• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sojová pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Sojová pečeně

autor: VeganIfka
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sojová pečeně
Sojová pečeně
Sojová pečeně
Sojová pečeně
Sojová pečeně
Sojová pečeně
Sojová pečeně
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Na uvaření plátků
    • 1
      balení sojové maso
    • 1
      ks knorr bohatý bujon zeleninový
    • sojová omáčka
    • grilovací koření
  • Marináda
    • hořčice plnotučná
    • kečup - jemný
    • grilovací koření
    • sojová omáčka
    • černý pepř
    • slunečnicový olej
    • cibule

Postup přípravy receptu

1
Sojové plátky napřed zalijeme v míse horkou vodou, necháme odstát ( tím se zbavíme z velké části sojové moučné chuti ) Vodu vylijeme, nalijeme čistou a dáme vařit. Do vody přidáme sojovku, sůl, zel. bůjón, a jakékoliv koření, které máte rádi :-) Já dala grilovací koření a kajenský pepř. Necháme povařit. Potom co se plátky uvaří, necháme vychladnout a rukama z nich vymačkáme přebytečnou vodu

RADA: VIDEO, jak na pikantní pečenou cizrnu!

2
Mezitím si připravím do misky marinádu: olej, kečup, hořčice, koření, následovně vložíme maso do marinády, pěkně potřeme z obou stran a pokapeme sojovkou. Je lepší když je většina plátků ponořená v marinádě, ale není nutné. Já si ještě vzala misku, kde jsem maso přikryla sáčkem a na něj dala talířek a tím jsem maso zatížila a to se úplně ponořilo. Já nechala maso marinovat 6 hodin, ale čím déle necháte maso v marinádě - a to kdykoliv, tím je chuť lepší, takže když si jej necháte v lednici odležet 24 hodin.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Potom plátky vyskládat na plech ( není potřeba jej mazat olejem, stačí nám naše marináda ) a položíme na maso plátky cibule, a podlijeme trochou vody. Dáme do trouby a pečeme. Mezitím podlévámě vodou, dle potřeby a kontrolujeme, v půlce procesu otočíme. Až bude maso hotové poznáte podle cibulky a podle barvy masa.
4
Můžu říct že jsem maso vyndala a nechala ho v lednici do druhého dne a chutnalo úplně jinak než po vytažení z trouby. Druhy den to chutnalo jak pečeně z trouby. Takže doporučuju si to udělat den předem, a podávat následující den :-) Jako přílohu doporučuji bramborovou kaši.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Veganský thajský sójový guláš

Veganský thajský sójový guláš

Veganská houbová omáčka

Veganská houbová omáčka

Veganská focaccia

Veganská focaccia

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý pepř Cibule Grilovací koření Hořčice plnotučná Kečup - jemný Knorr Bohatý bujon zeleninový Slunečnicový olej Sojová omáčka Sojové maso

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé BE-BE řezy

Rychlé BE-BE řezy

Musaka z cuket

Musaka z cuket

Smažený vepřový řízek se sýrem

Smažený vepřový řízek se sýrem

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Perníčky V.

Perníčky V.

Šťavnaté kari kuře

Šťavnaté kari kuře

Rychlé fazolové lečo

Rychlé fazolové lečo

Jednoduché tiramisu

Jednoduché tiramisu

Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí - rychle a chutně

Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí -…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

17
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Kulajda
Kulajda
15
Nepečený borůvkový cheesecake
Nepečený borůvkový…
14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom!  Koho se podařilo vyloučit?

Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom! Koho se podařilo vyloučit?

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Soft tacos s grilovaným kuřetem
Soft tacos s grilovaným kuřetem
Sója s houbami
Sója s houbami
Sojčí těstovinový salát
Sojčí těstovinový salát
Sojová směs na topinky, těstoviny...
Sojová směs na topinky, těstoviny...
Sójová vosí hnízda
Sójová vosí hnízda
Sójové kostky na kari
Sójové kostky na kari
  • Recepty.cz
  • Sojová pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact