Dávka je na normální (tedy velký) plech. Všechny přísady se smíchají dohromady. Pozor limonádu přidávejte až úplně nakonec! Směs trošku vzkypí a potom hned dát na plech a hned do trouby. Mějte troubu už nachystanou a předehřátou, protože kdyby syrové těsto dlouho stálo, tak kombinace prášku do pečiva a minerálky přestává fungovat a moučník by "nevyběhl".
2
Krém: máslo rozehřejeme, přidáme další přísady, umícháme hladkou polevu a nalijeme na studený moučník. Je možné také posypat kokosem nebo ořechy.
Skvělá buchta, hlavně ten krém s rumem je velká mňamka, určitě budu péct častěji !
Evca
|5. 9. 2005 19:18
Tento recept mám od kolegyně z práce a je moc dobrý.Bohuzel,zrovna, když jsem buchtu upekla, bylo u nás v rodině "rozmlsané" období a na buchtu nikdo neměl chuť. Takže jsem tu dobrotu musela celou snist sama.A pak, že se nemám bát váhy!
Mila Veselá
|15. 3. 2005 07:32
Troubu rozehřát tak na 140-160. To je individuální, podle toho, jak která trouba peče. Obecně platí, že buchty "s práškem" by se neměly ze začátku péct moc zprudka, jinak na povrchu prasnou. Na chuť to nevadí, ale nevypadá to hezky. Jestli je buchta upečená poznáte podle osvědčené zkoušky: do buchty zapíchněte dřevěnou špejli, a když po vytáhnutí není vlhká od těsta, máte napečeno.
Tomas
|14. 3. 2005 21:35
Pekny recept. Ale na kolik stupnu rozehrat troubu a jak problizne dlouho pect ??? Diky.