Do vroucí osolené vody nasypeme sojové kostky, přidáme masox, bobkové listy, nové koření, vaříme dle pokynů na obalu kostek. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, zlehka posypeme paprikou, rychle zamícháme, přidáme zelí a okapané uvařené kostky. Použijeme vodu, ve které se kostky vařily a směs jimi zalijeme tak, aby bylo vše pod hladinou. Přidáme kečup, množství dle chuti, pak necháme dusit asi půl hodiny na velice mírném ohni.
2
Aby chuť prostoupila sojové kostky, je důležité nechat segedín aspoň půldne odležet, nejlepší je druhý nebo třetí den.
3
Podáváme s chlebem, nebo bramborem, milovníci masa si do segedínu mohou přidat opečenou, na kostičky nakrájenou klobásku. Pokud přidáme více vody, lze jíst jako polévku.
Dělal jsem k obědu dva chody-pro jistotu :-),ale docela to šlo.Chuťově se od masového sice liší,barvičku taky nemá takovou,ale kdybych byl vegetarián tak si to klidně zopáknu :-)(bez kečeupu).
Naprosto delikatni. Skoro jsem neveril, ze to bude ze sojoveho masa tak dobre... A bylo!
David Váňa
|9. 6. 2010 10:18
Jako kuchař amatér musím recept pochválit, velmi jednoduchý a výsledek byl ohromující! Velmi chutný pokrm, těším se na další receptíky ze sojového masa. Ještě jednou děkuji...
Zora Manasová
|3. 8. 2008 15:39
Údené tofu mám veľmi rada, vynikajúce je i len s cestovinou bez tepelnej úpravy. Tofu sa vôbec netaví ako syr, je zo sóje a to je strukovina (luštěnina). Akk chce niekto nahradiť syr neživočíšnym výrobkom treba použiť Tavenýr.
H. Hospodyňka
|25. 7. 2008 11:44
To jsem ráda Lucie, podle mě je tofu chutnější než sušené sójové kostky a koneckonců taky rychlejší na přípravu.
Lucie Sedláčková
|25. 7. 2008 07:02
Hospodyňko - zkoušela jsem ten tofu segedín a je to moje nejoblíbenější jídlo :)))) i moje masožravá máma ho miluje!!! Takže děkuju za skvělé jídlo...
Daniela Burdová
|26. 11. 2007 10:20
Vařila jsem v sobotu, nechala odležet asi jen tak dvě hodinky a i to stačilo. Chlapi se jen olizovali a vůbec jim nevadilo, že tam není maso :-)
anna švehlová
|5. 4. 2007 11:07
mňamka, díky
Hospodyňka
|1. 9. 2006 16:05
Šárko, já prostě osmažila cibuli, do toho dala mletou papriku, kmín, sůl, kyselé zelí, asi jsem to i podlila vodou, podusila a když bylo zelí skoro měkké, přidala jsem na kostky nakrájené tofu aby se prohřálo a celé se to ovonělo tím uzeným šmakem. Určitě se neroztaví, když se tofu smaží na pánvi, taky se neroztaví ale opeče. Možná bude gulášek potřeba trošku zahustit, když tam není maso, já s úspěchem na "dohuštění" používám jíšku v krabici v granulích. Eventuelní další koření (pepř, čili...) si přidej podle vlastní chuti.
Šárka Tkáčová
|1. 9. 2006 09:19
Hospodyňko,jprosím , napiš jak se chová uzené tofu v segedínu? Netaví se tak jak sýr?Díky.
Hospodyňka
|1. 9. 2006 08:41
Já jsem jednou pro vegetariánskou návštěvu dělala segedín z uzeného tofu. Můžu vám říct, že byl 100x lepší než ten masový.
hanka
|31. 8. 2006 15:23
vyzkoušela jsem obě varianty - kečupovou i smetanovou s česnekem - a obě byly super /a chutnaly i masožravcům :-) /
Monika Vrbová
|30. 11. 2005 18:01
Je to velice výborné pochutnáníčko!!! Všichni si na tom pochutnali. Když jsem ho vařila po druhé, přidala jsem klobásku a bylo to ještě lepší. Tenhle segedín mi chutná ještě víc než ten co jsem dělávala před tím a tak vám děkuji za zpestření našeho jídelníčku;=))))))
Jitka Uhrová
|30. 11. 2005 07:08
Já tento guláš dělám už několik let a opravdu je výborný a vřele doporučuji. Fakt je lepší nechat do druhého dne naležet. Zelí dávám i víc a používám kyselé zelí sterilovanéé nebo zelí kysané a ještě jsem nepřišla na to, z kterého je lepší.Obě jsou výborné. Teď nedávno jsem objevila sojové kostky ochucené na guláš a ty jsou super.
kuchař
|7. 11. 2005 12:53
Nedávám kečup ani bobkový list, ale smetanu, česnek, lžičku mouky, hodně cibule. Odležet se nenechává, to čekání by nikdo nevydržel :o))
Ema Kliková
|5. 11. 2005 13:26
Mňam! Fakt super jídlo,chutnalo i našemu masožravému taťkovi:-)A k tomu zdravé a vhodné i při dietě!Doporučuju,perfektní je nechat ho den uležet...