Sójové maso uvaříme dle návodu v masoxu. Pak scedíme a masox necháme na dušení zeleniny. Mezitím nakrájíme cibuli, opečeme na pánvi, pak přisypeme na jemno nakrájené zelí, mrkev a pórek, trošku podlijeme masoxem a dusíme do měkka. Pak přidáme hotové sójové maso, osolíme, opepříme, okořeníme, pokapeme sojovkou a podáváme třeba s rýží.
2
Poznámka: protože mi zbyla trocha tohoto jídla do druhého dne a taky jsem potřebovala sníst i bílý jogurt, zkusila jsem všechno smíchat dohromady a vznikl tak zajímavý studený salát.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
blanicka
|18. 10. 2013 20:58
ja soju miluji a jde z ni opravdu delat strasne moc receptu:D
blanicka
|18. 10. 2013 20:58
ja soju miluji a jde z ni opravdu delat strasne moc receptu:D
lu
|22. 1. 2012 12:07
aspon nekdo;)
petr
|4. 10. 2011 16:52
Také nedoporučuji vařit ve vývaru ze sóji, je to zdraví škodlivé. Ještě dodám, že grilovat sóju je karcinogenní. Já sám ani sóju nesmažím, jen maximálně vařím ve vodě nebo dusím.
jenda
|11. 8. 2011 16:17
á nějaký pán odborník :-!
jan
|13. 3. 2011 13:36
vařit soju v masoxu je fakt ubohost. Nejlepší je zeleninový vývar a sojová omáčka. Intenzivní chuti dosáhnete jedině tak, že bude vývar opravdu silný. Další věc, kterou lidi nechápu je ta, že se ta soja musí opéct nebo osmažit zvlášť. Nebudete potom muset poslouchat poznámky o tom, že se to nedá jíst, protože je to jako houba nacucaný... A ještě bych si dovolil upozornit na to, že používat vývar, ve kterém se soja vařila se nedoporučuje. Je (nebo bylo) to napsané i na obalech. (stejně jako se nemá vařit s pokličkou) :-*