Co se týče pojmu zdravý - nezdravý, základem toho receptu jsou vlastně jen těstoviny a sojanéza. Dál záleží na každém, co zdravého nebo nezdravého do něj přidá. Tenhle recept jsem dostala od kamarádky už takhle a moc mi chutná, tak si ho dělám i s vejci, jinak záleží opravdu na každém. :o)
Docela jsem se pobavila u tohoto receptu. Nevím (stejně jako p. Eva) proč je do salátu dávána sojanéza, když jsou v něm vejce. Kdyby měl někdo problém s cholesterolem, dal by si do salátu jen vařené bílky, kdyby si hlídal kalorie, stále by používal jen vařené bílky. PROČ tedy dělat zdravě nezdravý salát. Nemám nic proti sojanéze, velmi ji doporučuji, ale ta poslední věta, že je salát zdravější než s majonézou, to je :-)). Když už, použila bych zakysaný krém Rama (z rostl. tukem), málo kalorický, výživově vhodný, chuťově výborný. Ještě bych odporučila těstoviny Panzani Express - mají nízký glykemický index :-)
dobrý den, mohu se zeptat, v čem je sojanéza zdravější než majonéza? opravdu s tím nemám zkušenost, myslela jsem si ,že jsou vlastně jen nahrazena vejce - ale pokud je stejně dáte do salátu...
Dlouho jsem měla k sojanéze nedůvěru (že nebude k jídlu) Pak jsem se osmělila a byla celkem mile překvapena. Ještě víc mi chutná sójová tatarka.Takže: proč ne!