Nad parou ušleháme bílky s cukrem jako na pusinky. Nachystáme si ořechy, které smícháme pomleté a nasekané dohromady, nejlépe do nižší misky. Hotový, vychladlý sníh dáme do zdobičky a stříkáme (průměr dírky asi 1-1,5 cm váleček, čárku) do připravených ořechů. Pak posypeme zhora čárku, kterou, ač to vypadá neuvěřitelně, podebereme opatrně rukou a vytvoříme rohlíček a opatrně dáme na vymaštěný máslovým papírem plech a sušíme, až jsou rohlíčky narůžovělé, na 150 °C. Z jednoho středního bílku je jeden plech rohlíčků.
Rohlíčky jsou FAKT super, ale k surovinám bych přidala "velikou dávku trpělivosti".... Měla jsem 6 bílků a chtěla je takto zužitkovat, ale vydržela jsem to tak s 1/3 dávky, pak ořechy zamíchala do sněhu a ze zbylých 2/3 dělala lžičkou pusinky..... Ale chuťově je to FAKt dobré (a kupodivu i jiné, než ty pusinky, kde jsou ořechy uvnitř hmoty...)
Jana Kozlová
|24. 11. 2008 19:27
děláváme doma už roky a jsou absolutně mnam my ale přimíchavame ještě kokos