Sojové maso uvaříme klasickým způsobem v masovém bujónu. Vaříme min. 20 minut na velmi mírném ohni. Vedle si připravíme 2-3 uvařené střední brambory. Maso vyjmeme z bujónu, bujón však nevylévat, je nutný pro podlévání. Na pánev si nalijeme asi 1/2 dcl čisté vodky. Na vodce osmahneme maso, zaprášíme grilovacím kořením (na tom rozhodně nešetříme), přihodíme jarní cibulku a mraženou zeleninovou směs dle vlastní chuti, 4-5 stroužků česneku (popřípadě rozkrájený větší medvědí česnek) a dusíme, dokud mražená zelenina nerozmrzne. Fajnšmekři mohou pro zjemnění chuti přidat máslo nebo smetanu. Jídlo ještě před podáváním smícháme s 1-2 velkými kostkami taveného sýra a posypeme eidamem.
2
Recept je výborný zejména proto, že poskytuje kuchaři naprostou volnost. Stačí zachovat základní recept do kroku, kdy se osmahnuté sojové maso smíchá s brambory a co přidáte dál, je čistě jen na vás. Stejně totiž, jako je dobré sojové maso se zeleninovou směsí, je dobré i se smetanou,sýrem a špenátem, dochucené jen česnekem a pepřem. A stejně tak je dobré, když k zeleninové směsi přidáte rajčatové pyré, pak se dávají brambory jako příloha. Pro masožravce se dá přidat i například klobása.