těstoviny
nejlépe barevné (jinak množství podle potřeby)
sojanéza
(seženete ve zdravé výživě)
paprika
(nejlépe od každé barvy trošku)
Postup přípravy receptu
1
Těstoviny a vajíčka uvaříme a necháme vychladnout. Mezitím nakrájíme papriky na kostičky (já dávam jen papriky, ale můžete přidat cokoliv podle chuti - kukuřici, žampiony, rajčata...). Vajíčka nakrájíme též na kostičky a zamícháme s paprikami a těstovinami. Přidáme sojanézu a promícháme - opatrně, aby se vajíčka moc nerozpadla. Osolíme, opepříme a je hotovo.
2
Nejlepší je vychlazený třeba s celozrnou houskou. Jinak množství všeho podle uvážení. Já dávám půl sáčku těstovin na dvě papriky, dvě vajíčka a jeden kelímek sojanézy. Je to opravdová mňamka a mnohem zdravejší než s obyčejnou majonézou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivushka
|9. 4. 2008 20:16
Co se týče pojmu zdravý - nezdravý, základem toho receptu jsou vlastně jen těstoviny a sojanéza. Dál záleží na každém, co zdravého nebo nezdravého do něj přidá. Tenhle recept jsem dostala od kamarádky už takhle a moc mi chutná, tak si ho dělám i s vejci, jinak záleží opravdu na každém. :o)
Iljuša
|9. 4. 2008 16:36
Docela jsem se pobavila u tohoto receptu. Nevím (stejně jako p. Eva) proč je do salátu dávána sojanéza, když jsou v něm vejce. Kdyby měl někdo problém s cholesterolem, dal by si do salátu jen vařené bílky, kdyby si hlídal kalorie, stále by používal jen vařené bílky. PROČ tedy dělat zdravě nezdravý salát. Nemám nic proti sojanéze, velmi ji doporučuji, ale ta poslední věta, že je salát zdravější než s majonézou, to je :-)). Když už, použila bych zakysaný krém Rama (z rostl. tukem), málo kalorický, výživově vhodný, chuťově výborný. Ještě bych odporučila těstoviny Panzani Express - mají nízký glykemický index :-)
Eva
|8. 4. 2008 15:50
dobrý den, mohu se zeptat, v čem je sojanéza zdravější než majonéza? opravdu s tím nemám zkušenost, myslela jsem si ,že jsou vlastně jen nahrazena vejce - ale pokud je stejně dáte do salátu...
Lenka
|8. 4. 2008 12:38
Dlouho jsem měla k sojanéze nedůvěru (že nebude k jídlu) Pak jsem se osmělila a byla celkem mile překvapena. Ještě víc mi chutná sójová tatarka.Takže: proč ne!