• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Sójový segedín
Napište svůj komentář k receptu

Sójový segedín

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sójový segedín
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balení sójové kostky
    • 500
      g kysané zelí
    • cibule
    • masox zeleninový
    • sůl
    • paprika - sladká
    • olej
    • 2
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • kečup - ostrý

Postup přípravy receptu

1
Do vroucí osolené vody nasypeme sojové kostky, přidáme masox, bobkové listy, nové koření, vaříme dle pokynů na obalu kostek. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, zlehka posypeme paprikou, rychle zamícháme, přidáme zelí a okapané uvařené kostky. Použijeme vodu, ve které se kostky vařily a směs jimi zalijeme tak, aby bylo vše pod hladinou. Přidáme kečup, množství dle chuti, pak necháme dusit asi půl hodiny na velice mírném ohni.
2
Aby chuť prostoupila sojové kostky, je důležité nechat segedín aspoň půldne odležet, nejlepší je druhý nebo třetí den.
3
Podáváme s chlebem, nebo bramborem, milovníci masa si do segedínu mohou přidat opečenou, na kostičky nakrájenou klobásku. Pokud přidáme více vody, lze jíst jako polévku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchý segedín

Jednoduchý segedín

Segedín s knedlíkem po našem

Segedín s knedlíkem po našem

Sójový salát II.

Sójový salát II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nitro | 19. 5. 2013 15:38

    nevim proc,se smetanou perfecto,ty katastrofo

  • alabai | 19. 5. 2013 07:57

    KATASTOFA!!! :-$

  • Voddynka | 21. 11. 2012 14:22

    Nechybí v receptu zakysaná smetana? Podle fotek je gulášek smetanový... Já bych si ji tam přidala:-) Jdu to zkusit! 8-)

  • Kvetka | 19. 2. 2012 16:14

    Ten obrázek je fakt humus, to když vidím, se mi obrací žaludek. Jak to sem vůbec můžete vystavit??? Ale můj komentář, předpokládám, že smažete. :-X

  • Karla Bradáčová | 19. 2. 2012 11:51

    Moc dobré, jen jsem pro zvýraznění chuti dala trochu Chilli, ale sójové maso to nevstřebalo, takže guláš pálil jako čert. :'(

  • recepty73
    recepty73 | 24. 11. 2010 17:25

    Dělal jsem k obědu dva chody-pro jistotu :-),ale docela to šlo.Chuťově se od masového sice liší,barvičku taky nemá takovou,ale kdybych byl vegetarián tak si to klidně zopáknu :-)(bez kečeupu).

  • tomasek | 22. 11. 2010 23:26

    Naprosto delikatni. Skoro jsem neveril, ze to bude ze sojoveho masa tak dobre... A bylo!

  • David Váňa | 9. 6. 2010 10:18

    Jako kuchař amatér musím recept pochválit, velmi jednoduchý a výsledek byl ohromující! Velmi chutný pokrm, těším se na další receptíky ze sojového masa. Ještě jednou děkuji...

  • Zora Manasová | 3. 8. 2008 15:39

    Údené tofu mám veľmi rada, vynikajúce je i len s cestovinou bez tepelnej úpravy. Tofu sa vôbec netaví ako syr, je zo sóje a to je strukovina (luštěnina). Akk chce niekto nahradiť syr neživočíšnym výrobkom treba použiť Tavenýr.

  • H. Hospodyňka | 25. 7. 2008 11:44

    To jsem ráda Lucie, podle mě je tofu chutnější než sušené sójové kostky a koneckonců taky rychlejší na přípravu.

  • Lucie Sedláčková | 25. 7. 2008 07:02

    Hospodyňko - zkoušela jsem ten tofu segedín a je to moje nejoblíbenější jídlo :)))) i moje masožravá máma ho miluje!!! Takže děkuju za skvělé jídlo...

  • Daniela Burdová | 26. 11. 2007 10:20

    Vařila jsem v sobotu, nechala odležet asi jen tak dvě hodinky a i to stačilo. Chlapi se jen olizovali a vůbec jim nevadilo, že tam není maso :-)

  • anna švehlová | 5. 4. 2007 11:07

    mňamka, díky

  • Hospodyňka | 1. 9. 2006 16:05

    Šárko, já prostě osmažila cibuli, do toho dala mletou papriku, kmín, sůl, kyselé zelí, asi jsem to i podlila vodou, podusila a když bylo zelí skoro měkké, přidala jsem na kostky nakrájené tofu aby se prohřálo a celé se to ovonělo tím uzeným šmakem. Určitě se neroztaví, když se tofu smaží na pánvi, taky se neroztaví ale opeče. Možná bude gulášek potřeba trošku zahustit, když tam není maso, já s úspěchem na "dohuštění" používám jíšku v krabici v granulích. Eventuelní další koření (pepř, čili...) si přidej podle vlastní chuti.

  • Šárka Tkáčová | 1. 9. 2006 09:19

    Hospodyňko,jprosím , napiš jak se chová uzené tofu v segedínu? Netaví se tak jak sýr?Díky.

  • Hospodyňka | 1. 9. 2006 08:41

    Já jsem jednou pro vegetariánskou návštěvu dělala segedín z uzeného tofu. Můžu vám říct, že byl 100x lepší než ten masový.

  • hanka | 31. 8. 2006 15:23

    vyzkoušela jsem obě varianty - kečupovou i smetanovou s česnekem - a obě byly super /a chutnaly i masožravcům :-) /

  • Monika Vrbová | 30. 11. 2005 18:01

    Je to velice výborné pochutnáníčko!!! Všichni si na tom pochutnali. Když jsem ho vařila po druhé, přidala jsem klobásku a bylo to ještě lepší. Tenhle segedín mi chutná ještě víc než ten co jsem dělávala před tím a tak vám děkuji za zpestření našeho jídelníčku;=))))))

  • Jitka Uhrová | 30. 11. 2005 07:08

    Já tento guláš dělám už několik let a opravdu je výborný a vřele doporučuji. Fakt je lepší nechat do druhého dne naležet. Zelí dávám i víc a používám kyselé zelí sterilovanéé nebo zelí kysané a ještě jsem nepřišla na to, z kterého je lepší.Obě jsou výborné. Teď nedávno jsem objevila sojové kostky ochucené na guláš a ty jsou super.

  • kuchař | 7. 11. 2005 12:53

    Nedávám kečup ani bobkový list, ale smetanu, česnek, lžičku mouky, hodně cibule. Odležet se nenechává, to čekání by nikdo nevydržel :o))

  • Ema Kliková | 5. 11. 2005 13:26

    Mňam! Fakt super jídlo,chutnalo i našemu masožravému taťkovi:-)A k tomu zdravé a vhodné i při dietě!Doporučuju,perfektní je nechat ho den uležet...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Sójové Oběd Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Kečup - ostrý Kysané zelí Masox Nové koření Olej Paprika - sladká Sójové kostky Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sendvič s tuňákem

Sendvič s tuňákem

"Pravé" Baileys

"Pravé" Baileys

Kelímková bábovka z jogurtu

Kelímková bábovka z jogurtu

Gnocchi s tuňákem

Gnocchi s tuňákem

Letní linecký koláč

Letní linecký koláč

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Indický chléb (Naan / Chapati)

Indický chléb (Naan / Chapati)

Burger s fat cat omáčkou

Burger s fat cat omáčkou

Volské oko v chlebu

Volské oko v chlebu

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

70
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
34
Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky
Míchaná vejce (nejen) s…
34
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Hvězda Allwyn party Majk Spirit: Hodinky za milion!

Hvězda Allwyn party Majk Spirit: Hodinky za milion!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Sojové výpečky (vrabci)
Sojové výpečky (vrabci)
Sójový salát II.
Sójový salát II.
Sojový salát se sýrem a zeleninou
Sojový salát se sýrem a zeleninou
Sola s kari omáčkou
Sola s kari omáčkou
Soňa
Soňa
Sopa de ajo
Sopa de ajo
  • Recepty.cz
  • Sójový segedín
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact