Z bílků a pár zrnek soli (nebo kapky citronové šťávy) ušleháme hustý sníh. (Nejprve se šlehá na pomalou rychlost, která se postupně zvyšuje). V hrnci si svaříme cukr s vodou v hustý cukrový rozvar. Vaříme pomalu a necháme postupně vyvařovat vodu, aby byl rozvar ve správné hustotě. Správnou hustotu poznáme tak, že do cukrového rozvaru během vaření namočíme očko a vyplní-li se očko cukrovým rozvarem, foukneme do něj. Vytvoří-li se dlouhý řetěz, sejmeme z ohně a pomalu zalijeme a zašleháme do bílkového sněhu. Poté na pomalou rychlost sníh došleháme až do uplného vychladnutí.
2
Takto připravený sníh je ideální do plnění kremrolí, protože nevodovatí a tudíž nevytéká.
3
Tento recept je od Vladimíra Krofty, šéfcukráře hotelu Corinthia.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Daniela
|27. 4. 2015 10:55
Když se dá menší hrnec až do horké vody, tak se bílky uvaří. Šlehat se musí nad párou a ne v horké vodě.
Svařený cukr je rychlejší a dobrý.
Milada
|10. 7. 2014 12:35
To není vůbec dobry recept?? a to jsem vyučená kuchařka a praxe mám asi 38,let blbější recept jsem nikdy nedělala a vracím se ke dřívějšímu receptu,ty nové recepty nejsou opravdu dobre fakt ne!! :'(
Milada
|10. 7. 2014 12:32
Tak nevím kde jsem udělala chybu,je to navyhození,prostě můžu tak malovat perničky :-D
Kačka
|10. 3. 2013 20:14
Super, zadařilo se :-) Doporučuju!
Marie
|16. 1. 2013 19:06
Tak nevím, kde jsem udělala chybu :-(.
Mě se to teda nepovedlo, neztuhlo mi to.
¨Zuzka
|7. 9. 2012 17:54
Je to úžasné, zvládla to i moje dcera (14) , která teprve začíná dělat močníky.Dík za recept.
Eva
|20. 12. 2010 15:20
Tento sníh je moc fajn, nesmíte si ovšem nalít rozvařený cukr na prsty šlehající ruky jako já kdysi v mládí, když jsem ještě neměla elektrický šlehač. Fuj, ještě teď se z toho ježím.
Dagmar Dočkalová
|24. 6. 2010 17:16
Tenhle recept znám a taky dělám,není tak zdlouhavý jako klasický sníh nad parou.
Michaela Linhartová
|19. 6. 2010 21:49
Já dělám jednoduší způsob. Dělám ve vodní lázni tzn. větší hrnec napustit vodou dát na sporák a do vody dát menší hrnec, šlehat 4 bílky a postupně přidávat 20 dkg cukru krupice. Šleháme do zhoustnutí.