1. Na pánev dáme rozpálit olej a mezitím si ukrojíme co nejrovnější plátky chleba (počet plátků by měl odpovídat počtu vajíček).
2
2. Olej je rozheřátý, a tak na něj rozklepneme vajíčka, co nejrychleji osolíme a smažíme jako volská oka. Krajíčky chleba vložíme do topinkovače a zapneme na zhruba polovinu potřebné doby (to abychom je mohli alespoň jednou otočit a mít je tak rovnoměrně opečené).
3
3. Zatímco se chleba peče a vajíčka smaží, tak si nakrájíme a ochutíme zeleninu. Cherry rajčata rozkrojíme na čtvrtky (normální na víc kousků) a osolíme, opepříme a vyskládáme na talíř jakou přílohu. Okurky nakrájíme na malé kousky tak, aby se dobře umisťovaly na topinky a vycházely na jedno sousto, a také osolíme.
4
4. Topinky by měly být hotové dřív než vajíčka, takže zatímco se vajíčka dodělávají, tak si na topinky rozetřeme vrstvu tvarohu (je na každém, jaký obsah tuku bude mít, samozřejmě tučnější je chutnější) a zlehka a rovnoměrně posypeme sladkou mletou paprikou. Potom už jen poklademe okurkou. Vajíčka už tou dobou musí být hotová, a tak můžeme podávat.
5
Jediné, co se na tomto receptu dá zkazit, je načasování - prostě a jednoduše studené topinky ani volská oka nejsou nic moc. Jako tekutina se, myslím, nejlépe hodí mírně oslazený černý čaj.
6
Závěr: Nechci znít jako pedant, ale je dobře vyzkoušené, že tato snídaně nejlépe chutná při zachování tohoto postupu: Jedno sousto vajíčka, jeden plátek rajčete a jedno kousnutí do topinky. Věřte, že v ústech vám tato kombinace vytvoří ráj na zemi. :)