Rýži uvaříme podle návodu. Sóju povaříme asi 20 minut ve vroucí vodě, do které jsme přidali kostku bujónu nebo vegetu. Sóju scedíme a necháme vychladnout a nakrájíme na menší kousíčky.
2
Na másle nebo oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a přidáme žampiony a pokrájenou sóju. Zaprášíme mletou papirkou (kdo má rád ostřejší, může použít i pálivou) a postupně přimícháme rýži, hrášek a kukuřici.
3
Na talíři posypeme strouhaným sýrem, přidáme kyselý okurek a podáváme.
4
Zdravé a přesto vynikající jídlo, které máme všichni moc rádi. I když jsme masožravci, všem toto rizoto "bez masa" moc chutná.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Eva
|26. 10. 2011 19:54
HUMUS
michelle h
|15. 11. 2007 12:23
Ja delam podobnou vec, ale bohuzel musim drzet jaterni dietu, takze misto sojoveho masa dam normalni(to se v jaterni muze), dam jen pulku vetsi cibule, zampionu davam jen tak na pohled... je to sice chudší ale taky dobré.
Lucie Zapalačová
|31. 7. 2007 15:57
S drtí jsem to ještě nezkoušela, mně na tom právě chutnají ty větší kousky, protože mám sóju ráda:) Mražená zelenina je taky ok - každý jak má rád:)
Jitka Malihová
|20. 7. 2007 09:04
Dělám podobně, jen dávám místo hrášku ( který dcera nerada ) mraženou čínskou zeleninovou směs.