2015 14:58

    nej recept

  • milan a jana | 27. 7. 2015 14:58

    nej recept

  • paegasus | 14. 7. 2015 10:09

    takže tě máme nasekat do salátu? :D

  • Josep čubrica | 19. 6. 2015 23:57

    Lojzové český, polrajchové, gurmáni ....... bez čubrici to není šopák, takže znova a pak budete v kurzu.

  • Josep Soppa | 19. 6. 2015 23:54

    zásadní ingrediencí je koření čubrica. Bez něj nelze vůbec hovořit o šopském salátu, nehledě na český zlozvyk dělat zálivku z vody. Pouze šťáva ze samotné zeleniny společně s octem, solí, olejem a čubricou vytvoří jedinečné chuti.

  • lenka | 19. 6. 2015 11:59

    jako vtip, dobrý :)

  • caren | 15. 3. 2015 14:13

    Tak tomu potom neříkej šopský salát.

  • Jarmila | 13. 12. 2014 18:23

    A koho to zajímá?

  • Pepík | 27. 7. 2014 19:57

    Tohle je česká varianta šopského salátu. Kdo chce original, najde ho na wikipedii: http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0opsk%C3%BD_sal%C3%A1t ;-)

  • ladin | 7. 7. 2014 14:15

    Jsi ňáká chytrá.. to cos tu napsala je uplně z cesty a i kdyby to bylo na místě, tak by nám to nikdy nedošlo ;-)

  • boris | 19. 6. 2014 09:41

    ja pridavam jeste kousky uzeneho masa

  • Meca | 6. 5. 2014 18:52

    Papriku ?

  • kuchař | 10. 10. 2013 12:51

    Cibule v Šopáku? To pak není Šopský salát.

  • Nutzy | 9. 10. 2013 19:06

    Prosim, nedavejte do sopskeho salatu pepr !!!!! Pak uz to neni sopsky salad, ale neco jineho :)

  • Ajaa | 4. 8. 2013 22:30

    Mnam, miluji tento salát!!:) Nejlepší co znám!!:3

  • elinkamilanek | 1. 8. 2013 11:58

    Mňamka!! :)

  • elinkamilanek | 1. 8. 2013 11:58

    Mňamka!! :)

  • terka | 23. 7. 2013 16:03

    oznamkuju ji 2 protoze zaprve cibule tam nepatri je tam lepsi cervena nebo oranzove nebo zluta paprika a nemusi to byt nastrouhany balkansky syr ale i rozdrobene kousky kdo souhlesi se mnou at rekne ja :-! 8-)

  • Biggy | 22. 7. 2013 17:25

    Velká dobrota.

  • Kristýna | 9. 5. 2013 16:39

    Naprosto souhlasím :)

  • Kristýna | 9. 5. 2013 16:38

    patří tam to, co tam každý dá.. nevidím důvod sem psát podobné komentáře. Nikdo přeci nikoho nenutí, aby to to tam nutně přidával. Je to ponznatek, který někomu může tento salát vylepšit.

  • Timon | 19. 3. 2013 10:24

    Třeba do těch dvou hodin počítá i tu hodinu na odležení :D

  • monika | 29. 12. 2012 18:12

    bazalka nemá nic společného s e šopákem a česnek ten taky tam nepatří

  • monika | 29. 12. 2012 18:10

    2 hodiny??????? a jak vám trvá dlouho taková omáčka? 4 dny? šopák hotov za 10min ;-)

  • Fuuujj | 19. 9. 2012 12:17

    Je to sračka

  • miki2510 | 1. 8. 2012 17:39

    opravdu není co řešit akorád místo obyč cibule dávám bud červenou nebo lahudkovou ;-)

  • Libunka | 25. 7. 2012 13:43

    Šopský salát je vynikající a osvěžující. Není co dodat. <:-)

  • nervoznideda | 17. 7. 2012 13:44

    10 minut je kravina já se stím peru cca 2 hodiny vy ženský jste tak rychlý jen čumím ale moje babička říkala práce kvapná (hovno platná) a to je mi 70 let holky kam tak spěcháte? zdraví deda na mé jméno nervoznideda se podívej v prohlížeči zdravi honza

  • Vladímíra Hvozdenská | 6. 7. 2012 13:08

    Dobrý den s této sračky jsem málem zdechla. Takovou sračku jsem dloho neviděla rači a to jsem poloslepá. Modlím se k bohu abych to přežila (stejně zdechnu) Rači si objednám 5 luků a 5 meču než toto žrát!! S pozravem: Vladímíra Hvozdenská

  • sin | 25. 5. 2012 21:52

    mne pripada srandovni jak tady lidi argumentuji co je ten spravny recept,ze ,otec,syn,manzel atd ...je odtama ato je ten spravny :).vzpomente si jak nasi svickovou delame stejne aruzne zaronen a muzem se hadat co je ten spravny recept .vzdyt je to o tom,ze je to vareni ,je to hra .potraviny jinak chutnaj na jare podzim atd ,nemluve,ze jinak chutnaj z kazde casti sveta jinak ,takze pro mne je to tak,ze sopak delam vzdy trosku jinak ,nekdy s nalevem ,jinsdy cibuli a dokazu si predstavit i jine vychytavky .dulezite je ze chutna :))))

  • imagoimagor | 22. 4. 2012 14:34

    Solit rozhodně netřeba, sýr je slaný ažaž. Někdy přidávám i ledový salát a občas i trochu česneku, když chci, ať to má grády :-) Když máte po ruce čerstvou bazalku, rozhodně taky nic nepokazí ;-) Dávám 1.

  • patrik | 11. 3. 2012 18:31

    Co je tak závratného na obyčejném šopáku? :O

  • manslayer
    manslayer | 27. 1. 2012 17:24

    Taky jsem použila olivový olej, akorát jsem trochu přepepřila takže jsme to měli ostřejší.

  • Beata Stavrevova | 23. 1. 2012 15:29

    No ja mam pul rodiny v bulharsku a sopak delame s vinnym octem..a navrch petrzelka a cerna oliva..to vse ostatni mame stejne.. :-)

  • Beata Stavrevova | 23. 1. 2012 15:29

    No ja mam pul rodiny v bulharsku a sopak delame s vinnym octem..a navrch petrzelka a cerna oliva..to vse ostatni mame stejne.. :-)

  • Beata Stavrevova | 23. 1. 2012 15:24

    souhlasim zadna citronova stava, dokonce jsem se setkala i s tim ze tam pry patri sladkokysela zalivka..to je blbost..mam taky tatku bulhara..zakapnem to olejem a vinnym octem, osolime a jime:)

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 22. 12. 2011 13:38

    Tak to je vážně super recept! Mňamka nad mňamku! Vážně výborné!! <:-)

  • MartikK
    MartikK | 22. 8. 2011 09:30

    Zrovna včera jsme ho měli k obědu. Je to jeden z našich nejoblíbenějších, v létě krásně osvěží. Kromě zelené papriky dávám i žlutou a červenou. Olej používám olivový. Cibuli krájím na hodně drobno, na velikou mísu salátu stačí jedna malá. Nechávám uležet v lednici do druhého dne. Ani nesolím, sýr je už slaný dost. Někdy jako variaci přidávám ještě na drobno pokrájený ledový salát.

  • onlavu | 20. 8. 2011 21:53

    Jo, docela dobrý:) Akorát doporučím fakt s cibulí s mírou. Stejně tak pepř a sůl.

  • čubrica | 1. 8. 2011 18:15

    složení nic moc jsou lepší... :-(

  • mysalin | 20. 6. 2011 15:39

    Já ještě přidávám trošku koření Čubrica.

  • Blanulina | 10. 3. 2011 14:20

    Dobrý dávám za 1

  • Blanka | 10. 3. 2011 14:17

    Je to dobrý.Hodnotím za 1 :-)

  • Simča Sládková | 30. 6. 2008 11:32

    Oldřichu - to už se tady řešilo před 2 roky v dubnu. Je tam i přesný popis, jak se ty papriky opékají a loupou.... A jinak tam skutečně žádná zálivka nepatří!!!! Tatínek je Bulhar a šopáku jsem se něco nadělala :-)

  • Oldřich Gargulák | 30. 6. 2008 09:29

    Dnešní Lidovky-Alexi Borisov: "Češi dělají při přípravě mnoho chyb. Mezi hlavní patří to, že papriku neopečou na grilu. Dalším faux pax je zálivka. Ta do šopského salátu nepatří (na rozdíl od petrželky)">>> U nás si lidová tvořivost s každým původním receptem už poradí. Mě překvapila ta pečená paprika-to jsem nevěděl. Díky Alexi!

  • Pavlinka D | 25. 11. 2007 19:20

    Šopák je výborná věc, ať už ho děláte jakkoliv. Já zeleninu jen pokapu olivovým olejem, opepřím čerstvě namletým pepřem a nadrobím balkánský sýr. Mňam :-)

  • Dana Křížová | 24. 11. 2007 19:22

    Tak zrovna hledám recept na "pravý šopák" , abych si ověřila co mi bylo řečeno a narazila jsem na tenhle... Hmmm, tak se to trošku rozchází :o( Mě bylo řečeno, že žádná cibule a balkánský sýr se nestrouhá, ale na salát se nadrobí.... Jinak pečená paprika do salátů je super! My si občas papriku upečeme, nebo si koupíme nakládané pečné papriky. Je to velká mňamka!

  • Marcela | 21. 11. 2007 05:34

    Ja pridavam do sopaku olivy. Mnam.

  • Anonym | 30. 6. 2007 13:30

    šopský salát s majonézou, to je dobrý fór

  • Anonym | 23. 3. 2007 06:10

    Ten olej dávám panenský olivový, trochu citronové šťávy. Sůl mi v případě balkánského sýru přijde nadbytečná. Do šopského salátu patří paprika syrová.

  • Lucie Šillerova | 22. 3. 2007 19:45

    Mohli byste sem napsat kolik se tam má dát paprik,rajčat,atd.

  • Anet | 21. 3. 2007 18:11

    Máš pravdu, Zito-když se dá do šopáku majonéza, už to neni ten klasickej šopák, ale taky to neni špatný:o)) Snažim se experimentovat jak se dá a s tou majonézou to bylo samozřejmě úplně jiný, ale taky výborný:o)) Komu majénézy v salátech nevaději, doporučuju přidat i do šopskýho a na 100% se tim nezkazí nic:o))

  • Zita | 20. 3. 2007 09:38

    Já teda nevím Anet,do šopského salátu majonéza?Může to být dobré ale určitě to není šopský salát.

  • Anet | 19. 3. 2007 15:09

    Přítel saláty miluje, tak jsem mu tímhle receptem chtěla udělat radost a povedlo se...Ještě jsem přidala tak 2 feferonky, protože miluju pikantní jídla a přidala jsem trošku majonézy...Nemělo to chybu.Doporučuju všem:o))

  • Marsí | 28. 4. 2006 13:09

    Milý anonyme: já eču papriky v normální plynové troubě na mřížce, jen je omyji a položím je tam a nechám péct tak dlouho až se trochu začnou scvrkávat a kůžička hnědne a má puchýře...( no blbé přirovnání..:o)), pak je vytáhnu a aby se to dobře loupalo, tak je dám ještě horké do igelitového(mikroténového) sáčku a zavážu. Nechám je tam, ony se zapaří a ta slupka opečená se nafoukne. Pak už to jde dobře loupat. Sloupneme a jíme všemi možnými způsoby. Loupání zdar.

  • anonym | 28. 4. 2006 12:20

    Můžete někdo popsat přesný postu pečených paprik do salátu, hlavně dobu pečení?

  • Airan | 26. 4. 2006 10:49

    Veni, uplne souhlasim. I mne v salatu (jakekoli zeleninovy) chutnaji vic pecene papriky:-) Pravy sopsky salat ovsem je se syrovima paprikama.

  • Veni Hrdličková | 25. 4. 2006 21:55

    A můj bývalý muž, taky "Šop od Sofie", byť narozený v Praze, zase nedal dopustit na pečené papriky. Když byly k mání, dával je do šopského salátu raději než ty syrové.

  • Yablos | 13. 10. 2005 20:39

    Recept je fajn, akorát nesolit. Vždyť ty sýry jsou slané až až a kdo nemá zežrané chuťové pohárky tak solit nepotřebuje :)

  • Simona | 1. 9. 2005 09:26

    Souhlasim s Martinem, žádná zálivka. Recept je výborný.

  • Josef Brauner | 25. 7. 2005 11:52

    Šopský salát se dělá opravdu na mnoho "způsobů"!Já jedl jednou šopský salát s cukrem místo se solí-nedalo se to jíst!Jinde jsem dostal šopský salát bez balkánského sýra-asi si myslí,že nevíme,co to šopský salát je.Pokud se udělá správně,tak je jedlý každý den!

  • Toranoko | 28. 6. 2005 10:30

    No, mě hlavně může vzít čert, když mi v hospodě do "šopáku" narvou ty bílý pálivý papriky. Vraždila bych...

  • Airan Novakova | 14. 6. 2005 16:05

    Tak ted nevim s cim zacit:-)) Muj dedecek byl rek, babicka makedonka ale mama byla "prava sopka" z okoli Sofie, tak zvane "Sopsko"! Postup: Zaciname s krajeni cibulky, osolime a zamichame. Okurky, papriky, rajcata nakrajime, pridame k cibuli, posolime, pokapeme oleje a zamichame.Navrch nastrouhame balkansky syr.Zadny pepr, zadna citronova stava, zadny ocet! PODAVAME IHNED!Jinak rajcata pusti moc stavy, okurka zvadne a to by zadny bulhar nepripustil:-)) Feferonka se dava nahore jako ozdoba a sni ji jen kdo chce.Pani Pavlo, bulhari jsou velice konzervativne co se tyce tradicnich receptu, nikdy by nezkazili sopsky salat! Dela se vsude stejny!

  • mona v. | 12. 10. 2004 23:00

    ja mam zalivku rada, nehlede na to ze jedine s troskou oleje je telo schopne "vyuzit" vitaminy. takze ZALIVKA ANO!

  • Pavla Kantnerová | 11. 6. 2004 20:58

    Obávám se, že stejně jako se v každé české domácnosti dělají knedlíky jinak, každá bulharská domácnost dělá jiný šopský salát (hlavně jejich sýr chutná asi stokrát lépe :) ). Nicméně každému podle chuti. Já místo pepře nebo jiného koření doporučuji to bulharské - čubricu (případně šarenu sol).

  • Pešek | 9. 6. 2004 09:50

    Dělám zálivku ze 2 lžic olivového oleje, 2 lžic jablečného nebo vinného octa nebo citronové šťávy (dle možnosti), špetka cukru, mírně osolit a opepřit a přimíchat čerstvou feferonku nakrájenou na tenké plátky... také se to dá jíst...

  • tom | 8. 6. 2004 14:16

    1.salátová okurka + 5.rajčat + 3.různé papriky(hlavně červenou a zelenou) + 1 cibule. to celé jenom popepřit, smíchat s balkánským sýrem a lžíci oleje. takhle to chutná mě :)

  • Silvie Neusserová | 8. 6. 2004 14:11

    Souhlasím s Martinem, ale ještě trošku bych to opravila. úplně dolů se nakrájí na drobno cibule, potom paprika, nato rajčata a nakonec salátová okurka a teprve potom se to hustě posype balkánským sýrem. žádné zálivky ani promíchávání.

  • Dana Freibergová | 27. 5. 2004 09:20

    Rozhodně doporučuji vinný ocet a olivový olej. Já navíc přidávám nakrájené zelené olivy. V tom případě opatrně se solí.

  • Martin | 26. 5. 2004 07:35

    Nevím jestli z vás byl někdo v bulharsku,ale šopský salát se dělá pouze z čerstvých rajčat a salátové nebo polní okurky posypané balkánským sýrem.ŽÁDNÁ ZÁLIVKA SE TAM NEDÁVÁ - ČESKÝ VÝMYSL

  • Jana Samsová | 15. 5. 2004 21:01

    Na zálivku do šopského salátu používám olivový olej, vinný ocet, trošku koření "šopský salát" od Podravky, žádnou vodu, 1 stroužek drceného česneku, podle chuti možno trošku přisladit. Zálivku promícháme, necháme odstát, nalijeme na nakrájenou zeleninu, dobře promícháme a aspoň 15 min. necháme odležet v chladu. Posypeme nastrouhaným balkánským nebo rovenským sýrem.

  • Martin Nový | 10. 4. 2004 11:18

    Výborný recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Zeleninové Nejoblíbenější a nejlepší saláty Šopský
Zdravě i chutně Salát Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Cibule Okurka salátová Pepř mletý Rajčata Slunečnicový olej Sůl Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Hamburger úžasné chuti

Hamburger úžasné chuti

Vynikající pomazánka z nivy

Vynikající pomazánka z nivy

Jogurtovo-jablečná bábovka

Jogurtovo-jablečná bábovka

Krémová vajíčková pomazánka

Krémová vajíčková pomazánka

Karamelový koláč

Karamelový koláč

Ovesné placičky s brokolicí

Ovesné placičky s brokolicí

Salát z čínského nebo pekingského zelí s ananasem

Salát z čínského nebo pekingského…

Povidlové šátečky

Povidlové šátečky

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

67
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
67
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
62
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
62
Virgin mojito
Virgin mojito
57
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Šneky z listového těsta
Šneky z listového těsta
Šodó
Šodó
Šopská klasika
Šopská klasika
Šopský salát alá Verunka
Šopský salát alá Verunka
Šopský salát II.
Šopský salát II.
Šopský salát jinak
Šopský salát jinak
  • Recepty.cz
  • Šopský salát
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact