• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Sójový segedín
Napište svůj komentář k receptu

Sójový segedín

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sójový segedín
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balení sójové kostky
    • 500
      g kysané zelí
    • cibule
    • masox zeleninový
    • sůl
    • paprika - sladká
    • olej
    • 2
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • kečup - ostrý

Postup přípravy receptu

1
Do vroucí osolené vody nasypeme sojové kostky, přidáme masox, bobkové listy, nové koření, vaříme dle pokynů na obalu kostek. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, zlehka posypeme paprikou, rychle zamícháme, přidáme zelí a okapané uvařené kostky. Použijeme vodu, ve které se kostky vařily a směs jimi zalijeme tak, aby bylo vše pod hladinou. Přidáme kečup, množství dle chuti, pak necháme dusit asi půl hodiny na velice mírném ohni.
2
Aby chuť prostoupila sojové kostky, je důležité nechat segedín aspoň půldne odležet, nejlepší je druhý nebo třetí den.
3
Podáváme s chlebem, nebo bramborem, milovníci masa si do segedínu mohou přidat opečenou, na kostičky nakrájenou klobásku. Pokud přidáme více vody, lze jíst jako polévku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchý segedín

Jednoduchý segedín

Segedín s knedlíkem po našem

Segedín s knedlíkem po našem

Sójový salát II.

Sójový salát II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nitro | 19. 5. 2013 15:38

    nevim proc,se smetanou perfecto,ty katastrofo

  • alabai | 19. 5. 2013 07:57

    KATASTOFA!!! :-$

  • Voddynka | 21. 11. 2012 14:22

    Nechybí v receptu zakysaná smetana? Podle fotek je gulášek smetanový... Já bych si ji tam přidala:-) Jdu to zkusit! 8-)

  • Kvetka | 19. 2. 2012 16:14

    Ten obrázek je fakt humus, to když vidím, se mi obrací žaludek. Jak to sem vůbec můžete vystavit??? Ale můj komentář, předpokládám, že smažete. :-X

  • Karla Bradáčová | 19. 2. 2012 11:51

    Moc dobré, jen jsem pro zvýraznění chuti dala trochu Chilli, ale sójové maso to nevstřebalo, takže guláš pálil jako čert. :'(

  • recepty73
    recepty73 | 24. 11. 2010 17:25

    Dělal jsem k obědu dva chody-pro jistotu :-),ale docela to šlo.Chuťově se od masového sice liší,barvičku taky nemá takovou,ale kdybych byl vegetarián tak si to klidně zopáknu :-)(bez kečeupu).

  • tomasek | 22. 11. 2010 23:26

    Naprosto delikatni. Skoro jsem neveril, ze to bude ze sojoveho masa tak dobre... A bylo!

  • David Váňa | 9. 6. 2010 10:18

    Jako kuchař amatér musím recept pochválit, velmi jednoduchý a výsledek byl ohromující! Velmi chutný pokrm, těším se na další receptíky ze sojového masa. Ještě jednou děkuji...

  • Zora Manasová | 3. 8. 2008 15:39

    Údené tofu mám veľmi rada, vynikajúce je i len s cestovinou bez tepelnej úpravy. Tofu sa vôbec netaví ako syr, je zo sóje a to je strukovina (luštěnina). Akk chce niekto nahradiť syr neživočíšnym výrobkom treba použiť Tavenýr.

  • H. Hospodyňka | 25. 7. 2008 11:44

    To jsem ráda Lucie, podle mě je tofu chutnější než sušené sójové kostky a koneckonců taky rychlejší na přípravu.

  • Lucie Sedláčková | 25. 7. 2008 07:02

    Hospodyňko - zkoušela jsem ten tofu segedín a je to moje nejoblíbenější jídlo :)))) i moje masožravá máma ho miluje!!! Takže děkuju za skvělé jídlo...

  • Daniela Burdová | 26. 11. 2007 10:20

    Vařila jsem v sobotu, nechala odležet asi jen tak dvě hodinky a i to stačilo. Chlapi se jen olizovali a vůbec jim nevadilo, že tam není maso :-)

  • anna švehlová | 5. 4. 2007 11:07

    mňamka, díky

  • Hospodyňka | 1. 9. 2006 16:05

    Šárko, já prostě osmažila cibuli, do toho dala mletou papriku, kmín, sůl, kyselé zelí, asi jsem to i podlila vodou, podusila a když bylo zelí skoro měkké, přidala jsem na kostky nakrájené tofu aby se prohřálo a celé se to ovonělo tím uzeným šmakem. Určitě se neroztaví, když se tofu smaží na pánvi, taky se neroztaví ale opeče. Možná bude gulášek potřeba trošku zahustit, když tam není maso, já s úspěchem na "dohuštění" používám jíšku v krabici v granulích. Eventuelní další koření (pepř, čili...) si přidej podle vlastní chuti.

  • Šárka Tkáčová | 1. 9. 2006 09:19

    Hospodyňko,jprosím , napiš jak se chová uzené tofu v segedínu? Netaví se tak jak sýr?Díky.

  • Hospodyňka | 1. 9. 2006 08:41

    Já jsem jednou pro vegetariánskou návštěvu dělala segedín z uzeného tofu. Můžu vám říct, že byl 100x lepší než ten masový.

  • hanka | 31. 8. 2006 15:23

    vyzkoušela jsem obě varianty - kečupovou i smetanovou s česnekem - a obě byly super /a chutnaly i masožravcům :-) /

  • Monika Vrbová | 30. 11. 2005 18:01

    Je to velice výborné pochutnáníčko!!! Všichni si na tom pochutnali. Když jsem ho vařila po druhé, přidala jsem klobásku a bylo to ještě lepší. Tenhle segedín mi chutná ještě víc než ten co jsem dělávala před tím a tak vám děkuji za zpestření našeho jídelníčku;=))))))

  • Jitka Uhrová | 30. 11. 2005 07:08

    Já tento guláš dělám už několik let a opravdu je výborný a vřele doporučuji. Fakt je lepší nechat do druhého dne naležet. Zelí dávám i víc a používám kyselé zelí sterilovanéé nebo zelí kysané a ještě jsem nepřišla na to, z kterého je lepší.Obě jsou výborné. Teď nedávno jsem objevila sojové kostky ochucené na guláš a ty jsou super.

  • kuchař | 7. 11. 2005 12:53

    Nedávám kečup ani bobkový list, ale smetanu, česnek, lžičku mouky, hodně cibule. Odležet se nenechává, to čekání by nikdo nevydržel :o))

  • Ema Kliková | 5. 11. 2005 13:26

    Mňam! Fakt super jídlo,chutnalo i našemu masožravému taťkovi:-)A k tomu zdravé a vhodné i při dietě!Doporučuju,perfektní je nechat ho den uležet...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Sójové Oběd Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Kečup - ostrý Kysané zelí Masox Nové koření Olej Paprika - sladká Sójové kostky Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketa vynikající

Cuketa vynikající

Tvarohová buchta s margotkou

Tvarohová buchta s margotkou

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

Double švestkový koláč

Double švestkový koláč

Báječné tuňákové placičky s ricottou

Báječné tuňákové placičky s ricottou

Bramboráky z chleba

Bramboráky z chleba

Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem

Dvoubarevný roládový dort se…

Plněná vepřová rolka

Plněná vepřová rolka

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

264
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
152
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
75
Bábovka ve skle
Bábovka ve skle
62
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
41
Jednoduchý segedín
Jednoduchý segedín

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Další doporučené recepty:

Sojové výpečky (vrabci)
Sojové výpečky (vrabci)
Sójový salát II.
Sójový salát II.
Sojový salát se sýrem a zeleninou
Sojový salát se sýrem a zeleninou
Sola s kari omáčkou
Sola s kari omáčkou
Soňa
Soňa
Sopa de ajo
Sopa de ajo
  • Recepty.cz
  • Sójový segedín
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact