• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Sojčí těstovinový salát
Napište svůj komentář k receptu

Sojčí těstovinový salát

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sojčí těstovinový salát
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček těstoviny drobnější
    • 150
      g šunkový salám
    • 1
      ks brokolice
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      ks nakládaná kukuřice
    • 1
      ks paprika
    • 150
      g tvrdý sýr
    • 2
      lžíce bílý jogurt
    • 2
      lžíce majonéza
    • česnek
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Těstoviny uvaříme klasickým způsobem dle návodu.
2
Po uvaření je propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Přidáme kukuřici, uvařenou brokolici rozebranou na miniaturní částečky, barevnou papriku nakrájenou nadrobno, nakrájený šunkový salám a nahrubo nastrouhaný sýr.
3
Zálivka: zakysaná smetana + 2 lžíce jogurtu + 2 lžíce majolky + rozmačkaný česnek, sůl a pepř dle chuti.
4
Všechny ingredience smícháme dohromady, promícháme s těstovinami a dáme vychladit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těstovinový salát s tuňákem a mozzarellou

Těstovinový salát s tuňákem a…

Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

Mexický těstovinový salát

Mexický těstovinový salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 27. 8. 2006 14:08

    Jo, souhlsím, na těstovinách se nevyplatí šetřit. My kupujeme taky kvalitní italské a 1 krabice je dostatečná na oběd pro celou rodinu. A vzhledem, že k tomu jen nastrouhám sýr a dám na stůl hořčici, kečup, majonézu a na jemno nasekanou cibulku a rozetřený česnek (tedy žádné maso) tak to zase tak drahý oběd není :o))

  • Silvie | 27. 6. 2006 06:59

    Nevim,jestli se zde smi zminit konkretni znacka testovin,ale ja pouzivam Panzani nebo Adriana(tyto jsou ceske) a oboje jsou vyborne...

  • Ivana Přikrylová | 13. 6. 2006 14:41

    Přidávám se k paní Oumarové, těstoviny kupuji zásadně italské, protože jsou z kvalitní semolinové mouky a rovněž NEPROPLACHUJU a přesto se nelepí.

  • Iva | 13. 6. 2006 14:20

    přesně - největší problém s vařením těstovin - brejle na nose, pak zamlžené a následné šátrání po kuchyni....

  • Zdena z JM | 13. 6. 2006 14:06

    I když kupuji raději české výrobky,co se týká těstovin,kupuji pouze italské.České se s italskými nedají srovnat,díky pšenici,která u nás zkrátka neroste.Těstoviny vařím pouze v osolené vodě bez oleje.Po uvaření je scedím a teprve potom přidám trochu oleje.Promíchám a ani po vychladnutí se mi nikdy neslepily.

  • Alena Tarabová | 13. 6. 2006 13:00

    Děvčata díky za rady, jsem na tom stejně, ale fakt si přečtu co je na sáčku, nerada čtu, bude to tím, že písmo je mrňavé a nerada mám při vaření dvoje brýle. Jedny stačí až, až, pokaždé se zamlží když to nejméně potřebuju. Hezký den!

  • Jaroslava Oumarová | 13. 6. 2006 12:52

    Dámy, věřte mi, když těstoviny budete vařit v dostatečném množství vody (3-4 l ) a neuvaříte je moc, neslepí se:-))

  • Zuzana Šindlerová | 13. 6. 2006 12:47

    Kdo má rád krabí tyčinky, jsou moc dobré místo šunkového salámu, nakrájené na jemno. Můžou se dát syrové nebo lehce opečené na trošce másla. Těstoviny taky pořád proplachuji vodou, připadne mně, že i ty italské kdyby se nechaly jen vychládnout, tak se slepí.

  • Jana Tomčíková | 13. 6. 2006 12:24

    Aleno, taky těstoviny proplachuji studenou vodou, když je vařím před zapékáním v troubě.Kdybych je nepropláchla, dopadlo by to bledě(slepenec jako hrom).A používám klasické české těstoviny, myslím, že je vyrábí firma PENAM.

  • Jaroslava Oumarová | 13. 6. 2006 12:13

    Ještě jsem zapomněla napsat, že dřívějším proplachováním se z těstovin odplavoval přebytečný škrob. Tím, jak dlouho stály ve vodě v hrnci, byly slizké, nabobtnalé - jistě si dobře pamatujeme školní jídelny. Tam to propláchnutí bývalo namístě. Naštěstí se s příchodem italských těstovin mnoho změnilo:-))

  • Jaroslava Oumarová | 13. 6. 2006 12:05

    Aleno, všimněte si, že na obalech na těstoviny byl dříve jiný postup: vařit krátce, nechat pod utěrkou a pokličkou dojít a propláchnout. Taky se dával tuk do vody při vaření. Současné těstoviny jsou vyráběné z kvalitnějších surovin. Nemusí se dávat olej do vody, vaří se jen nezbytně dlouho al dente a neproplachují se. Myslím, že je to tím, že s vodou se odplaví chuť. Zkuste jednou nepropláchnout a uvidíte, že jsou mnohem chutnější.

  • Alena Tarabová | 13. 6. 2006 11:33

    Proč se neproplachují? Já je proplachuju pokaždé. Dělám něco špatně?

  • Jaroslava Oumarová | 13. 6. 2006 10:42

    Těstoviny se po uvaření neproplachují studenou vodou. Jinak salát dělám hodně podobně:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Těstoviny & rizota
Pokrmy Ostatní Z těstovin Pro děti Saláty Oběd Večeře Vaření Děti Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Brokolice Česnek Majonéza Nakládaná kukuřice Paprika Sůl Šunkový salám Těstoviny Tvrdý sýr Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí pomazánka s tvarohem

Rybí pomazánka s tvarohem

Selské halušky špenátové

Selské halušky špenátové

Závin z bramborového těsta

Závin z bramborového těsta

Alsaský jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

Vegetariánská Quesadilla

Vegetariánská Quesadilla

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou zeleninou

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou…

Jednoduchý (nejen) rajský salát

Jednoduchý (nejen) rajský salát

Jablečný krémový sen - řez

Jablečný krémový sen - řez

Masová minutka s hráškem

Masová minutka s hráškem

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

27
Norský dresing na zeleninové saláty
Norský dresing na…
25
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z…
23
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
19
Skořičáky - skořicové minizáviny
Skořičáky - skořicové…
19
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Sodovková buchta
Sodovková buchta
Soft tacos s grilovaným kuřetem
Soft tacos s grilovaným kuřetem
Sója s houbami
Sója s houbami
Sojová pečeně
Sojová pečeně
Sojová směs na topinky, těstoviny...
Sojová směs na topinky, těstoviny...
Sójová vosí hnízda
Sójová vosí hnízda
  • Recepty.cz
  • Sojčí těstovinový salát
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact