Droždí rozmíchat ve vlažné vodě s cukrem. Přidat do mouky, lehce promíchat a přisypat sůl. Udělat měkké, nelepivé těsto, ponechat kynout 30 minut.
2
Rozdělit na tři, připlasknout jako placku velikosti dlaně, namazat každou máslem s olejem, poskládat na sebe a opět nechat 20-25 min. kynout.
3
Všechno najednou rozválet na tenko (5-7 mm), dát náplň, zavinout jako roládu a krájet kousky (3 cm). Vzniklé šneky skládat na pomaštěný velký kulatý plech (vypadá to pak jako slunce nebo spíše slunečnice), pomazat vejcem a péct na 180-190 °C (podle trouby) asi 25 minut.
4
Stejně jako milinky i tento recept patří studentu Angel Marinov z Plovdivu. Tento tutmanik se umístil v pekařské soutěži na 3. místě ve své kategorii.