Sójové kostky uvaříme dle návodu ve slané vodě. Vodu slijeme, kostky necháme okapat, a přebytečnou vodu z nich opatrně vymačkáme. Hlívu pokrájíme na kousky. Na rozpáleném oleji lehce osmažíme nejprve hlívu, pak přidáme sój. kostky, lehce posolíme, a opečeme. Poté přidáme sójovou omáčku - tady těžko radit množství, asi podle chuti. Přidáme kmín, a rozmačkaný (nastrouhaný) česnek, trochu vody (jen pro chvilkové dušení, aby se nám to nepřipalovalo), a za občasného míchání dusíme přikryté pokličkou cca 10 min. Poté promícháme, a pokrm by měl být takto hotový. Jako příloha je výborná hrachová kaše (viz. další můj recept), ale může být i bramborová (ta hrachová je samozřejmě daleko zdravější).
Tohle jídlo na první pohled nevypadá moc dobře - všechno obarví sójovka na hnědo - ale je opravdu výtečné. Vyzkoušeno s hrachovou kaší a nelze než doporučit.