Sojové kostky uvaříme dle návodu na obalu buď v zeleninovém vývaru, nebo ve vodě ochucené sojovou omáčkou. Poté scedíme, vymačkáme z nich přebytečnou vodu a nasypeme do zapékací mísy nebo pekáčku.
2
K sojovým kostkám přidáme pokrájenou cibuli (doporučuji nešetřit), nasekaný česnek a dle chuti můžeme přidat i nastrouhaný čerstvý zázvor (případně sušený). Ochutíme solí nebo sojovou omáčkou, pepřem a kmínem, zakapeme troškou oleje a vše promícháme.
3
Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 1,5 hodiny, nejprve zakryté, po rozdušení cibule odklopíme a dopékáme za občasného podlití a promíchání vývarem, vodou či pivem do barvy.
4
Podáváme například s bramborem a česnekovým dipem s okurkou nebo klasicky se zelím a houskovým nebo bramborovým knedlíkem, dušenou sladkokyselou řepou a noky, ale klidně i s dušenou rýží...