Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a postupně přisypáváme cukr krystal, šleháme, dokud se úplně nerozpustí. Poté jemně vmícháme cukr moučka. Hmotu naplníme do cukrářského pytlíku a na plech stříkáme různé tvary. Sušíme v troubě cca 90 minut. Zdobíme dle fantazie.
dnes jsem dělala pusinky podle tohoto receptu a super, je to poprvé co se mi pusinky neroztekly, ale nádherně drží tvar. :-D Jsem nadšená. Jen jsem sušila místo 90 jen 35 min. Doporučuji všem :-)
kiki
|20. 10. 2011 19:50
je to hrozny recept vznikne stoho uplna sračka :-( :-( :-( :-(
Květa Štěpánková
|26. 12. 2009 19:37
Nejsem moc velký znalec, ale letos jsem s úspěchem dělala pusinky a to opakovaně a sušila při 100 stupních 30 minut, trouba normální, ne horkovzduch.Byly tak akorát.
Simča Sládková
|24. 12. 2009 01:58
Těsto bylo moc pěkné, dobře se s ním pracovalo. Nastříkané tvary se trochu "nafoukly" a vypadají celkem dobře. Jediné, co mi nesedlo, byla doba pečení. Pekla jsem (spíše sušila) při cca 110°C a kousky byly hotové po 40 minutách. Může mi autorka (nebo někdo jiný, zkušený v tomto druhu cukroví - já ho letos dělala poprvé) říci, při jaké teplotě a jak dlouho sněhové sukroví pečete? Jinak já jsem hmotu obarvila na různé barvy a jinak ho nehodlám zdobit. Ale šlo by třeba pocákat čokoládou.....