ks
tortilla
kupovaná nebo domácí, já jsem si udělal od AMYLONU celozrnnou tortillu
5
ml
rozpuštěné máslo
koření
dle potřeby
Postup přípravy receptu
1
Do kastrůlku (mírný plamen) dáme trochu másla ghí, na kterém poté orestujeme kukuřici a cibuli. Po minutě přidáme prolisovaný česnek. Restujeme přibližně 5 minut na mírném plameni.
Na pánev (mírný plamen) vyklepneme 2 vejce, okořeníme (já použil sůl a chilli) a na 2-3 minuty přikryjeme pokličkou aby měly žloutky na volské oko dobrou konzistenci. Sundáme pokličku a necháme vejce "dojít". Po sundání pokličky přidáme na pánev slaninu a orestujeme 1 minutu z obou stran.
3
Naplníme tortillu kukuřicí, nakrájenou slaninou a volským okem. Tortillu zabalíme a vložíme do kontaktního grilu na libovolnou dobu dle potřeby. Doporučuji 3-5 minut.
4
K tortille lze přidat zeleninu. Na obrázku je nastrouhaná bílá kedlubna. Dobrou chuť.