• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Sníh do kremrolí
Napište svůj komentář k receptu

Sníh do kremrolí

autor: DvorakovaKaterina
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 49
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sníh do kremrolí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na sníh
    • 3
      ks bílek
    • sůl špetka, nebo kapka citronové šťávy
  • Na cukrový rozvar
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      hrnek voda

Postup přípravy receptu

1
Z bílků a pár zrnek soli (nebo kapky citronové šťávy) ušleháme hustý sníh. (Nejprve se šlehá na pomalou rychlost, která se postupně zvyšuje). V hrnci si svaříme cukr s vodou v hustý cukrový rozvar. Vaříme pomalu a necháme postupně vyvařovat vodu, aby byl rozvar ve správné hustotě. Správnou hustotu poznáme tak, že do cukrového rozvaru během vaření namočíme očko a vyplní-li se očko cukrovým rozvarem, foukneme do něj. Vytvoří-li se dlouhý řetěz, sejmeme z ohně a pomalu zalijeme a zašleháme do bílkového sněhu. Poté na pomalou rychlost sníh došleháme až do uplného vychladnutí.
2
Takto připravený sníh je ideální do plnění kremrolí, protože nevodovatí a tudíž nevytéká.
3
Tento recept je od Vladimíra Krofty, šéfcukráře hotelu Corinthia.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sníh na perníčky

Sníh na perníčky

Sníh v piškotech

Sníh v piškotech

Párek v kremroli dle Ládi Hrušky

Párek v kremroli dle Ládi Hrušky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniela | 27. 4. 2015 10:55

    Když se dá menší hrnec až do horké vody, tak se bílky uvaří. Šlehat se musí nad párou a ne v horké vodě. Svařený cukr je rychlejší a dobrý.

  • Milada | 10. 7. 2014 12:35

    To není vůbec dobry recept?? a to jsem vyučená kuchařka a praxe mám asi 38,let blbější recept jsem nikdy nedělala a vracím se ke dřívějšímu receptu,ty nové recepty nejsou opravdu dobre fakt ne!! :'(

  • Milada | 10. 7. 2014 12:32

    Tak nevím kde jsem udělala chybu,je to navyhození,prostě můžu tak malovat perničky :-D

  • Kačka | 10. 3. 2013 20:14

    Super, zadařilo se :-) Doporučuju!

  • Marie | 16. 1. 2013 19:06

    Tak nevím, kde jsem udělala chybu :-(. Mě se to teda nepovedlo, neztuhlo mi to.

  • ¨Zuzka | 7. 9. 2012 17:54

    Je to úžasné, zvládla to i moje dcera (14) , která teprve začíná dělat močníky.Dík za recept.

  • Eva | 20. 12. 2010 15:20

    Tento sníh je moc fajn, nesmíte si ovšem nalít rozvařený cukr na prsty šlehající ruky jako já kdysi v mládí, když jsem ještě neměla elektrický šlehač. Fuj, ještě teď se z toho ježím.

  • Dagmar Dočkalová | 24. 6. 2010 17:16

    Tenhle recept znám a taky dělám,není tak zdlouhavý jako klasický sníh nad parou.

  • Michaela Linhartová | 19. 6. 2010 21:49

    Já dělám jednoduší způsob. Dělám ve vodní lázni tzn. větší hrnec napustit vodou dát na sporák a do vody dát menší hrnec, šlehat 4 bílky a postupně přidávat 20 dkg cukru krupice. Šleháme do zhoustnutí.

  • Anna Č. | 16. 6. 2008 20:33

    Může být velmi dobré.Dík za recept.Dávám 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hraběnčiny řezy II.

Hraběnčiny řezy II.

Pudinkové řezy

Pudinkové řezy

Sardelové chlebíčky

Sardelové chlebíčky

Pečené plněné papriky

Pečené plněné papriky

Hustá bramboračka

Hustá bramboračka

Bílkové kostky

Bílkové kostky

Cheesecake IV.

Cheesecake IV.

Nektarinkový koláč

Nektarinkový koláč

Lahodná cizrna s česnekem

Lahodná cizrna s česnekem

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

36
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
28
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
15
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Soud Míši Noskové s expartnerem kvůli násilí: Odloženo! Zpěvačka se zhroutila

Soud Míši Noskové s expartnerem kvůli násilí: Odloženo! Zpěvačka se zhroutila

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

  • Recepty.cz
  • Sníh do kremrolí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact