lžíce
citronová šťáva
+ marcipán na potažení hlavy, růžky a oči
Postup přípravy receptu
1
Tukem vymažte terinovou pečicí formu o rozměrech 30 x 11 cm. Mouku prosejte do mísy a důkladně promíchejte s droždím. Přidejte oba cukry, špetku soli, rozpuštěné máslo, vejce a vlažné mléko. Vše zpracujte a pak těsto nechte na teplém místě kynout tak dlouho, až zhruba zdvojnásobí svůj objem. Rozdělte jej na dvě části. První část bude tvořit tělo beránka, druhá pak poslouží na přípravu šneků. K první části přidejte polovinu surovin na náplň. Prohněťte a vložte do vymaštěné formy. Nechte ještě asi 15 až 20 minut kynout a při 180 °C pečte asi 30 minut.
2
Upečené těsto vyklopte a nechte vychladnout. Odkrojte asi 3 cm široký klínek na hlavičku a připevněte k tělu špejlemi. Vše potřete hotovou polevou a tělo beránka poklaďte vychladlými šneky. Hlavičku pokryjte rozváleným marcipánem, přidejte růžky a oči též z marcipánu. Druhou část těsta ještě jednou dobře prohněťte a vyválejte z něj obdélník asi centimetr vysoký. Potřete rozpuštěným máslem a posypte druhou
3
polovinou náplně.
4
Stočte a ostrým nožem krájejte kousky silné asi 1 cm a na plechu pokrytém pečicím papírem pečte v troubě předehřáté na 180 °C 20 až 25 minut. Po upečení potřete šneky polevou z cukru a citronové šťávy a zbylé podávejte k beránkovi jako marcipánové ovečky chutný bonus.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
PÁJA
|6. 3. 2012 00:28
Dobrý den jen jsem se chtěla zeptat kde jste koupila formu terinu na tohoto beránka. Nebo zda to mohu nějakou jinou nahradit (třeba srnčí hřbet, nebo na dort) a zda jste po upečení beránkovi tělo ještě trochu ořízla, aby se docílit tento krásný tvar. :-)
Zkoušela jsem ho upéct, ale bez formy jen jsem tělo a hlavu natvarovala na plech a není to tvarově ono. Jinak je moc výborný.
Za rady budu moc ráda. O:-) Děkuji
_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me