Šneky očistíme a opláchneme ve studené vodě. Dáme vařit dostatečné množství vody, a do vařící se naházíme šneky. Vaříme 10 min. Potom vyjmeme cedníkem, a ochladíme pod tekoucí vodou. Jehlicí vyndáme tělíčka z ulit, a černé kousky na hřbetu (ty černé zakroucené ocásky) odřízneme (jsou to vnitřnosti). Dáme do soli a velmi pečlivě vymneme. Když jsou zbavena slizu, dáme tělíčka do sáčku a do mrazničky. Po nasbírání dostatečného množství (na jednu porci je zapotřebí cca 24 ks), se dáme do toho. Po rozmrazení postupujeme podle jednoho z receptů na těchto stránkách.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
ryskuj
|19. 12. 2015 20:41
A víte že vepř také sežere své exkremety? Nebo se v nich dokonce válí.
V tom případě by jste nesměly jíst nic :-*
šnečka
|3. 7. 2015 14:05
Víte, že šneci se živí i psími exkrementy? Dobrou chuť :'(
šnečka
|3. 7. 2015 14:05
Víte, že šneci se živí i psími exkrementy? Dobrou chuť :'(
roman
|16. 12. 2014 16:22
dobrý den, na cca 50 šneků potřebujete
Bíle vino 1-2L
Porek 2 ks
šalotku 3ks
pepř
sůl
máslo 200g
postup: Na másle (nejlépe přepuštěné) orestujete na jemno nakrájený porek, šalotku.poté přihodíte šneky (upravené viz. recept nahoře) a zalijete vínem...dusíte cca 2-4h podle druhů šneků...poté sundáte poklici a všechnu přebytečnou tekutinu svaříte i se šneky...hotovo, v průběhu ochutnávejte maso ...když je měkke je hotovo...dobrou chut ;-)
aha tak ty ze zahrádky sbírat nebudu protože se mi teď narodilo asi 50 miminek šneka Oblovky - velkej tropickej šnek tak bych ten recept zkusila ale je tu jen tenhle s úpravou co s nim pak dál nevim..