• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sníh do kremrolí
Napište svůj komentář k receptu

Sníh do kremrolí

autor: DvorakovaKaterina
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 49
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sníh do kremrolí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na sníh
    • 3
      ks bílek
    • sůl špetka, nebo kapka citronové šťávy
  • Na cukrový rozvar
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      hrnek voda

Postup přípravy receptu

1
Z bílků a pár zrnek soli (nebo kapky citronové šťávy) ušleháme hustý sníh. (Nejprve se šlehá na pomalou rychlost, která se postupně zvyšuje). V hrnci si svaříme cukr s vodou v hustý cukrový rozvar. Vaříme pomalu a necháme postupně vyvařovat vodu, aby byl rozvar ve správné hustotě. Správnou hustotu poznáme tak, že do cukrového rozvaru během vaření namočíme očko a vyplní-li se očko cukrovým rozvarem, foukneme do něj. Vytvoří-li se dlouhý řetěz, sejmeme z ohně a pomalu zalijeme a zašleháme do bílkového sněhu. Poté na pomalou rychlost sníh došleháme až do uplného vychladnutí.
2
Takto připravený sníh je ideální do plnění kremrolí, protože nevodovatí a tudíž nevytéká.
3
Tento recept je od Vladimíra Krofty, šéfcukráře hotelu Corinthia.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sníh na perníčky

Sníh na perníčky

Sníh v piškotech

Sníh v piškotech

Párek v kremroli dle Ládi Hrušky

Párek v kremroli dle Ládi Hrušky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniela | 27. 4. 2015 10:55

    Když se dá menší hrnec až do horké vody, tak se bílky uvaří. Šlehat se musí nad párou a ne v horké vodě. Svařený cukr je rychlejší a dobrý.

  • Milada | 10. 7. 2014 12:35

    To není vůbec dobry recept?? a to jsem vyučená kuchařka a praxe mám asi 38,let blbější recept jsem nikdy nedělala a vracím se ke dřívějšímu receptu,ty nové recepty nejsou opravdu dobre fakt ne!! :'(

  • Milada | 10. 7. 2014 12:32

    Tak nevím kde jsem udělala chybu,je to navyhození,prostě můžu tak malovat perničky :-D

  • Kačka | 10. 3. 2013 20:14

    Super, zadařilo se :-) Doporučuju!

  • Marie | 16. 1. 2013 19:06

    Tak nevím, kde jsem udělala chybu :-(. Mě se to teda nepovedlo, neztuhlo mi to.

  • ¨Zuzka | 7. 9. 2012 17:54

    Je to úžasné, zvládla to i moje dcera (14) , která teprve začíná dělat močníky.Dík za recept.

  • Eva | 20. 12. 2010 15:20

    Tento sníh je moc fajn, nesmíte si ovšem nalít rozvařený cukr na prsty šlehající ruky jako já kdysi v mládí, když jsem ještě neměla elektrický šlehač. Fuj, ještě teď se z toho ježím.

  • Dagmar Dočkalová | 24. 6. 2010 17:16

    Tenhle recept znám a taky dělám,není tak zdlouhavý jako klasický sníh nad parou.

  • Michaela Linhartová | 19. 6. 2010 21:49

    Já dělám jednoduší způsob. Dělám ve vodní lázni tzn. větší hrnec napustit vodou dát na sporák a do vody dát menší hrnec, šlehat 4 bílky a postupně přidávat 20 dkg cukru krupice. Šleháme do zhoustnutí.

  • Anna Č. | 16. 6. 2008 20:33

    Může být velmi dobré.Dík za recept.Dávám 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní fazolová polévka

Pikantní fazolová polévka

Tvarohová vánočka

Tvarohová vánočka

Jablkový mřížkový koláč

Jablkový mřížkový koláč

Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)

Pařížské těstíčko (na obalování nebo…

Bramborové knedlíky se švestkami

Bramborové knedlíky se švestkami

Řezy Margot

Řezy Margot

Přírodní plátek s fazolkami

Přírodní plátek s fazolkami

Vláčný velikonoční beránek

Vláčný velikonoční beránek

Mandle v pánvi pražené

Mandle v pánvi pražené

Doporučujeme

30 minut
Středomořská čočková polévka

Středomořská čočková polévka

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

238
Dýňová omáčka s mletým masem
Dýňová omáčka s mletým…
191
Pizza se špenátem, slaninou a vejcem
Pizza se špenátem,…
117
Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý
Jablečný (hruškový)…
88
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové knedlíky - bez…
60
Bramborovo-kroupová baba
Bramborovo-kroupová baba

Zajímavé články

Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí trochu vylepšit dvě základní ingredience
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí…
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které ohromí každého oslavence
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si…
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým chutně zpracujete letošní úrodu
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým…
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob, jak zužitkovat úrodu letního ovoce
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob,…
10 nejlepších receptů na švestkové koláče: Přenesou vás do kuchyně u babičky i do luxusní cukrárny
10 nejlepších receptů na švestkové koláče:…
AHA.cz Drama u Vondráčkové: První reakce zpěvačky

Drama u Vondráčkové: První reakce zpěvačky

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Blesk pro ženy Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Ženy.cz Stojí váš šéf za starou bačkoru? Tak přestaňte brečet a jednejte

Stojí váš šéf za starou bačkoru? Tak přestaňte brečet a jednejte

Blesk.cz Pánské prvky v dámském šatníku očima Iny T.

Pánské prvky v dámském šatníku očima Iny T.

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

  • Recepty.cz
  • Sníh do kremrolí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact