• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sodovková buchta
Napište svůj komentář k receptu

Sodovková buchta

autor: Mila Veselá
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sodovková buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 300
      g moučkový cukr
    • 10
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks limonáda např. Fanta
  • Krém
    • 50
      g máslo
    • 150
      g cukr
    • 3
      lžíce kakao
    • 3
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Dávka je na normální (tedy velký) plech. Všechny přísady se smíchají dohromady. Pozor limonádu přidávejte až úplně nakonec! Směs trošku vzkypí a potom hned dát na plech a hned do trouby. Mějte troubu už nachystanou a předehřátou, protože kdyby syrové těsto dlouho stálo, tak kombinace prášku do pečiva a minerálky přestává fungovat a moučník by "nevyběhl".
2
Krém: máslo rozehřejeme, přidáme další přísady, umícháme hladkou polevu a nalijeme na studený moučník. Je možné také posypat kokosem nebo ořechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Kynutá bramborová buchta

Kynutá bramborová buchta

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nika | 20. 11. 2016 21:29

    Jasně, třeba minerálku ochucenou a taky super ! 8-)

  • Eva | 19. 10. 2016 22:03

    Výborná buchta. Dělala jsem bez krému, jen jsem ji potřela marmeládou :-)

  • misickabl | 28. 3. 2015 15:56

    Buchta je skvělá, vláčná, jen příště udělám jiný krém, je hrozně sladký...

  • elikaa | 29. 5. 2014 08:16

    Zkoušeli jste do buchty dát i jiné sodovky než Fantu? Jaké? :)

  • pepibubu | 5. 2. 2013 12:17

    Zaujalo mě, jen bych chtěla vědět zda 1 ks limonády je 330 ml, 500ml, 2l?

  • HelenaPa | 5. 2. 2013 11:39

    Tuhle buchtu dělám s úspěchem už roky, dávám 1.

  • Věra | 26. 8. 2007 16:54

    Skvělá buchta, hlavně ten krém s rumem je velká mňamka, určitě budu péct častěji !

  • Evca | 5. 9. 2005 19:18

    Tento recept mám od kolegyně z práce a je moc dobrý.Bohuzel,zrovna, když jsem buchtu upekla, bylo u nás v rodině "rozmlsané" období a na buchtu nikdo neměl chuť. Takže jsem tu dobrotu musela celou snist sama.A pak, že se nemám bát váhy!

  • Mila Veselá | 15. 3. 2005 07:32

    Troubu rozehřát tak na 140-160. To je individuální, podle toho, jak která trouba peče. Obecně platí, že buchty "s práškem" by se neměly ze začátku péct moc zprudka, jinak na povrchu prasnou. Na chuť to nevadí, ale nevypadá to hezky. Jestli je buchta upečená poznáte podle osvědčené zkoušky: do buchty zapíchněte dřevěnou špejli, a když po vytáhnutí není vlhká od těsta, máte napečeno.

  • Tomas | 14. 3. 2005 21:35

    Pekny recept. Ale na kolik stupnu rozehrat troubu a jak problizne dlouho pect ??? Diky.

  • Mila Veselá | 14. 3. 2005 10:10

    Omlouvám se za nepřesnost. Sodovky 0.33 l.

  • Ivana | 14. 3. 2005 09:58

    A té sodovky kolik? Podle potřeby?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hnědý rum Kakao Limonáda Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Norská rybí polévka

Norská rybí polévka

Fazolová polévka se zelím

Fazolová polévka se zelím

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Tvarohové knedlíky s ovocem mé tchýně

Tvarohové knedlíky s ovocem mé tchýně

Bramborovo-houskové knedlíky

Bramborovo-houskové knedlíky

Drobenkový koláč s rebarborou

Drobenkový koláč s rebarborou

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Sladké jednohubky

Sladké jednohubky

Rychlé langoše plněné sýrem

Rychlé langoše plněné sýrem

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

76
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
76
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
76
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
47
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
41
Cizrnovo - houbová polévka
Cizrnovo - houbová…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Blesk.cz Trable kapely Elán: Zasekli se ve výtahu!

Trable kapely Elán: Zasekli se ve výtahu!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Soba nudle s lilkem a mangem
Soba nudle s lilkem a mangem
Sobí sušenky
Sobí sušenky
Socca se salátem
Socca se salátem
Soft tacos s grilovaným kuřetem
Soft tacos s grilovaným kuřetem
Sója s houbami
Sója s houbami
Sojčí těstovinový salát
Sojčí těstovinový salát
  • Recepty.cz
  • Sodovková buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact