Sójové boby necháme přes noc namočené ve vodě. Ve stejné vodě je druhý den uvaříme do měkka. Měkké je scedíme a umeleme na masovém strojku společně s mraženou zeleninou. Do této směsi přidáme vejce, sůl, pepř a trochu strouhanky. Musí vzniknou kompaktní hmota, ze které vytváříme karbenátky, které ještě obalíme ve strouhance. Opékáme zvolna na rozpáleném oleji po obou stranách.
2
Přílohou jsou buď brambory nebo zeleninový salát. Mohou se jíst i studené.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
aliena
|26. 7. 2011 16:09
Ahoj, skvělej recept!
Dala jsem jen 250 g sojových bobů, a po uvaření rozmixovala. Zeleninu jsme nedávala, jen 3 na kolečka nakrájené pikantní papričky (beraní rohy) různých barev - je to velmi estetické . Přidala jsem maďarské koření - ostré, majoránku, sladkou papriku a hodně česneku. Ke karbenátkům je dobrá cibule a hořčice.
Magda
|29. 9. 2006 10:54
Kdo by chtěl dietnější variantu, tak může rozetřít připravenou hmotu na vymaštěny a vysypaný pekáček a zapéct v troubě a pak krájet (šetří to nejen kalorie ale i čas při stání u pánve).
Jana
|29. 9. 2006 09:32
Tenhle recept znám,dříve jsem je dělala poměrně často,jsou dobré i bez zeleniny,tu jsem dávala čerstvou jako přílohu.Ještě jsem přidávala majoránku a trochu česneku.Zkuste,budete příjemně překvapeni.