• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Sodovková buchta
Napište svůj komentář k receptu

Sodovková buchta

autor: Mila Veselá
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sodovková buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 300
      g moučkový cukr
    • 10
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks limonáda např. Fanta
  • Krém
    • 50
      g máslo
    • 150
      g cukr
    • 3
      lžíce kakao
    • 3
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Dávka je na normální (tedy velký) plech. Všechny přísady se smíchají dohromady. Pozor limonádu přidávejte až úplně nakonec! Směs trošku vzkypí a potom hned dát na plech a hned do trouby. Mějte troubu už nachystanou a předehřátou, protože kdyby syrové těsto dlouho stálo, tak kombinace prášku do pečiva a minerálky přestává fungovat a moučník by "nevyběhl".
2
Krém: máslo rozehřejeme, přidáme další přísady, umícháme hladkou polevu a nalijeme na studený moučník. Je možné také posypat kokosem nebo ořechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Kynutá bramborová buchta

Kynutá bramborová buchta

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nika | 20. 11. 2016 21:29

    Jasně, třeba minerálku ochucenou a taky super ! 8-)

  • Eva | 19. 10. 2016 22:03

    Výborná buchta. Dělala jsem bez krému, jen jsem ji potřela marmeládou :-)

  • misickabl | 28. 3. 2015 15:56

    Buchta je skvělá, vláčná, jen příště udělám jiný krém, je hrozně sladký...

  • elikaa | 29. 5. 2014 08:16

    Zkoušeli jste do buchty dát i jiné sodovky než Fantu? Jaké? :)

  • pepibubu | 5. 2. 2013 12:17

    Zaujalo mě, jen bych chtěla vědět zda 1 ks limonády je 330 ml, 500ml, 2l?

  • HelenaPa | 5. 2. 2013 11:39

    Tuhle buchtu dělám s úspěchem už roky, dávám 1.

  • Věra | 26. 8. 2007 16:54

    Skvělá buchta, hlavně ten krém s rumem je velká mňamka, určitě budu péct častěji !

  • Evca | 5. 9. 2005 19:18

    Tento recept mám od kolegyně z práce a je moc dobrý.Bohuzel,zrovna, když jsem buchtu upekla, bylo u nás v rodině "rozmlsané" období a na buchtu nikdo neměl chuť. Takže jsem tu dobrotu musela celou snist sama.A pak, že se nemám bát váhy!

  • Mila Veselá | 15. 3. 2005 07:32

    Troubu rozehřát tak na 140-160. To je individuální, podle toho, jak která trouba peče. Obecně platí, že buchty "s práškem" by se neměly ze začátku péct moc zprudka, jinak na povrchu prasnou. Na chuť to nevadí, ale nevypadá to hezky. Jestli je buchta upečená poznáte podle osvědčené zkoušky: do buchty zapíchněte dřevěnou špejli, a když po vytáhnutí není vlhká od těsta, máte napečeno.

  • Tomas | 14. 3. 2005 21:35

    Pekny recept. Ale na kolik stupnu rozehrat troubu a jak problizne dlouho pect ??? Diky.

  • Mila Veselá | 14. 3. 2005 10:10

    Omlouvám se za nepřesnost. Sodovky 0.33 l.

  • Ivana | 14. 3. 2005 09:58

    A té sodovky kolik? Podle potřeby?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hnědý rum Kakao Limonáda Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová kýta

Biftek z mletého masa

Biftek z mletého masa

Hovězí na houbách II.

Hovězí na houbách II.

Ořechové pusinky

Ořechové pusinky

Sněhové pusinky

Sněhové pusinky

Sójové kostky s hlívou ústřičnou

Sójové kostky s hlívou ústřičnou

Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku

Jehněčí kotletky & karotky na…

Lokše (langoše)

Lokše (langoše)

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

105
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
69
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
61
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
59
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
58
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Soba nudle s lilkem a mangem
Soba nudle s lilkem a mangem
Sobí sušenky
Sobí sušenky
Socca se salátem
Socca se salátem
Soft tacos s grilovaným kuřetem
Soft tacos s grilovaným kuřetem
Sója s houbami
Sója s houbami
Sojčí těstovinový salát
Sojčí těstovinový salát
  • Recepty.cz
  • Sodovková buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact