Rozehřejeme dva vařiče, nachystáme dva kastrólky a do každého přilijeme litr vody. V jednom budeme vařit rýži a v druhém sójové kostky, do kterého vsypeme špetku Podravky a přivedeme k varu.
2
Mezitím, než nám začnou vřít vody si připravíme kari směs. Všechny ingredience dáme do hrnku a dobře promícháme, vodu přidejme nakonec.
3
Jakmile začne voda vřít, vhodíme do kastrólku s Podravkou kostky a povaříme okolo 17-20 minut. Do druhého vložíme rýži a vaříme dle instrukcí výrobce.
4
Hned jak se uvaří rýže, necháme ji ještě v kastrólku, aby nezchladla, nesmí se ale vařit. Až se uvaří kostky, slijeme vodu a uvařené kostky hodíme na střední pánev, na které bude rozpálená trocha oleje. Jakmile usoudíme, že kostky jsou rozpálené, vlijeme směs do pánve a pár minut mícháme na pánvi, dokud všechny kostky nezískají karamelovou barvu.
5
Uvařenou rýži servírujeme doprostřed většího talíře s malou kapsičkou uvnitř, do které potom přidáme kostky. Zbylé kostky, které se nevešly do kapsy rozprostřeme okolo rýže.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Drebs
|24. 7. 2015 12:51
Uvařeno, ale musím říct, že takto podle receptu je to bída. Jíst se to dá, ale příště si najdu raději recept od někoho, kdo vaření trochu rozumí... :-$
Dáša
|29. 5. 2015 11:52
Přidala jsem zeleninu s troškou kmínu a taky dobrý. )
O'Majda
|14. 5. 2015 20:27
já dělám vždy bez podravky, k čemu glutamát, naopak se zeleninou
alijan
|15. 3. 2015 18:33
Recept připomíná překlad z hotentotštiny.
Míša
|2. 10. 2014 15:50
Vyzkoušela jsem to a je to dobré. I přesto, že s vařením teprve začínám, tak jsem to zvládla.