• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Sněhové pusinky na váhu
Napište svůj komentář k receptu

Sněhové pusinky na váhu

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 94
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sněhové pusinky na váhu
Sněhové pusinky na váhu
Sněhové pusinky na váhu
Sněhové pusinky na váhu
Sněhové pusinky na váhu
Sněhové pusinky na váhu
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
    • 110
      g moučkový cukr
    • 180
      g bílek
    • 390
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Bílky a cukr ušleháme ve vodní lázni na tuhý sníh. Když hmota drží pevně tvar, vyjmeme z horké vody a vložíme do dřezu se studenou vodou. Mírně prošleháváme do vychladnutí. Plátěným sáčkem s kovovou zdobičkou stříkáme na plech vyložený papírem na pečení malé pusinky. Jsou z toho 3 plechy.
2
Doporučuji papír na okrajích zatížit třeba příborovým nožem, má tendenci se z počátku nadzvedávat za zdobičkou. Suším v horkovzdušné troubě na cca 90-100 °C asi půl hodiny všechny plechy najednou.

RADA: Jak na cukroví bez másla a mouky?

3
Toto je základní recept, lze přidávat barvivo a mít pusinky růžové, lze tvořit i malinkatá kolečka a zvlášť děti baví je pak navlékat na stuhu a vytvořit takový sněhový řetěz, můžete pocákat čokoládou apod. U nás jsou tradičně bílé a jí se po hrstech. Výhoda je, že pokud máte bílky ve sklence, jen nalijete do nádoby na váze. Já bílky léta ve sklence mrazím a pak je mám na vánoční cukroví v dostatečném množství.
4
Pro začínající šikovné kuchařinky - jak na vaření ve vodní lázni: nachystejte si široký kastrol ve kterém budete vařit vodu, naplňte studenou vodou asi do 1/3. Pak si připravte nádobu, která je po obvodu trochu menší a která pěkně vejde do hrnce s vodou. V této budete šlehat bílky. Neměla by být malá, počítejte s tím, že hmota hodně nabude. Taky by se vám hmota špatně prohřívala. Než začnete vařit vodu, vyzkoušejte tak, že úplně ponoříte nádobu do hrnce s vodou. Nádobou klidně zahýbejte a podle toho upravte množství vody. Představte si, že mixér nádobu rozhýbe. Počítejte také s tím, že voda bude mírně bublat a pokud by jí bylo hodně, stříkala by vám na sporák. Zní to možná blbě, ale vycházím z vlastních zmatků v mládí - kdy mi vařící voda kypěla z hrnce, v ruce mixér, dítě řvalo - infarktové stavy. Tak snad se neurazíte. Takto ušleháte bílky pohodlně a bezpečně a bude vás to bavit.

RADA: Jak uložit cukroví?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sněhové pečivo

Sněhové pečivo

Sněhové pusinky II.

Sněhové pusinky II.

Sněhové pusinky s pomeranči v sirupu

Sněhové pusinky s pomeranči v sirupu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucikl | 30. 9. 2018 17:15

    No, nepoužila jsem ani polovinu z uvedeného množství cukru a už tak mi přijdou hodně přeslazené :O Takže těm co moc sladké nemusí doporučuji použít méně cukru. Přidala jsem ještě kokos a růžové barvivo a chutnají a vypadají moc hezky! Super :3

  • Danka beruška
    Danka beruška | 30. 1. 2018 10:52

    :) Pusinky jsou luxusní :)

  • lenkavlt | 16. 12. 2016 20:58

    recept je úžasný, zvládla jsem i jako úplný začátečník, udělala jsem sníh, mísu se sněhem vložila do teplé vodní lázně, míchala metličkou a postupně přidávala cukr. míchala jsem cca 10min, až byla hmota na dotek teplá (asi jako kafe, které se dá vypít). pusinky krásně drží tvar na plechu.moc chci kuchařce za tento recept poděkovat :-*

  • Hana Hanušová | 20. 12. 2015 10:39

    To jsou nejlepší pusinky, jaké jsem kdy dělala..

  • Petr | 14. 12. 2015 14:09

    Tak jdu vyzkoušet ty chválené pusinky a pak vám napíšu jak se mi povedly a jak mám chutnaly ;-)

  • Kača | 8. 12. 2015 22:25

    Pusinky jsou úplně luxusní! Je tam teda tolik cukru, že už to nejde ani přesladit :D. Ale jsou boží. Nahoře křupavoučké, uvnitř krásně jemně mazlavé. A tak nádherně lesklé. Prostě super! <3

  • Ota | 9. 3. 2015 12:48

    Vzal jsem bílky z lednice začal hned šlehat za chvíli to začalo houstnout tak podle receptu nasypal cukr pak jen přisypával do značné hustoty bílků, lžící vykrajoval a naplácal na plech a dal sušit do trouby při 100"C

  • bernadeta1 | 22. 1. 2015 14:10

    Recept s bílky na váhu je parádní, o Vánocích jsem ho využila, pusinky se povedly na jedničku!

  • sheila17 | 21. 12. 2014 19:01

    Pusinky jsou výborné. Dala jsem tam namleté mandle a sázela je na plech lžičkou. S pečením je to docela problém. Sušila jsem je v horkovzdušné 100°C hodinu a uvnitř jsou trošku táhlé.

  • Zuzka | 8. 12. 2014 15:31

    Oooooooo, mnohokrát děkujiiii za tento recept, hlavně tedy za přípravu ve vodní lázni!!! :-) :-) :-) Z pečení cukroví mi zbylo 8 bílků a že se vrhnu na pusinky. Bohužel dřív než tento recept jsem našla jiný a podle něj mi bílky ani za boha nechtěly ztuhnout! Šlehala jsem taaaak dlouho, myslela jsem, že už mi ruka upadne. :-( Už už jsem se chystala, že hmotu vyhodím a pusinky prostě nebudou a pak jsem ještě narazila na tento recept. Řekla jsem si, že za zkoušku nic nedám a ponořila jsem nepovedenou hmotu do vodní lázně a opět šlehala! A ona ztuhlaaaaaaaaaaaaaa!!!!! Pusinky mám jak malovaný, jsem šťastná, manžel mě láskou sežere!! MOCKRÁT DĚKUJI!!! <3 <3 <3

  • brtnice | 3. 11. 2014 10:21

    Dobrý den.Mám dotaz,dělala jsem pusinky už několikrát(podotýkám,že ne podle vašeho receptu) povedly se mi nastříkat na peč.papír a po usušení šly dobře odloupnout a křupaly,ale když jsem je dala na ozdobený talíř k ostatnímu cukroví tak během chvíle natáhly vlhkost a byly tak "rozblemcané",že nešly ani vzít do ruky.Poradíte mi kde jsem udělala chybu.. děkuji předem za odpověď.

  • srdicko1 | 13. 7. 2014 12:01

    Byly výborné už jiné dělat nebudu :) amiky: já používám horký vzduch (zapnu větrák)

  • amiky | 3. 1. 2014 14:53

    dobrý den, prosím o radu. Horkovzdušnou troubu mám ale nevím zda při sušení mám zapínat větrák nebo ho nezapínat a jen zahřívat troubu? Děkuji O:-)

  • Petra | 27. 12. 2013 17:47

    Díky moc za postup pro začínající kuchařinky, určitě se neurazím, naopak mě postup potěšil ...

  • Marek | 24. 12. 2013 22:20

    Je to celkem 6 bílků. Obecně se váha bílku uvádí jako ~30g

  • Ivanka | 18. 12. 2013 13:11

    Super právě jsem dopekla, to si u manžela šplhnu <3

  • coryzalia1 | 16. 12. 2013 22:36

    moc dobré

  • vendy jablonec | 16. 12. 2013 11:34

    Taky jsem zkoušela poprvé. Povedly se na jedničku s hvězdičkou. Jen doufám že do vánoc vydrží :c) Díky i za skvělé rady :-)

  • vendy jablonec | 16. 12. 2013 11:32

    Taky jsem zkoušela poprvé. Povedli se na jedničku s hvězdičkou. Jen doufám že do vánoc vydrží :c) Díky i za skvělé rady :-)

  • Monika | 12. 12. 2013 19:18

    Moje vubec prvni pusinky a povedly se fantasticky.Dekuju

  • Jana | 12. 12. 2013 11:25

    Musím říct, že mne překvapila doba sušení - minule když jsem je dělala, tak jsem je sušila na 50oC asi těch 8-9 hodin... vopruz :'( Ale rozhodně to vyzkouším, protože zrovna mám spoustu bílků různě ve skleničkách a vůbec nevím, kolik jich je - takže recept na váhu se hodí :-\ ;-) Díky, snad se povedou O:-)

  • luciferka25 | 10. 12. 2013 15:14

    180g, kolik to je odhadem bílků :-\ ? Děkuji :-)

  • petrakous | 10. 12. 2013 14:25

    Zavřenou. Sušení = jakoby pečení, akorát že fakticky se to nepeče, ale suší :-)

  • Verča | 7. 12. 2013 16:39

    Mám prosbu slovem sušení se míní co ? .. nechat troubu pootevřenou nebo zavřenou ? :)

  • Sixa | 4. 12. 2013 07:34

    Pusinky jsou fajn, jen jsme neměla cukr písek a dala jsem krystal a už to příště neudělám, cukr se nerozpustil úplně . . . . Ale pusinky jsou i tak dobré, jen to trochu křupe :-) Byly z toho plechy minipusinek

  • Jana | 30. 11. 2013 01:06

    Pro Veroniku: Já jsem pusinky skladovala v krabici, v níž mi přišly nějaké věci přes internet (jako krabice od bot). Ještě jsem ji vyložila voskovým papírem, na něj ubrousek, pak pusiny, na ně ubrousek, uzavřela voskovým papírem. Skladovala jsem ve sklepě, který je poměrně suchý. Když jsem ještě bydlela u našich, skladovala jsem pusy na balkóně a taky v poho. Tak snad budeš mít tentokrát štěstí...

  • Veronika | 18. 9. 2013 13:07

    Dobrý den, chystám se péct pusinky podle vašeho receptu, a jen by mě zajímalo, jak se dají skladovat a jak dlouho vydrží. Jednou jsem nějaké zkoušela a do druhého dne mi zvlhly. Děkuji. Veronika

  • ajag
    ajag | 31. 8. 2013 18:03

    Super recept rychlá příprava. Dělala jsem minipusiky :-)

  • Míla Beranová | 28. 3. 2013 17:39

    Rychlé a dobré, dělala jsem již několikrát a vždy se mi povedly. :-[

  • hakuba | 15. 12. 2012 19:45

    1*

  • hakuba | 15. 12. 2012 19:43

    jedinečné,dělala jsem pusinky poprvé a povedli se,Děkuji za podrobný recept. :-D

  • Přibylová Kateřina
    Přibylová Kateřina | 15. 12. 2012 14:37

    výýýborné,hlavně mě nadchnul návod na přípravu <:-)

  • RauM
    RauM | 12. 12. 2012 16:05

    Pusinky nemají chybu.. sice jsem musela upravit délku "pečení", na horkovzduch při 95st se dělaly 45 minut a to jsem je měla maličké, ale výsledek stál za to..

  • Veronika | 11. 12. 2012 19:52

    Už loni jsem dělala pusinky dle Vašeho receptu, a moc jsem se bála aby to "klaplo" O:-) neb jsem je dělala prvně, a letos jdu do nich zase, celá rodina chce Váš recept a úžasný popis! Super, jsou prostě výtečné!!! :-)

  • marčána | 8. 12. 2012 14:37

    jsou super opravdu to je a tři plechy, myslela jsem že to nezhoustne v tej vodní lázni ale je třeba to neuspěchach..

  • Sona Pajma | 7. 12. 2012 19:57

    No jsou luxusni :-) O:-)

  • petrakous | 4. 12. 2012 21:18

    Pusinky jsou neskutečně výborné!!! Pekla jsem z poloviční dávky a vznikly mi 2 plechy malinkých roztomilých pusinek, které se rozplývají na jazyku, musím se držet, abych je nezačala hned hromadně "likvidovat" :-D Dávám 1.

  • Susan | 1. 11. 2012 14:16

    Pusinky jsou velmi dobré :-) Na to že mám 12 tak se mi podařily :) Peču hrozně moc ráda ;) Autorce děkuji za moc dobrý recept O:-) Velká poklona :-)

  • Petra | 21. 12. 2011 12:29

    Výborný recept! Pocta autorce a díky za rady! Opravdu paráda O:-) ;-)

  • Jarmila | 19. 12. 2011 18:14

    Fantazie, konečně bílky na váhu, moc děkuji.

  • Mefinka
    Mefinka | 17. 12. 2011 16:08

    Jsou vyborne!!! Prave jsem je vyndala z trouby. Super je, ze vypadaji stejne, jako jsem je tam dala :-). Na horkovzduch na 100 st. jsem je mela za pul.hodky. Mam je pii, tak jsou to akorat dva plechy :-). Hned si recept opisuji a pridavam do mych nej!

  • Eva | 14. 12. 2011 21:31

    Sněhové pečivo miluji, ale neuměla jsem ho , párkrát jsem ho zkoušela, ale vždy to byla katastrofa.Paní Šárce velký dík, tentokrát mám výstavní a výborné.

  • Jitka456 | 7. 12. 2011 12:45

    Super recept, pusinky jsou výborné!!! Děkuji autorce taktéž za rady a postřehy při výrobě, některé jsem velmi ocenila ;-)

  • conypass | 16. 11. 2011 15:19

    vážila jsem a recept vyjde přesně na 5 vaječnývh bílků od domácích slípek :-)

  • Kačka. | 3. 4. 2011 16:08

    fakt skvělé :)

  • Jájas | 7. 1. 2011 19:00

    Děkuju!!!! Byly absolutně famózní.... <3

  • recepty73
    recepty73 | 2. 1. 2011 21:25

    V troubě nechávám malinko déle,aby ,,chytily,, karamelovou chuť ;-) :-[

  • Jana. | 19. 12. 2010 21:45

    děkuji - naprosto perfektní :-) ... dnes přišla dcera , že by chtěla ještě pusinky, tak jsme vyhledali receptík , já jsem ušlehala sníh ve vodní lázni a se zbytkem se už patlali dětičky :-)) ... sušila jsem v horkovzdušce asi 3/4 hodiny na 100° - děti měli každou pusinu jinak velkou , tak některé po půl hoďce byli a některé ještě ne , tak jsme je nechali déle a jsou fakt SUPER :-) Jana.

  • Michaela | 16. 12. 2010 22:24

    Děkuji za recept, nedávno jsem si koupila šlehač :-) takže jsem přestala mít obavy a pusinky vyzkoušela.. Mám jen trochu problém s troubou - nemáme horkovzdušnou, ale starou elektrickou; myslela jsem si, že uvedeným 30ti minutám se přiblížím, ale aby byli opravdu dobře vysušené musela jsem mít každý plech v troubě skoro 2hodiny (přesně 1:45); A to mi přijde pravdu hodně - dělám je i pro sestry, takže z 3x dávky a trávím u toho už druhý den!!!! :'( !

  • Petra Hávová | 16. 12. 2010 09:57

    tak jsem také zkusila tyto sněhové pusinky a jsou výborné. trochu se mi ve vnitř táhnou asi jsem moc přešlehala sníh. ale to vůbec nevadí. hned jsem tento recept doporučila všem ve svém okolí. :-)

  • Jajda | 11. 12. 2010 19:08

    wow,wow,wow....také jsem dělala pusinky poprvé a jsou opravdu výstavní...já mám raději menší vánoční cukroví a tak jsem jich měla 6 plechů...bílé,růžové a kakaové...budu lepit krémem. Jájas: tipuju tak 6 bílků,dle velikosti... 8-)

  • MatějP | 8. 11. 2010 12:08

    pesti pesti cresti

  • Jájas | 25. 10. 2010 09:27

    Měla bych takovej dotaz.... Kolik asi bílků??? Popravdě se mi to nechce vážit.. =-O

  • Květa Štěpánková | 19. 12. 2009 20:51

    škoda, že nemůžu dát další 1, pekla jsem dnes z celé várky a zase naprosto super, sušila jsem při 100 30 minut a jsou výstavní. Díky.

  • venyss venyss | 19. 12. 2009 20:48

    Opět jsem vyzkoušela,nyní už s elektr. šlehačem a jestli jsem chválila tenkrát,tak teď pěji ódy! Musím říct, že naprosto perfektní! Není nad techniku :-)

  • venyss venyss | 19. 12. 2009 18:54

    Letos jsem opět dělala a musím říct, že s elektr. šlehačem a ručně je to nesrovnatelné, tedy alespoň dle mě, loni jsem to šlehala ručně a to byl horor-myslím,co se tvaru týče a pevnosti sněhu,a to jsem s nimi byla mooc spokojená již loni,ale letos,ty tedy jsou parádní :-)

  • Květa Štěpánková | 8. 12. 2009 17:45

    Super.Moc děkuji za recept, pusinky se povedly,dávám 1, nikdy jsem je nepekla a hned byly úplně výstavní.

  • Alena Cejnarová | 28. 10. 2009 14:30

    děkuji za přesný postup.. povedly se perfektně:)

  • Edita Lukášová | 4. 5. 2009 17:40

    Šárko, peču léta letoucí, ale nikdy jsem nebyla schopná udělat sněhové pusinky, jako koupené... Asi mi není dáno naučit se pořádně ušlehat sníh z bílků :-( Zkusila jsem to dnes podle vašeho receptu, pro jistotu jen z poloviční dávky, a byla jsem zpočátku hodně zděšená - sníh jsem ušlehala do takové konzistence, že kdybych si z něj postavila dům, vydrží mi několik století. Problém je, že nevím přesně, jak má vypadat správně ušlehaný sníh. Hmota měla konzistenci těsta a nastříkat ji na plech mě stálo hodně sil. Ale nakonec jsem zvládla, momentálně je peču (nebo spíš suším) a vypadá to, že vše dopadne nečekaně dobře - pusinky jsou stejné jako koupené (pouze uvnitř ještě trochu tekuté, ale to statečně dosuším)... jen bych chtěla vědět, zda ta konzistence má být skutečně taková, jaká se mi vydařila...

  • venyss venyss | 29. 11. 2008 21:26

    Tak mi zbyli bílky z lineckého,tak jsem se pokusila tento recept zkusit-kvůli dětem. Rozbil se mi jako naschvál el.šlehač,tak jsem si dala,než jsem to našlehala. Peču nebo spiše suším jeden plech hodinu, jsou růžové,ale dobré. Děkuji za podrobný popis:-))

  • ladislava staffenová | 10. 11. 2008 10:47

    Lado, popíšu vám, jak bílky mrazím já: zbylé rozšlehané bílky naleju do tvořítka na led a po zamražení je sesypu do sáčku. 1 kostka - 1 bílek.Dají se samořejmě mrazit v jakékoli podobě, ale je dobré vědět, kolik těch bílků v té zmrzlé směsi je. Přo potřebě je vyndám, nechám volně rozmrazit a běžně poižívám, sníhse z nich ušlehá bez problémů. Babička je i sušila a taky to fungouje (já to moc nedělám-lepší je mrazák podle mě). Syrové žloutky samozřejmě nemrazím :-))

  • Lada Javorkova | 10. 11. 2008 03:50

    Sarko, prosim Vas, jak mrazite bilky? Jen ve sklenicce (predpokladam uzavrene) ? Dekuji.

  • Martina | 23. 12. 2007 13:40

    Pusinky jsem dnes dělala poprvé. Nikdy dříve jsem je nezkoušela a jsou výborné. Můžu jen doporučit :-). Příště je udělám z poloviční dávky, neboť jich je hodně :-))).

  • Anonym | 18. 12. 2007 23:43

    Ani mě nenpadne šlehat bílky, natož je apk vařit ve vodní lázni. To si radši koupím pomeranč nebo rajče.

  • Šárka Tkáčová | 18. 12. 2007 11:49

    Jarine,zapni plynovou trubu a podívej se na plamen,dej úplně na minimum,ale aby nezhasnul.Zkus nechaz ve dvířkách škvíru,třeba tam přivři rukavici na pečení složenou napůl.Plynovou troby jsme měli,když jsem byla malá,ale nikdy v ní nic tak " nehořelo" . Co trysky,nemáš jiné,než tam mají být,jsou jiné na propan butan a jiné na zemní plyn.Alespoň co si pamatuji.

  • Jarin Rukavica | 18. 12. 2007 10:51

    Jak dlouho to dělat v plynové troubě co má jen polohy min. a max.? ...Neboli u té naší trouby převedeno do normální řeči nim. = pečené věci se spálí o malou trošku pomaleji než při max. Teplotu 90-100 tam nejde dosáhnout, předpokládám že by to bylo do 5 max do 7 minut na uhel a po 30 už by museli přijet hasiči :)

  • Pavlína | 16. 12. 2007 16:29

    V pusinkách jsem úplná začátečnice. Tento recept se vším popisem nemá chybu. Jsem ráda, že jsem ho objevila. Super je, že se vše váží. Nemusím přemýšlet, mám li vejce malé, střední nebo velké. Nic se prostě nedá zkazit.Práce jde od ruky.Děti jsou nadšené. Využila jsem i tip s ozdobou stroměčku. Prostě díky.Jo a těším se na další bílky.

  • Renáta | 16. 12. 2007 14:47

    Dávám 1*. Děkuji autorce za podrobný popis, za rady a skvělý recept. Zkoušela jsem pusinky jednou šlehat i bez vodní lázně, ale to není ono, takhle je to lepší, bílky lépe zhoustnou.Stačilo mi na ušlehání v lázni jen 10 minut. Pekla jsem asi 30 minut při 100 st. z obou stran plechu. Uvnitř se ještě trochu táhnou, ale my je máme takhle radši než úplně usušené. Přidala bych sem ještě jednu radu, která tu není zmniňovaná, ale je známá - nádoba i metly musí být při šlhehání odmaštěné. Jinak se sníh také neudělá, stejně tak, jako když zůstane při oddělování kapka žloutku.

  • Šárka Tkáčová | 13. 12. 2007 13:22

    A ještě by mohlo zlobit špatné oddělení bílku od žloutku.Opravdu si dávám na to pozor a když mi i přes veškerou snahu žloutek ukápne do bílku,už bílek nepoužívám a nechám to raději synovi na volské oko.l

  • Jarka O. | 13. 12. 2007 11:44

    Omlouvám se, nevšimla jsem si, že Šárka tu popis má...Prosím Kuchařku on-line o smazání posledních mých DVOU příspěvků. Děkuji.

  • Jarka O. | 13. 12. 2007 11:42

    Máte-li zájem, popis správného vaření sněhu je u mého receptu Maminčiny kremrole.

  • Jarka O. | 13. 12. 2007 11:37

    Vladko, mohlo by to být i přešlehaným sněhem - když se sníh šlehá příliš dlouho, zhrudkovatí. Prakticky stačí, když za metlou zůstává tužší cestička. Cukr zašlehejte hned, jak bílky zbělí. A dala bych do bílků pár kapek citronu.

  • Vladka | 13. 12. 2007 10:39

    Tak me to nedalo a udelala jsem druhy pokus presne podle receptu. Poprve jsem dala min cukru, zdalo se me ho tam moc.Nevim jestli to bylo tim, ale ted vysly a ja jsem stastna, bez pusinek by to pro dceru nebylo ono. Dekuji autorce za recept a vam ostatnim za radu. Preji krasne vanocni svatky vsem.

  • Vladka | 13. 12. 2007 09:54

    To testo je jakoby zhrudkovatele a pusinky pak v troube zgumovati a neschnou, jakoby penove. Nevim jak to popsat, zkousela jsem cukr krystal zaslehat a moucku pak jen lehce vmichat.Vloni se me povedly a letos budeme asi bez. Dekuji moc za rady!!!

  • Marie H. | 12. 12. 2007 12:16

    Vladko, já asi vím, co myslíš tím "gumové", To znamená, že se ještě vevnitř táhnou. Musíš je jen sušit, já si dávám troubu na 50 st. a suším je i několik hodin. Jen tak zůstanou bílé a i uvnitř suché, ne jako žvýkačka.

  • Šárka Tkáčová | 12. 12. 2007 12:05

    Vladko,napiš , co myslíš tím "gumové"? Nevím přesně,jak to vypadá.Myslíš při šlehání? Nešleháš hodně do tuha? Přestaň šlehat,jakmile drží hmota tvar.Pak mírně šlehej do vychladnutí.Nebo cukr,používáš jaký?A co bílky, vážíš na přesné váze? Dělala jsem je včera a vyšla mi opravdu pěnová , lehká hmota Napiš,pokusíme se tomu přijít na kloub.

  • Vladka | 12. 12. 2007 10:04

    Holky nevite proc se me nedari udelat to snehove testo a je to porad takove gumove? Prosim o pomoc.

  • Vendula | 9. 12. 2007 17:06

    Hodnotím 1, jsou výborné!! Postup je napsaný perfektně, takže i když jsem dělala pusinky poprvé povedly se. Z poloviční dávky vyšlo 1 a půl plechu (tedy přesně dle receptu) a šlehala jsem v hrnci na vaření mléka - paráda. Díky moc za recept!

  • Anonym | 29. 11. 2007 18:41

    No tak musím napsat že to je pěkně na Píču!!!!!!Vůbec to nejde ušlehat.Moc děkujem za skvělí recept!!!!!!!

  • Šárka Tkáčová | 20. 12. 2006 09:52

    Naďo,teď jste mě dostala. Můj názor je ten,že hmota vařená ve vodní lázni se chová jinak,než ušlehané bílky s cukrem. Hmota v páře rozhodně zvětší objem -nabude a drží tvar. Je pevná a neroztéká se .Po zdobičce zůstanou krásné záhyby a pusinka zůstane pusinkou.Bez vaření se to asi trošku rozteče na placičky-nejsou tam ani ořechy , nic co by trošku podrželo tvar.Postup,kdy se jen ušlehají bílky s cukrem a přidají ořechy jsem uvedla v Oříškové kopečky.Je tam i fotka,tak se můžete podívat,jak vypadají.Ale upozorňuji,že tam tvar jistí ty ořechy.Tak snad jsem Vám to trochu objasnila.

  • Nada | 19. 12. 2006 20:51

    Vas recept me velmi zaujal, ale chtela bych poprosit o informaci, jaky je rozdil mezi tim, kdyz se sleha snih s cukrem v te lazni anebo kdyz se sleha pouze klasicky bez vodni lazne? Nekde jsem totiz ten recept nasla uvedeny jen jako uslehat bilky s cukrem a hotovo... Je v tom zasadni rozdil? Dekuji moc :).

  • Anonym | 11. 12. 2006 06:05

    Jani,děkuji za pochvalu,Evi,teď jsem trošku vedle zase já.Chystám se na ně tento týden,jen doufám,že jsem počet plechů neodvodila z poloviční dávky.Mrzí mě,že jsi strávila takovou dobu u trouby.Tak je alespoň dobře , že se Ti povedly a že chutnaly .Spočítám ,vyfotím a dám vědět.

  • Eva | 9. 12. 2006 16:26

    Dneska jsem dělala a jsem lehce perplex - dělala jsem to z poloviční dávky a počítajíce s tím, že mi vyjde podle návodu plech a půl, vyšlo mi plechů 5 a to ten poslední je dosti "nahňudlaný", abych nemusel použít plech šestý. Takže jsem udělala dobře s tou poloviční dávkou, nemám horkovzdušnou troubu, takže peču plechy hezky po jednom a z celé dávky bych to pekla ještě zítra. Je to ale hrozně dobré, asi ještě (až budu mít půl dne volno ;-) ) zkusím udělat ten řetěz. Děkuji za recept, dávám 1

  • Jana Gubienová | 9. 12. 2006 15:10

    Skvělé, každý rok se snažím a nikdy to nedopadlo dobřebyla to jen škoda surovin.Letos jsem pochopila přesně ,jak na to.Děkuji moc a Štastné a veselé .

  • Eva | 27. 11. 2006 15:07

    Šárko, děkuju, už jsem si bílek taky cvičně vážila a je to tak, jak píšete.

  • Šárka Tkáčová | 27. 11. 2006 08:06

    Evi,průměrný bílek-jak jsem si ho tak sem tam zvážila má cca 40 g Takže asi ze 4-5 vajec. Záleží na velikosti vajíček,teď se prodávají i XL, a ještě ano cukr písek je cukr krupice .

  • Eva | 26. 11. 2006 10:14

    Mohla bych se zeptat: z kolika vajíček je těch 180 g bílků? Přibližně .. A ještě - cukr písek = krupice? Děkuji moc.

  • Zuzana Bernátová | 24. 11. 2006 18:18

    Simča -vôbec nie, ja ich robím už roky a je to stále to najoblúbenejšie pečivo .U nás je oblúbené aj na svadbách ,dáva sa ako výslužka pre hostí po svadbe.

  • Simča Sládková | 24. 11. 2006 00:04

    Zuzano - zajímavá obměna, ale nedělá kokos (nebo ořechy) potíže při stříkání sáčkem?

  • Zuzana Bernátová | 23. 11. 2006 16:28

    Snehové pusinky ,to je naše pečivo bez ktorého by vianoce neboli to pravé. Keď mám orechy pridám do bielkovej hmoty aj tie ,je to trochu zmena ,dobré sú aj keď pridáme kokos.

  • Simča Sládková | 23. 11. 2006 14:06

    Ještě mne napadlo: na papír si nakreslete (třeba podle formičky) srdíčka, zvonky nebo hvězdičky. Tento papír položím pod pečící papír a podle nakreslených tvarů nastříkám ze sněhové hmoty tvary.Pak vytáhnu pokreslený papír (upožím na příště k formičkám) a tvary upeču. Pak je věším na červené mašličky na stromek.

  • Simča Sládková | 23. 11. 2006 14:02

    Přidám jeden nápad - pusinkový řetěz na stromek: vyrobit hmotu na pusinky jak je uvedeno, udělat z 3/4 hmoty pusinky na pečící papír. Potom vezmu režnou niť a táhnu ji po délce plechu (v první musince není začátek nitě, ale kus cca 15 cm nechávám prázdný) tak, že ji mírně vtisknu do středu každé pusinky. Na konci plechu udělám otáčku a opět další řadou pusinek táhnu niť zpět. Takto cik-cak pospojuji včechny pusinky na jednom plechu do jednoho řetězu. Pak kápnu trochu červené potr. barvy do zbylé hmoty a na každé bílé pusince udělám červený střed (a tím upevním tu niť :o) ). No a pak peču, jak výše uvedeno a po usušení mám 3 - 4 řetězy. Děti je v průběhu vánoc většinou okoukšou, ale pokud ne dají se uložit (ale pek už samozřejmě nejsou jedlé) na další rok.

  • Jana Tomčíková | 23. 11. 2006 12:05

    Paní Šárko, nechystám se sice sněhové pusinky péct,jelikož nemám tento druh cukroví příliš v oblibě, ale musím ohodnotit Vaši snahu o přiblížení "jak na to"Takže už kvůli tomu perfektnímu popisu hodnotím za jedna.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Sněhové cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Pošírování Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Moučkový cukr

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety (řízky) v alobalu

Kotlety (řízky) v alobalu

Metr (šachovnice)

Metr (šachovnice)

Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského

Zapečená růžičková kapusta podle…

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Domací houstičky

Domací houstičky

Brokolicová polévka bez smetany

Brokolicová polévka bez smetany

Zapečené brambory s mletým masem podle Michala

Zapečené brambory s mletým masem…

Bramborovo-špenátová polévka

Bramborovo-špenátová polévka

Avokádový dezert

Avokádový dezert

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Poslední sledované recepty

77
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
59
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Baby kuřata s medvědím česnekem a citronem
Baby kuřata s medvědím…
33
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
30
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Zemřel Jiří Bartoška (†78): Smutnění Marka Ebena! Naposledy jsme spolu mluvili před týdnem!

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Smutnění Marka Ebena! Naposledy jsme spolu mluvili před týdnem!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Další doporučené recepty:

Sněhové pečivo
Sněhové pečivo
Sněhové pusinky
Sněhové pusinky
Sněhové pusinky II.
Sněhové pusinky II.
Sněhové pusinky s pomeranči v sirupu
Sněhové pusinky s pomeranči v sirupu
Sněhové rohlíčky
Sněhové rohlíčky
Sněhové rohlíčky s krémem
Sněhové rohlíčky s krémem
  • Recepty.cz
  • Sněhové pusinky na váhu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact