Jasně, třeba minerálku ochucenou a taky super ! 8-)
Výborná buchta. Dělala jsem bez krému, jen jsem ji potřela marmeládou :-)
Buchta je skvělá, vláčná, jen příště udělám jiný krém, je hrozně sladký...
Zkoušeli jste do buchty dát i jiné sodovky než Fantu? Jaké? :)
Zaujalo mě, jen bych chtěla vědět zda 1 ks limonády je 330 ml, 500ml, 2l?
Skvělá buchta, hlavně ten krém s rumem je velká mňamka, určitě budu péct častěji !
Tento recept mám od kolegyně z práce a je moc dobrý.Bohuzel,zrovna, když jsem buchtu upekla, bylo u nás v rodině "rozmlsané" období a na buchtu nikdo neměl chuť. Takže jsem tu dobrotu musela celou snist sama.A pak, že se nemám bát váhy!
Troubu rozehřát tak na 140-160. To je individuální, podle toho, jak která trouba peče. Obecně platí, že buchty "s práškem" by se neměly ze začátku péct moc zprudka, jinak na povrchu prasnou. Na chuť to nevadí, ale nevypadá to hezky. Jestli je buchta upečená poznáte podle osvědčené zkoušky: do buchty zapíchněte dřevěnou špejli, a když po vytáhnutí není vlhká od těsta, máte napečeno.
Pekny recept. Ale na kolik stupnu rozehrat troubu a jak problizne dlouho pect ??? Diky.
Omlouvám se za nepřesnost. Sodovky 0.33 l.
A té sodovky kolik? Podle potřeby?