• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Šohajdy
Napište svůj komentář k receptu

Šohajdy

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šohajdy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Náplň
    • 200
      g vlašské ořechy strouhané
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
  • Hmota
    • 250
      g moučkový cukr
    • 250
      g ztužený tuk Omega
    • 100
      g kakao
  • Dále
    • papírové košíčky
    • ořechy
    • čokoládová rýže barevná

Postup přípravy receptu

1
Rozpustíme ztužený tuk, přidáme prosátý cukr a kakao a mícháme nad párou dohladka. Nevaříme! Rozpuštěnou čokoládovou hmotu nalijeme asi v 1/2 cm vrstvě do košíčků a necháme ztuhnout. Mezitím připravíme náplň - ořechy, cukr, rum smícháme. Na zchladlou čokoládu dáme kopeček náplně a zalijeme zbylou částí čokoládové hmoty. Zdobíme vlašskými ořechy a barevnou rýží.
2
Poznámka: čokoládovou hmotu stále udržujeme nad párou v teple, aby nám neztuhla než do košíčků dáme ořechovou hmotu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šohajdy  - košíčky

Šohajdy - košíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Helena | 22. 11. 2012 14:31

    Šohajdy supr ,já ještě na vrch na hmotu dávám čokoládu na vaření, čokoláda na hoře má lesk .Hmota takový lesklý povrch nemá .Pak půlenou mandli .CHválím moc dobré.

  • Marcela Burešová | 16. 12. 2007 11:40

    Právě jsem je dodělala. Je to dobrůtka a je jich hodně. Jen jsem dala trošku jinou čokoládu - zbytky polev, ledové kaštany, 100% tuk, kakao a cukr - všeho od oka - no prostě co dům dal. A povedlo se.

  • Anonym | 12. 7. 2007 13:09

    Do košíčků dejte kandovanou višni, zakápněte griotkou a zase čokoládu.Višni dávám ještě do teplé čokolády, ona trošku zapadne a jde zakápnout. Jana

  • Lucia Gazova | 11. 7. 2007 15:19

    šohajdy dělala už moje babička, všichni je máme moc rádi, mám pro vás ještě jeden tip, do košíčku nalejte čokoládu, dejte ořechovou náplň a přidejte tak 1/2 lžičky meruňkové marmelády, pak teprve zalijte po okraj čokoládou.

  • Majka x | 12. 4. 2007 21:43

    salko nemusi byt ponorene, staci do pulky konzervy.... mam jeste jednu radu...uvarim najednou vzdy vic konzerv a pak je mam na delsi dobu.... delam z karamelu moc dobry zakusek... mozna ho tady jednou zverejnim, je moc dobry..... a jeste k tem sohajdum....napln z karamelu se muze pripravit i tak, ze 3 zloutky vymichame s karamelem a pomalu vmichavame asi 1 dl lihu..... je to skvela napln do sohajdu:-)... doporucuju vyzkouset

  • beba | 12. 4. 2007 11:37

    Majka X, to mlieko má byť zaliate až povrch vodou?Ďakujem.

  • Majka X | 11. 4. 2007 22:09

    jen mam jednu radu ohledne karamelu... salko muzete varit v tlakovem hrnci... staci 25 minut...varim ho tak uz par let a vzdycky se podari

  • mikynka | 14. 3. 2007 14:50

    tenhle recept znam od sve babi,mamka je taky delala,a bylo to prvni cukrovi,ktere jakousi zahadou vzdy zmizelo jako prvni,ackoli se vytvarelo jako posledni.(asi skritci...:o)ja ho delam take,jen misto kakaa,ktere coz malo kdo vi ,obsahuje plisne (kvaseni)pouzivam carob,neboli svatojansky chleb.ale to jen pro ty,kdo jsou jako ja,,,uchyleni" na to zdravi...:o)

  • Alice Váchová | 3. 1. 2007 19:27

    Moc nám chutnalo, část náplně jsem udělala s kokosem a bylo také dobré

  • jana | 14. 12. 2006 11:00

    Tak jsem včera dělala, košíčku je hodně asi 3/4 košíčků z balení které prodavají v papírnictví. Bylo to docela lehké akorát ten zbytek čokolady mi trochu ztuhl tak málem nevyšel. Nechám odležet a ochutnám ale jinak to vypadá moc hezky.

  • Ludma | 3. 12. 2006 21:29

    delam pravidelne,jen misto orechu dam kokos s rumema cukrem.plnim teplou čokol.do poloviny košičku,dam hrudku kokosu a zaleji čokoladou.muže se nahoru posypat jeste kokosem,zdobenim.kokos s čokol.je pekne kontrastni.sou první pryč.Dobrou chut...

  • Anonym | 3. 12. 2006 19:30

    Malé papírové košíčky, takové v jakých jsou bonbody například

  • jana | 30. 11. 2006 10:52

    Jakou mají mít ty košíčky velikost? Jsou to ty papírové v jakém je balené třeba raffaelo?

  • Hanka Netušilová | 29. 11. 2006 12:07

    Znám malou obměnu - upeču si předem košíčky z lineckého těsta a použiji je místo papírových - tak se to dá sníst celé a nikde se mi pak neválejí olízané papírové košíčky...

  • Anonym | 29. 11. 2006 09:36

    Kolik asi košíčků se udělá z jedné dávky?

  • Margita | 29. 11. 2006 08:24

    Pre obmenu ďalšie náplne:Nugátová: Vo vode variť asi 2,5 hod. 1 sladené kondenzované mlieko, Ešte teplé vyklopíme do nádoby a vmiešame 1 várovú čokoládu. Miešame až sa rozpustí a pridáme 125 dkg masla. Keď stuhne plníme tohto hladkou zmesou košíčky.Karamelová výborná: 1 sladené kondenzované mlieko 2 hodiny variť a ešte do teplého dať 125 dkg masla.Biela jednoduchá: 1 sladená kondenzované mlieko zmiešať so 125 dkg pravého kravského masla.Hmotou plniť košíčky. Všade samozrejme ide čokoláda zdoka aj na vrch. Pekné pečenie!

  • alena | 28. 11. 2006 20:45

    výborné, ale nepouštějte k tomu malé děti! v nestřeženém okamžiku jich do sebe synáček jedné známé nasoukal asi 10/ bylo mu 1,5 roku/ a jí dost dlouho trvalo, než zjistila, proč je to dítě takové divné, rozhicované a rozverné.Následky to asi nenechalo,neboť odmaturoval na výbornou

  • Anonym | 28. 11. 2006 20:10

    Jíťo,vůbec se toho neboj. To je vlastně základní recept na domácí čokoládu(100% tuk,cukr,kakao), u nás se jiná ani nedělá.

  • Jíťa Rigi | 28. 11. 2006 17:56

    Trochu se bojim toho 100% tuku,cukru a kakaa. To má opravdu dobrou chuť? Z tý čoko na vaření a ledových kaštanů se mi to zdá být přijatelnější.Chci to letos zkusit, tak nevim do který varianty jít???

  • Anonym | 28. 11. 2006 16:26

    Jelikož se jmenuji Šohajová, tak určitě vyzkouším. Díky za tip.

  • Fleur | 26. 11. 2006 18:18

    Výborné, loni jsem je dělala podle tohoto receptu, letos zopakuji

  • Pet | 26. 11. 2006 13:31

    já jsem dělala minulé vánoce podle jiného receptu. Je to skoro stejné jen čokoládová hmota byla z čoko na vaření a ledových kaštanů. též výborné

  • Eva | 26. 11. 2006 08:54

    Jsou výborné, dělám je už pár let. Původní recept myslí byl takový, že místo ořechů a rumu se dávaly mandle a mandlový likér, taky to bylo moc dobré.

  • janca | 26. 11. 2006 00:23

    u nas na Slovensku ich volame Šuhajdy....vyborne

  • Anonym | 9. 12. 2005 14:46

    Jednička podtržená, snědeno, před Vánoci udělám zovu

  • Bery | 28. 11. 2005 16:11

    Tak tento recept mám od kolegyně, v loni jsem ho dělala poprvé a moc nám všem chutnal.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Nepečené Cukroví Pošírování Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová rýže Hnědý rum Kakao Moučkový cukr Ořechy Papírové košíčky Vlašské ořechy Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové řezy trojbarevné

Tvarohové řezy trojbarevné

Bramborové krokety III.

Bramborové krokety III.

Tvarožník II.

Tvarožník II.

Dětská pomazánka

Dětská pomazánka

Cizrna na rajčatech

Cizrna na rajčatech

Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Fazolky s Nivou

Fazolky s Nivou

Vynikající těstovinový salát se špenátem

Vynikající těstovinový salát se…

Doporučujeme

35 minut
Tortilla s paprikou a pórkem

Tortilla s paprikou a pórkem

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

44
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
37
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
30
Bílý toastový chléb
Bílý toastový chléb
30
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
22
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
5 nejlepších receptů ze zeleného chřestu: Na grilu, topince nebo s těstovinami
5 nejlepších receptů ze zeleného chřestu: Na…
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se rozkvetlou sladkou nádherou
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se…
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
AHA.cz Šíp kontra TV! Bavič vydal ostré prohlášení kvůli Všechnopárty

Šíp kontra TV! Bavič vydal ostré prohlášení kvůli Všechnopárty

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Co o vás prozradí barva laku na nehty? Možná víc, než si myslíte

Co o vás prozradí barva laku na nehty? Možná víc, než si myslíte

Ženy.cz Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Blesk.cz Vila krásky Cary Delevingneové: Rok po ničivém požáru? Trosky za 106 milionů!

Vila krásky Cary Delevingneové: Rok po ničivém požáru? Trosky za 106 milionů!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Sex podle horoskopu: Beran je živel, který vás strhne do víru vášně. A jaký je ve vztahu?

Sex podle horoskopu: Beran je živel, který vás strhne do víru vášně. A jaký je ve vztahu?

  • Recepty.cz
  • Šohajdy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact