Česnek a rajčata oloupeme. Česnek nakrájíme na plátky. Rajčata nasekáme nadrobno. Můžeme použít i plechovku krájených rajčat, která nasekáme. V hrnci osmahneme česnekové plátky dozlatova. Přidáme strouhanku, rajčata, případně i malý rajský protlak (doporučuji). Podle chuti přidáme sůl, polovinu petrželky a krátce vše podusíme. Pak základ polévky zalijeme vodou. Česnekovou polévku necháme asi 10 minut vařit. Pak přidáme rozšlehané vejce, druhou půlku petrželky, maggi podle chuti a důkladně promícháme. Polévku zakryjeme poklicí, odstavíme a necháme asi 5 minut dojít. Španělskou česnekovou polévku podáváme s čerstvým bílým pečivem.
Ale je to podařené ;-) Když jsem vkládala tento recept, všimla jsem si teprve po vložení, že je tato polévka v menu dne. Ve vyhledávání, její originální název nebyl .-)
:-(
|19. 12. 2010 14:16
Ať si najde Španělskou česnečku z menu tohoto týdne.Toto je nějak nepodařené.