• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šohajdy
Napište svůj komentář k receptu

Šohajdy

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šohajdy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Náplň
    • 200
      g vlašské ořechy strouhané
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
  • Hmota
    • 250
      g moučkový cukr
    • 250
      g ztužený tuk Omega
    • 100
      g kakao
  • Dále
    • papírové košíčky
    • ořechy
    • čokoládová rýže barevná

Postup přípravy receptu

1
Rozpustíme ztužený tuk, přidáme prosátý cukr a kakao a mícháme nad párou dohladka. Nevaříme! Rozpuštěnou čokoládovou hmotu nalijeme asi v 1/2 cm vrstvě do košíčků a necháme ztuhnout. Mezitím připravíme náplň - ořechy, cukr, rum smícháme. Na zchladlou čokoládu dáme kopeček náplně a zalijeme zbylou částí čokoládové hmoty. Zdobíme vlašskými ořechy a barevnou rýží.
2
Poznámka: čokoládovou hmotu stále udržujeme nad párou v teple, aby nám neztuhla než do košíčků dáme ořechovou hmotu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šohajdy  - košíčky

Šohajdy - košíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Helena | 22. 11. 2012 14:31

    Šohajdy supr ,já ještě na vrch na hmotu dávám čokoládu na vaření, čokoláda na hoře má lesk .Hmota takový lesklý povrch nemá .Pak půlenou mandli .CHválím moc dobré.

  • Marcela Burešová | 16. 12. 2007 11:40

    Právě jsem je dodělala. Je to dobrůtka a je jich hodně. Jen jsem dala trošku jinou čokoládu - zbytky polev, ledové kaštany, 100% tuk, kakao a cukr - všeho od oka - no prostě co dům dal. A povedlo se.

  • Anonym | 12. 7. 2007 13:09

    Do košíčků dejte kandovanou višni, zakápněte griotkou a zase čokoládu.Višni dávám ještě do teplé čokolády, ona trošku zapadne a jde zakápnout. Jana

  • Lucia Gazova | 11. 7. 2007 15:19

    šohajdy dělala už moje babička, všichni je máme moc rádi, mám pro vás ještě jeden tip, do košíčku nalejte čokoládu, dejte ořechovou náplň a přidejte tak 1/2 lžičky meruňkové marmelády, pak teprve zalijte po okraj čokoládou.

  • Majka x | 12. 4. 2007 21:43

    salko nemusi byt ponorene, staci do pulky konzervy.... mam jeste jednu radu...uvarim najednou vzdy vic konzerv a pak je mam na delsi dobu.... delam z karamelu moc dobry zakusek... mozna ho tady jednou zverejnim, je moc dobry..... a jeste k tem sohajdum....napln z karamelu se muze pripravit i tak, ze 3 zloutky vymichame s karamelem a pomalu vmichavame asi 1 dl lihu..... je to skvela napln do sohajdu:-)... doporucuju vyzkouset

  • beba | 12. 4. 2007 11:37

    Majka X, to mlieko má byť zaliate až povrch vodou?Ďakujem.

  • Majka X | 11. 4. 2007 22:09

    jen mam jednu radu ohledne karamelu... salko muzete varit v tlakovem hrnci... staci 25 minut...varim ho tak uz par let a vzdycky se podari

  • mikynka | 14. 3. 2007 14:50

    tenhle recept znam od sve babi,mamka je taky delala,a bylo to prvni cukrovi,ktere jakousi zahadou vzdy zmizelo jako prvni,ackoli se vytvarelo jako posledni.(asi skritci...:o)ja ho delam take,jen misto kakaa,ktere coz malo kdo vi ,obsahuje plisne (kvaseni)pouzivam carob,neboli svatojansky chleb.ale to jen pro ty,kdo jsou jako ja,,,uchyleni" na to zdravi...:o)

  • Alice Váchová | 3. 1. 2007 19:27

    Moc nám chutnalo, část náplně jsem udělala s kokosem a bylo také dobré

  • jana | 14. 12. 2006 11:00

    Tak jsem včera dělala, košíčku je hodně asi 3/4 košíčků z balení které prodavají v papírnictví. Bylo to docela lehké akorát ten zbytek čokolady mi trochu ztuhl tak málem nevyšel. Nechám odležet a ochutnám ale jinak to vypadá moc hezky.

  • Ludma | 3. 12. 2006 21:29

    delam pravidelne,jen misto orechu dam kokos s rumema cukrem.plnim teplou čokol.do poloviny košičku,dam hrudku kokosu a zaleji čokoladou.muže se nahoru posypat jeste kokosem,zdobenim.kokos s čokol.je pekne kontrastni.sou první pryč.Dobrou chut...

  • Anonym | 3. 12. 2006 19:30

    Malé papírové košíčky, takové v jakých jsou bonbody například

  • jana | 30. 11. 2006 10:52

    Jakou mají mít ty košíčky velikost? Jsou to ty papírové v jakém je balené třeba raffaelo?

  • Hanka Netušilová | 29. 11. 2006 12:07

    Znám malou obměnu - upeču si předem košíčky z lineckého těsta a použiji je místo papírových - tak se to dá sníst celé a nikde se mi pak neválejí olízané papírové košíčky...

  • Anonym | 29. 11. 2006 09:36

    Kolik asi košíčků se udělá z jedné dávky?

  • Margita | 29. 11. 2006 08:24

    Pre obmenu ďalšie náplne:Nugátová: Vo vode variť asi 2,5 hod. 1 sladené kondenzované mlieko, Ešte teplé vyklopíme do nádoby a vmiešame 1 várovú čokoládu. Miešame až sa rozpustí a pridáme 125 dkg masla. Keď stuhne plníme tohto hladkou zmesou košíčky.Karamelová výborná: 1 sladené kondenzované mlieko 2 hodiny variť a ešte do teplého dať 125 dkg masla.Biela jednoduchá: 1 sladená kondenzované mlieko zmiešať so 125 dkg pravého kravského masla.Hmotou plniť košíčky. Všade samozrejme ide čokoláda zdoka aj na vrch. Pekné pečenie!

  • alena | 28. 11. 2006 20:45

    výborné, ale nepouštějte k tomu malé děti! v nestřeženém okamžiku jich do sebe synáček jedné známé nasoukal asi 10/ bylo mu 1,5 roku/ a jí dost dlouho trvalo, než zjistila, proč je to dítě takové divné, rozhicované a rozverné.Následky to asi nenechalo,neboť odmaturoval na výbornou

  • Anonym | 28. 11. 2006 20:10

    Jíťo,vůbec se toho neboj. To je vlastně základní recept na domácí čokoládu(100% tuk,cukr,kakao), u nás se jiná ani nedělá.

  • Jíťa Rigi | 28. 11. 2006 17:56

    Trochu se bojim toho 100% tuku,cukru a kakaa. To má opravdu dobrou chuť? Z tý čoko na vaření a ledových kaštanů se mi to zdá být přijatelnější.Chci to letos zkusit, tak nevim do který varianty jít???

  • Anonym | 28. 11. 2006 16:26

    Jelikož se jmenuji Šohajová, tak určitě vyzkouším. Díky za tip.

  • Fleur | 26. 11. 2006 18:18

    Výborné, loni jsem je dělala podle tohoto receptu, letos zopakuji

  • Pet | 26. 11. 2006 13:31

    já jsem dělala minulé vánoce podle jiného receptu. Je to skoro stejné jen čokoládová hmota byla z čoko na vaření a ledových kaštanů. též výborné

  • Eva | 26. 11. 2006 08:54

    Jsou výborné, dělám je už pár let. Původní recept myslí byl takový, že místo ořechů a rumu se dávaly mandle a mandlový likér, taky to bylo moc dobré.

  • janca | 26. 11. 2006 00:23

    u nas na Slovensku ich volame Šuhajdy....vyborne

  • Anonym | 9. 12. 2005 14:46

    Jednička podtržená, snědeno, před Vánoci udělám zovu

  • Bery | 28. 11. 2005 16:11

    Tak tento recept mám od kolegyně, v loni jsem ho dělala poprvé a moc nám všem chutnal.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Nepečené Cukroví Pošírování Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová rýže Hnědý rum Kakao Moučkový cukr Ořechy Papírové košíčky Vlašské ořechy Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Likér z máty peprné

Likér z máty peprné

Meruňkový koláč

Meruňkový koláč

Vajíčková pomazánka II.

Vajíčková pomazánka II.

Čokoládovo-tvarohový dort

Čokoládovo-tvarohový dort

Celerový krém s celerovými lupínky

Celerový krém s celerovými lupínky

Pepanovy buřty k pivu

Pepanovy buřty k pivu

Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou

Hovězí kližka se smetanovou houbovou…

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Doporučujeme

30 minut
Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

173
Dýňová tortila
Dýňová tortila
171
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
150
Máslové řízky
Máslové řízky
35
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
26
Linecké cukroví krok za krokem
Linecké cukroví krok za…

Zajímavé články

Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
AHA.cz Charlotte Gottová a syn Mareše? Zamilovaný pohled mluví za vše

Charlotte Gottová a syn Mareše? Zamilovaný pohled mluví za vše

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Velký test menstruačních kalhotek: Které zvládly celý pracovní den i pětihodinovou cestu autem uprostřed nejsilnější menstruace?

Velký test menstruačních kalhotek: Které zvládly celý pracovní den i pětihodinovou cestu autem uprostřed nejsilnější menstruace?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz 13. komnata Jakuba Szántó: Noční můry a následky z války!

13. komnata Jakuba Szántó: Noční můry a následky z války!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Psychologický test: Ve svém podvědomí najdete odpověď na to, co vás trápí!

Psychologický test: Ve svém podvědomí najdete odpověď na to, co vás trápí!

  • Recepty.cz
  • Šohajdy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact