• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šneky z listového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Šneky z listového těsta

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 160
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šneky z listového těsta
Šneky z listového těsta
Šneky z listového těsta
Šneky z listového těsta
Šneky z listového těsta
Šneky z listového těsta
Šneky z listového těsta
5fotografií
Nahrát fotku
 

Jedna z nejoblíbenějších a nejvděčnějších rychlovek se hodí na snídani, svačinu, večeři i jako občerstvení na oslavu nebo pro nečekanou návštěvu. A využít do ní můžete to, co máte zrovna doma. Fantazii se meze nekladou.

Šneky z listového těsta

Suroviny

6 porce
    • 1
      balení listové těsto předem vyválené
    • 100
      g šunka plátky
    • 100
      g anglická slanina plátky
    • 100
      g sýr plátkový
    • 100
      g sýr s modrou plísní
    • kečup na potření
    • oregáno
    • 1
      hrst olivy bez pecek
    • 1
      ks rozšlehané vejce na potření

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejeme na 200 °C.
2
Těsto potřeme kečupem a posypeme oreganem. Pak na něj rozložíme plátky šunky a anglické slaniny. Přidáme sýry dle chuti a na závěr vše posypeme nakrájenými olivami.
3
Těsto s náplní srolujeme do rolády, kterou nakrájíme ostrým nožem na plátky silné asi 1 cm. Ty pak rozložíme s mírnými rozestupy na plech vyložený papírem na pečení.
4
Šneky potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do vyhřáté trouby, ihned stáhneme teplotu na 180 °C a pečeme dozlatova přibližně 15–20 minut.
5
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ SLANÝCH ŠNEKŮ: Gumové těsto, které nelístkuje: Listové těsto získává svou charakteristickou křehkou a lístkující texturu díky tomu, že máslo (nebo jiný tuk) mezi vrstvami se při vysoké teplotě rychle roztaví a vytvoří páru. Ta tlačí na vrstvy těsta a odděluje je od sebe. Ideální je tedy dodržet dvoufázovou metodu pečení. Vložte plech do trouby předehřáté na 200 °C a ihned snižte teplotu na 180 °C. To zaručí počáteční teplotní šok, který je klíčový pro vytvoření páry a oddělení vrstev. Snažte se během pečení troubu neotvírat, aby se pára udržela uvnitř a pečivo se „nafouklo“. Rozmotané šneky s vytékající náplní: Během rolování těsta se snažte roládu mírně utahovat. Dobré je také ponechat na konci rolády asi 1–2 cm volného okraje a potřít jej vajíčkem, což slouží jako „lepidlo“, které roládu udrží pohromadě. Nejvíce ale pomůže zchlazení před krájením – zabalte roládu do fólie a dejte ji na 15–20 minut do mrazáku, nebo na 30–45 minut do lednice. Ztuhlá roláda se krájí mnohem snadněji a vrstvy zůstávají pevně spojené.
6
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: Místo kečupu můžete použít rajčatový protlak ochucený bazalkovým pestem, prolisovaným česnekem, oreganem a trochou soli. Šneky jsou skvělé čerstvě upečené, nechte je ale před konzumací trochu prochladnout, aby se nerozpadaly. Výborně chutnají i studené, což je činí ideálním pokrmem do krabičky na oběd či svačinu. Pokud byste si je chtěli znovu ohřát, použijte vyhřátou troubu, ne mikrovlnnou troubu. Šneky by pak byly gumové.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pizza šneky

Pizza šneky

Šneci z listového těsta se slaninou a paprikou

Šneci z listového těsta se slaninou a…

Šneci z listového těsta se špenátem a goudou

Šneci z listového těsta se špenátem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladik | 16. 3. 2024 09:17

    Vynikající. K receptu jsem ještě přidal drcené vlašské ořechy a sušená rajčata.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Přílohy, pečivo a luštěniny Velikonoce Vánoce Silvestr Narozeniny a párty Piknik Grilování & BBQ
Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Kečup Listové těsto Olivy Oregáno Rozšlehané vejce Šunka Sýr Sýr s modrou plísní
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Václavkový guláš

Václavkový guláš

Losos v alobalu

Losos v alobalu

Zeleninová rýže

Zeleninová rýže

Bábovka "bleskovka"

Bábovka "bleskovka"

Tulácký guláš

Tulácký guláš

Beránek s kandovaným ovocem

Beránek s kandovaným ovocem

Listové tyčinky na sladko

Listové tyčinky na sladko

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

chili-medové paličky

chili-medové paličky

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

68
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček
23
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
23
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
21
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Šnečky s nivou
Šnečky s nivou
Šnekový beránek
Šnekový beránek
Šneky s vanilkovou náplní
Šneky s vanilkovou náplní
Šodó
Šodó
Šopská klasika
Šopská klasika
Šopský salát
Šopský salát
  • Recepty.cz
  • Šneky z listového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact